Ο CEO που ρίχνει... χυλόπιτα στο Νταβός «γιατί είναι γεμάτο... γέρους»!

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Θα μπορούσε κάλλιστα να μεταβεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, αλλά δεν θα το κάνει. Ετσι, αν και τις επόμενες ώρες η γραφική
πόλη που βρίσκεται στις ελβετικές Αλπεις αναμένεται να «βουλιάξει» από τους 2.500 σπουδαίους που θα συρρεύσουν από 100 χώρες προκειμένου να λάβουν μέρος στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο ισχυρός άνδρας της Sage, Stephen Kelly, απλά δεν θα είναι εκεί.



Το Νταβός είναι κάθε χρόνο η μεγάλη ευκαιρία για τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, των ΜΜΕ, των ακαδημαϊκών και των τεχνών να ορίσουν τη διεθνή ατζέντα της χρονιάς σε ό,τι αφορά την οικονομία, την ασφάλεια, τη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση και όλους του ς τομείς που καθορίζουν λίγο ή πολύ το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Κι όμως αυτό φαίνεται να αφήνει αδιάφορο τον επικεφαλής μιας εταιρείας που αποτιμάται πάνω από 6 δισ. στερλίνες, είναι εκ των μεγαλυτέρων στον τομέα της τεχνολογίας στη Βρετανία και η μετοχή της οποίας είναι στο ταμπλό του FTSE 100.

Μάλιστα, φέτος το κεντρικό θέμα στο Νταβός τιτλοφορείται: «Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» και θα ασχοληθεί με το πώς η τεχνολογία επανασχεδιάζει τον κόσμο, άρα θα περίμενε κανείς ότι ο Stephen Kelly θα περίμενε πώς και πώς να βρεθεί εκεί. Όπως ωστόσο, είπε ο ίδιος στο Business Insider με περίσσευμα ειλικρίνειας και κυνισμού «στην πραγματικότητα, το Νταβός δεν είναι αντιπροσωπευτικό του πραγματικού κόσμου και γι' αυτό το απορρίπτω».

«Τα 2/3 των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται στις ανεπτυγμένες οικονομίες είναι σε ΜμΕ. Αυτές είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας, αναφέρει, όμως στο Νταβός δεν εκπροσωπούνται σχεδόν καθόλου... Το Νταβός είναι μια πριβέ εκδήλωση και κοστίζει περί τα 38.000 δολ. να είσαι μέλος του Forum. Για να παραστείς εκεί χρειάζεται να καταβάλεις χιλιάδες ευρώ ακόμα και φυσικά κοστίζει και σε χρόνο πουν περνάς μακριά από το γραφείο. Επιπλέον, η γυναικεία παρουσία εκεί φτάνει μόλις στο 17%, άρα στην ουσία το Νταβός δεν είναι παρά μια παρέα γέρων μεγαλοεπιχειρηματιών».

Το Νταβός φέτος θα ασχοληθεί κυρίως με την κλιματική αλλαγή και τη μεγάλης κλίμακας μετανάστευση, θέματα που αναδεικνύονται ως τα πιο σοβαρά στον πλανήτη τη δεδομένη συγκυρία.

Κι όπως λέει ο Kelly, αν και το Φόρουμ υπηρετεί έναν σκοπό, αξίζει να θυμόμαστε ότι οι μεγάλες και άμεσες ανησυχίες για τις μικρές επιχειρήσεις είναι πολύ διαφορετικές: είναι η γραφειοκρατία, η φορολόγηση των επιχειρήσεων κλπ. Μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έκανε η Sage στους πελάτες της έδειξε ότι το 57% ζητά από τις κυβερνήσεις τους να μειώσουν τη φορολόγηση των επιχειρήσεων και το 56% θέλουν περιορισμός της γραφειοκρατίας. Ο Kelly σχολιάζει ότι θέματα σαν αυτά αγνοούνται στο Νταβός. «Πρέπει να χτυπήσουν καμπανάκια στο Νταβός και οι μελλοντικές συναντήσεις να γίνουν πιο αντιπροσωπευτικές για τους τομείς που αποτελούν τις πραγματικές ατμομηχανές της οικονομίας – για τους μικρούς. Πρέπει επίσης να αντιπροσωπεύονται καλύτερα οι γυναίκες, καθώς το 20% των επιχειρήσεων ανήκει σε γυναίκες».



Οι προτάσεις του Kelly δεν σταματούν εδώ. Μιλά για μείωση της τιμής συμμετοχής ώστε να μπορούν να λαμβάνουν μέρος περισσότεροι, ωστόσο, όπως λέει, δεν το θεωρεί πιθανό. Καλίεί δε τους παγκόσμιους ηγέτες να δώσουν «βήμα» και στον «μικροεπιχειρηματία» γιατί από αυτόν είναι που θα μειωθεί η ανεργία. Σύμφωνα με την έρευνα της Sage, σχεδόν το 1/3 των ΜμΕ σχεδιάζει να κάνει προσλήψεις.

«Αυτό που κρατά πίσω τις οικονομίες είναι τα πραγματικά προβλήματα των ΜμΕ και θα είναι πολύ πιο χρήσιμο (για τους ισχυρούς) να συζητήσουν με αυτούς παρά να κυνηγήσουν ένα εξώφυλλο ή έναν τίτλο», καταλήγει.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template