Το μήνυμα του Τζιχάντι Τζον στον αδελφό του: Μη γίνεις σαν κι εμένα, κοίτα πως έχω καταντήσει...

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016


Ο «Τζιχάντι Τζον» υπήρξε ένας από τους χειρότερους και πιο αιμοσταγείς τρομοκράτες των τελευταίων ετών. Ο 27χρονος Μοχάμεντ Εμουάζι ήταν ο
τζιχαντιστής που πρωταγωνιστούσε στα βίντεο εκτέλεσης Δυτικών ομήρων από το Ισλαμικό Κράτος και είχε πάρει μέρος τουλάχιστον σε εφτά αποκεφαλισμούς το διάστημα 2014 - 2015 μέχρι τον θάνατό του τον περασμένο Νοέμβριο κατά την διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών της διεθνούς συμμαχίας στη Ράκκα της Συρίας. 
 Πριν τον θάνατό του, ο μικρότερος αδελφός του Ομάρ έδωσε συνέντευξη στον βρετανικό Τύπο και αποκάλυψε ότι ο «Τζιχάντι Τζον» τον είχε συμβουλεύσει να μην ακολουθήσει τα βήματά του και να γίνει τζιχαντιστής, καθώς η δική του ζωή είχε καταστραφεί ολοσχερώς εξαιτίας της παρακολούθησης από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (MI5) και την Σκότλαντ Γιάρντ. Ο 22χρονος Ομάρ Εμουάζι ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του ονειρευόταν να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, να επιστρέψει στην γενέτειρά τους, το Κουβέιτ, να παντρευτεί και να έχει μια κανονική δουλειά. 
Όμως, ο αιμοσταγής τρομοκράτης βρισκόταν υπό το άγρυπνο βλέμμα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και δεν μπορούσε να αποδράσει από την Βρετανία. Ο αδελφός του μάλιστα ισχυρίζεται ότι αυτή η συνεχής παρακολούθηση ήταν η αιτία που ο «Τζιχάντι Τζον» έγινε τρομοκράτης, αφού, αν είχε την δυνατότητα να φύγει στο Κουβέιτ τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά
 Ο Εμουάζι τελικά είχε κατορθώσει να ξεφύγει από τις μυστικές υπηρεσίες και μέσω Ντόβερ έφθασε μέχρι την Τουρκία και από εκεί στην Συρία. Όταν έφτασε στη Συρία αρχικά έγινε μέλος σε μια τρομοκρατική ομάδα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα και, αργότερα, προσχώρησε στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. 
 Ο Ομάρ Εμουάζι δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του, αν και δεν ήταν άνθρωπος που παραπονιέται για την ζωή του, εν τούτοις τον είχε συμβουλεύσει λέγοντάς του: «Μη γίνεις σαν εμένα, μάθε από τα λάθη των άλλων. Κοίτα πώς έχω καταντήσει. Δεν μπορώ να παντρευτώ και δεν μπορώ να έχω μια κανονική δουλειά. Δεν μπορώ να ταξιδέψω και δεν μπορώ να πάω πουθενά».
Βέβαια, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και η Σκότλαντ Γιάρντ έχουν άλλη άποψη για τον «Τζιχάντι Τζον». Υποστηρίζουν ότι υπήρξε μέλος ενός φανατικού δικτύου ισλαμιστών τρομοκρατών που είχε εξαπλώσει τις τρομοκρατικές του ενέργειες σε Βρετανία και Σομαλία. Μια ανώνυμη πηγή ανέφερε στον βρετανικό Τύπο ότι το δίκτυο στο οποίο ανήκε ο στυγερός τρομοκράτης κάποια στιγμή διασπάστηκε και ο ίδιος είχε κατορθώσει να μεταβεί στο Κουβέιτ το 2009, αλλά ένας φοβερός πονόδοντος τον οδήγησε πίσω στη Βρετανία, προκειμένου να βρει έναν καλό οδοντίατρο. 
 Όταν, το 2010 ο τρομοκράτης προσπάθησε να επιστρέψει στην γενέτειρά του ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε και ότι βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template