Νόμος του κράτους πλέον το σύμφωνο συμβίωσης.Η κοινωνία το εγκρίνει;.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Νόμος του κράτους είναι πλέον το σύμφωνο συμβίωσης, με ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Θετική ψήφο έδωσε
και ένα μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ άλλοι βουλευτές της ΝΔ επέλεξαν το όχι και άλλοι την αποχή.
Νωρίτερα με έντονους τόνους στη Βουλή ξεκίνησε η διαδικασία για την ψήφιση επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια με αντεγκλήσεις εντός αλλά και εκτός βουλής.
Αντιδράσεις υπάρχουν ακόμη και στην επιλογή της νέας φρασεολογίας περί «ομόφυλων» και όχι της καθορισμένης περί «ομοφυλόφιλων»
"Ομόφυλοι" είναι δύο άτομα του ιδίου φύλου και τίποτα άλλο. Ομοφυλόφιλοι όμως είναι η κατηγορία των ατόμων του ίδιου φύλου που έλκονται ερωτικά ο ένας απέναντι στον άλλο.

Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με την υπόθεση «λαθρομετανάστης» που έγινε στη συνέχεια «παράνομος μετανάστης» και μετά εξωραΐστηκε ως «παράτυπος μετανάστης» και εν τέλει "οικονομικός μετανάστης", υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι σε αυτή τη χώρα έχει χαθεί και το ίδιο το νόημα των λέξεων.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο καθαυτό και σύμφωνα με τις θέσεις των κομμάτων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν τα πρώτα 14 άρθρα που ρυθμίζουν το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ κατά του Ν/Σ συνολικά έχουν ταχθεί Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ενώ η ΝΔ έχει ανακοινώσει πως οι βουλευτές της θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ωστόσο, δεν τίθεται ζήτημα μη έγκρισής τους από το Σώμα καθώς τουλάχιστον ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων θα τις υπερψηφίσουν.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας νωρίτερα έσπευσε να ζητήσει «συγγνώμη» από τους ομοφυλόφιλους για την καθυστέρηση στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε και την «ντροπή του» για αυτή .

«Σήμερα αναγνωρίζουμε τη δυνατότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, να πορευτούν το δικό τους δρόμο στη ζωή, όπως τους αξίζει.
Να έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή και στο θάνατο. Κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής για το ελληνικό κράτος που οδήγησε σε καταδίκες. Ένας κύκλος περιθωριοποίησης ενός μεγάλου κύκλου συνανθρώπων μας.

Έστω και καθυστερημένα κλείνει ο κύκλος. Αντί να πανηγυρίζουμε θα έπρεπε να ζητάμε συγγνώμη από εκατοντάδες συμπολίτες μας, που όλα αυτά τα χρόνια εδώ στερούνταν δικαιώματα. Και κυρίως σε όλους όσους δεν είχαν το δικαίωμα να σταθούν δίπλα στον πόνο», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο έως πολύ γνωστά: Από τις κονκάρδες του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μέχρι τις απεχθείς δηλώσεις περί «κτηνοβασίας» συναδέλφου του βουλευτή, του βουλευτή του «Ποταμιού» Γιώργου Αμυρά ο οποίος επιπλέον ζήτησε να δοθεί άμεσα και το δικαίωμα της υιοθεσίας ("τεκνοθεσίας" sic) στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Φυσικά το θέμα έχει σαφείς κοινωνικές προεκτάσεις, οι οποίες αγγίζουν όλο το κοινωνικό φάσμα.

Ουδείς και ποτέ φυσικά αρνήθηκε το δικαίωμα στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων να έχουν τη δική τους ξεχωριστή σεξουαλική προτίμηση, ούτε φυσικά να τους κανεις μπορεί να αρνηθεί ένα δικαίωμα που απορρέει απο τα δικαιώματά τους ως πολίτες να "νομιμοποιούν" τη σχέση αυτή –εάν θέλουν και το επιθυμούν- για λόγους που έχουν να κάνουν με κληρονομικά δίκαια ή άλλα νομικά ζητήματα.

Εκεί όμως που κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης είναι απέναντι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει και στην νομιμοποίηση της υιοθεσίας τέκνων από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Κάτι τέτοιο αντιβαίνει στους βασικούς νόμους της φύσης έτσι όπως τουλάχιστον τους έχουμε βιώσει και τους έχουμε γνωρίσει.

Το γεγονός ότι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι θα μπορεί να έχει παιδιά από υιοθεσία κινείται στο περιθώριο των ανθρωπίνων σχέσεων και σίγουρα δεν μπορεί να είναι ελπιδοφόρο.

Ποτέ κανείς δεν αρνήθηκε στον κάθε άνθρωπο να μεταχειρίζεται έτσι όπως αυτός θέλει το σώμα του και την ψυχή του ακόμη.

Και μάλιστα εκεί που όλοι πρέπει να σταθούμε απέναντι είναι στις φρικτές δολοφονίες που έχει πραγματοποιήσει η εγκληματική οργάνωση της ISIS εναντίον ομοφυ6λόφυλων στις περιοχές που έχει καταλάβει.

Ίδιες φρικτές δολοφονίες έχουν γίνει και απέναντι και σε ετεροφυλόφιλους για τα προσωπικά τους πιστεύω. Ένας λόγος παραπάνω για να σταθούμε όλοι απέναντι σε αυτές.

Μαζί απέναντι στις δολοφονίες τόσο των ετεροφυλόφιλων όσο και των ομοφυλόφιλων υπερασπιζόμενοι τιο δικαίωμα στην ξεχωριστή επιλογή του καθενός είτε αυτή είναι ερωτική είτε πολική είτε θρησκευτική, είτε οτιδήποτε άλλο.

Και αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα απέναντι σε όσους χρησιμοποιούν την λέξη «ομοφοβία» τόσο εύκολα και τόσο άκριτα.

Και επί του προκειμένου δυστυχώς και μετά λύπης δεν είδαμε καμία αντίδραση από καμία οργάνωση ομοφυλόφιλων εναντίον της ISIS και των φρικτών αυτών δολοφονιών που πραγματοποιούνται με πτώσεις από πολυώροφα κτίρια.

Δεν ενοχλούνται; Δεν εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους;    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template