Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΩΝ STARBUCKS- Ξεκίνησε πάμφτωχος .Δείτε πως τα κατάφερε!

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η ιστορία του CEO των Starbucks, Howard Schultz
Πριν από 30 χρόνια, ο Howard Schultz μπήκε στις business

του καφέ με ένα στόχο στο μυαλό του: Να βελτιώσει την προσωπική σχέση ανάμεσα στους καταναλωτές και τον καφέ τους. 
Σήμερα, είναι υπεύθυνος για τα Starbucks, που αποτελούν ένα από τα πιο αγαπητά brands στον κόσμο και διαθέτει περιουσία 3 δισ. δολαρίων, ως πρόεδρος και CEO μιας εταιρίας της λίστας Fortune 500. Όμως, η διαδρομή του ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη.
Ο Schultz ξεκίνησε από τις εργατικές κατοικίες της Νέας Υόρκης για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο. 
Γεννημένος το 1953 στο Μπρούκλιν, έμαθε από πολύ μικρή ηλικία τη σκληρή πραγματικότητα των οικονομικών ανισοτήτων.
 Όταν ήταν μόλις 7 χρόνων, ο πατέρας του, ένας οδηγός φορτηγού που διένειμε πάνες, έσπασε τον αστράγαλό του. Χωρίς ασφάλιση και χωρίς να δικαιούται αποζημίωση, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του απέμειναν χωρίς εισόδημα. 

Ο Schultz, πάντως, κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο Northern Michigan με αθλητική υποτροφία, αλλά όταν αποφάσισε να σταματήσει το φούτμπολ, έπρεπε να βρει άλλο τρόπο για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του.
 Πήρε φοιτητικά δάνεια και άρχισε να κάνει διάφορες δουλειές. Όταν δεν τα έβγαζε πέρα, έφτανε στο σημείο να δώσει αίμα, αντί πληρωμής. Μετά την αποφοίτησή του, το 1975, ο Schultz πέρασε ένα χρόνο δουλεύοντας σε ένα θέρετρο του σκι στο Μίσιγκαν για ένα χρόνο, περιμένοντας να του έρθει η έμπνευση. Αλλά η μοιραία στιγμή στη ζωή και την καριέρα του ήρθε όταν δούλευε στην Hammarplast, μια εταιρεία ειδών σπιτιού που είχε για πελάτη την Starbucks. Η αλυσίδα, που λειτουργούσε τότε μερικά καφέ στο Σιάτλ, τράβηξε την προσοχή του, με μια πολύ μεγάλη παραγγελία για καφετιέρες

 Περίεργος, ο Schultz ταξίδεψε στο Σιάτλ για να συναντήσει τους ιδιοκτήτες της, τους Gerald Baldwin και Gordon Bowker. Γοητεύτηκε από το πάθος τους για τον καφέ και ένα χρόνο αργότερα, έπεισε τον Baldwin να τον προσλάβει ως διευθυντή του retail και του marketing. Εκείνη την εποχή, η Starbucks μετρούσε μόνο τρία καταστήματα και πουλούσε κυρίως αλεσμένο καφέ για οικιακή χρήση.

Όμως, η καριέρα του Schultz και η τύχη της Starbucks θα άλλαζαν για πάντα όταν η εταιρεία τον έστειλε σε μια διεθνή έκθεση στο Μιλάνο. Εκεί, συνάντησε τα espresso bars, όπου οι ιδιοκτήτες γνώριζαν τον κάθε πελάτη με το όνομά του και τους σέρβιραν καπουτσίνο και λάττε. Αμέσως, ο Schultz κατάλαβε την προσωπική σχέση που θα μπορούσε να έχει ο κόσμος με τον καφέ του.

Το 1985 άφησε την Starbucks, αφού οι ιδιοκτήτες τους απέρριψαν το σχέδιό του να δημιουργήσει μια ιταλικού τύπου εμπειρία για τους λάτρεις του καφέ. Και έτσι, ίδρυσε τη δική του εταιρεία, την Il Giornale. Αλλά δύο χρόνια αργότερα, η επιχείρησή του εξαγόρασε την Starbucks αντί 3,8 εκατ. δολαρίων.

Τότε, η αλυσίδα είχε έξι καταστήματα, αλλά έως το 1992, είχε μπει στο χρηματιστήριο και είχε επεκταθεί στα 165 καταστήματα, που έβγαζαν έσοδα 93 εκατ. δολαρίων το χρόνο.

Το 2000, η Starbucks είχε γίνει μια διεθνής επιτυχία, με περισσότερα από 3.500 καταστήματα και ετήσια έσοδα 2,2 δισ. δολαρίων. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Schultz φροντίζει πάντα τους υπαλλήλους του και προσφέρει σε όλους πλήρη κάλυψη υγείας, κάτι που είχε λείψει από τη δική του οικογένεια όταν ήταν παιδί. Πλέον, η Starbucks διαθέτει 21.000 καταστήματα σε 65 χώρες. Αλλά ούτε ένα στην Ιταλία. πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template