O στρατός στους δρόμους του Παρισιού, 3 νεκροί τρομοκράτες στο Σαν Ντενί

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στο Σαν Ντενί του βόρειου Παρισιού με στόχο διαμέρισμα στο οποίο θεωρείται ότι ταμπουρώθηκαν ύποπτοι των αιματηρών επιθέσεων, με πυροβολισμούς και εκρήξεις κατά την πολιορκία.Πληροφορίες για τρεις νεκρούς υπόπτους, μεταξύ τους γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές για συλλήψεις άλλων δύο, ενώ η επιχείρηση παραμένει σε εξέλιξη -επειδή δεν έχει ακόμη αποκλειστεί να βρίσκεται ακόμη ταμπουρωμένο τουλάχιστον ένα άτομο.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» που πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -ασαφές ακόμη αν βρίσκεται στο σημείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των υπόπτων που βρίσκονται στο σημείο είναι και ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσαλάμ.
Η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής να μην βγούν στο δρόμο, ενώ οι δρόμοι γύρω από το διαμέρισμα είναι γεμάτοι περιπολικά, ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων (RAID). Στρατιωτικές δυνάμεις έφτασαν μετά την έναρξη της επιχειρήσης.

Η πολιορκία στο διαμέρισμα ξεκίνησε πριν τις 05:00 (ώρα Παρισιού) και σύμφωνα με αναφορές στο Reuters, μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν «αριθμός υπόπτων». Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ότι στο στόχαστρο της επιχείρησης βρίσκεται ο Αμπαούντ, κάτι που στη συνέχεια μετέδωσε ξεχωριστά και το Reuters επικαλούμενο πηγές της εισαγγελίας.

Ο Αμπαούντ, εκ Βελγίου, πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -το εάν βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα είναι ακόμη άγνωστο.

Έχουν ακουστεί τουλάχιστον επτά εκρήξεις, άγνωστης ακόμη φύσης -ενδεχομένως η αστυνομία να εξουδετερώνει ύποπτα αντικείμενα γύρω από το διαμέρισμα. Διαρκώς ξεκινούν να ακούγονται και σταματούν πυροβολισμοί.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές στη γαλλική Monde, η οποία επικαλείται την αστυνομία, είχαν από τις πρώτες ώρες μιλήσει για «δύο τραυματίες ή νεκρούς», την ώρα που άλλα ΜΜΕ μιλούσαν για θύματα μεταξύ αστυνομικών. Στη συνέχεια, και το γαλλικό πρακτορείο μίλησε για έναν νεκρό, όμως όλες αυτές οι αναφορές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση.

Η επιχείρηση γίνεται γύρω από διαμέρισμα πολύ κοντά στο Stade de France, το οποίο είχε γίνει στόχος των επιθέσεων με βομβιστές καμικάζι.

Σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, κάποιοι από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί BFMTV και iTele έδειξαν ερασιτεχνικό βίντεο από την επιχείρηση, ενώ μάρτυρες από την περιοχή λένε ότι ακούστηκαν διασταυρούμενα πυρά.

Μετρό και λεωφορεία δεν κινούνται σε σχεδόν ολόκληρο το Σαν Ντενί. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν και η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να μην βγουν στο δρόμο.

Συνολικά, τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της Παρασκευής.

09:14 Σύμφωνα με το AFP υπάρχουν και δυο συλλήψεις

Ο8:59 Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χένρι Σάμουελ οι γαλλικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι δύο ύποπτοι για τρομοκρατία είναι νεκροί, ο ένας από πυροβολισμούς και μια γυναίκα αφού ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένη. ενας τρίτος ύποπτος παραμένει στο διαμέρισμα.

08:57 Η Le Monde μεταδίδει ότι υπάρχουν δύο νεκροί, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για τρίτο -Η αστυνομικής επιχείρηση πλησιάζει στο τέλος της

08:56 Η Telegraph μεταδίδει ότι μια γυναίκα τρομοκράτης ανατινάχτηκε

08:56 Tρία φορτηγά που μετέφεραν 100 Γάλλους στρατιώτες έφτασαν πριν από λίγο στο Σεντ Ντενί, όπως ακριβώς έγινε και στο Μπατακλάν το βράδυ της Παρασκευής

08:44 Η Telegraph μεταδίδει ότι ακούστηκαν 5 με 6 εκρήξεις γύρω στις 07:30 και ότι δύο ύποποτοι ως τρομοκράτες είναι νεκροί. Ακόμη αναφέρει ότι ένας περαστικός και δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

08:41 Κλειστά σήμερα τα σχολεία στο Σεντ Ντενί

08:40 Πληροφορίες για τρεις τραυματίες αστυνομικούς

08:30 Συμπληρώθηκαν ήδη τρεις ώρες που είναι σε εξέλιξη η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

08:28 Ακούστηκαν τέσσερις μεγάλες εκρήξεις

08:13 15.000 στρατιώτες σε πλήρη ανάπτυξη στο κέντρο του Παρισιού

08:12 Πληροφορίες για τουλάχιστον έναν νεκρό, άγνωστη η ταυτότητά του

08:11 Είναι ακόμη άγνωστο αν η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν οι τρεις άνδρες ή να τραυματιστούν ή αν οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη

08:10 Το ΒMFTV μεταδίδει ακόμη ότι μαζί με τον Αμπαούντ ταμπουρωμένοι στο διαμέρισμα είναι ο Νούμερο 1 καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ένας άγνωστος έννατος εισβολέας

08:06 Το AFP μεταδίδει ότι στόχος της αστυνομικής επιχείρησης είναι ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελ Χαμίντ Αμπαούντ

08:01 Η επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας είναι ακόμη σε εξέλιξη

07:40 Πληροφορίες ότι τρεις άνδρες συνελλήφθησαν και ότι δύο άνδρες των γαλλικών αστυνομικών δυνάμεων έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με πηγές από τη γαλλική αστυνομία.

07:35 Ζητήθηκε από κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεταφερθούν στο δημαρχείο.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template