ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-«Ο Κοτσώνης έφτιαξε την εταιρία-φάντασμα για το Noor 1»

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Τις πληροφορίες που οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της εταιρίας-φάντασμα Arab Waves του Αιμίλιου Κοτσώνη στο Ντουμπάι και τον σκοπό για τον οποίο
φέρεται ότι την ίδρυσε αποκάλυψε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο διοικητής της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά Γιώργος Κατσούλης, επικεφαλής των ερευνών στην υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1».
Μέσα σε παρεμβάσεις από τον επιχειρηματία και πρώην παράγοντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός (και στενό φίλο του Βαγγέλη Μαρινάκη) Αιμίλιο Κοτσώνη και τους συνηγόρους του Γιάννη Ηρειώτη και Τάκη Μιχαλόλια, ο αντιπλοίαρχος του Λιμενικού κατέθεσε ότι «οι πληροφορίες έλεγαν πως η Arab Waves ιδρύθηκε για να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ναρκωτικών».

Ουδέποτε λειτούργησε γι' αυτό

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η εταιρία συστάθηκε σε Ελεύθερη Ζώνη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 με σκοπό τη ναύλωση και τη διαχείριση πλοίων, αλλά ουδέποτε λειτούργησε γι' αυτό.

«Σύμφωνα με έγγραφα που μας έστειλε το ελληνικό προξενείο, νόμιμος εκπρόσωπός της ήταν ο Αιμίλιος Κοτσώνης. Η εταιρία είχε διάρκεια ισχύος ενός έτους, μέχρι τις 8/9/2014. Μέσω αυτής θα ανοιγόταν ένας λογαριασμός, από τον οποίο θα περνούσαν τα χρήματα των ναρκωτικών» περιέγραψε ο μάρτυρας. Οταν ρωτήθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης για την πηγή πληροφόρησης, είπε πως «ήρθαν από την αμερικανική DEA», απάντηση που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.

Γ. Ηρειώτης (συνήγορος): Τον Απρίλιο του '15, δηλαδή 10 μήνες μετά την κατάσχεση του φορτίου, σας ήρθε ξαφνικά η πληροφορία;
Μάρτυρας: Η πληροφορία έλεγε ότι ανοίχτηκε η εταιρία γι' αυτόν τον σκοπό, για τα ναρκωτικά. Δεν πρόλαβαν να τη λειτουργήσουν, γιατί κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά.
Αιμίλιος Κοτσώνης: Δεν ξέρει τι λέει ο κύριος! Λάθος έχετε!
Γ. Ηρειώτης: Ο κ. Κοτσώνης έχει κάτσει έξι μήνες φυλακή για μια πληροφορία!


Ο συνήγορος του κατηγορουμένου τόνισε πως η συγκεκριμένη εταιρία δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ από τον κ. Κοτσώνη. Πάντως ο μάρτυρας υποστήριξε πως κατά τη σύλληψή της η φερόμενη ως ιδιοκτήτρια του «Noor 1» Κωνσταντίνα Αλεξανδρή ρωτούσε συνεχώς τον σύζυγό της Παντελή Καλαφάτη: «Μίλησες με τον Αιμίλιο;». Ο μάρτυρας υποστήριξε ακόμη πως «όλοι οι εμπλεκόμενοι μίλαγαν με όλους», ενώ εκτίμησε ότι το πλήρωμα γνώριζε για τα ναρκωτικά: «Αφού έχεις βοηθήσει στη μεταφορά, δεν γίνεται να μην ξέρεις τι φορτώνεις».

Για τον Ιρανό Ahmadzedi Bonyad που εντοπίστηκε τόσο στη βίλα της Φιλοθέης όσο και στο πλοίο ανέφερε: «Είναι ο φύλακας του φορτίου. Ετσι κάνουν οι οργανώσεις, κάποιος συνοδεύει τα ναρκωτικά. Αυτός μπορούσε να διαχωρίσει ποια ναρκωτικά θα πάνε στους Τούρκους και ποια σε άλλους».

Μυστήριο με τον Ιρανό κατηγορούμενο

Μυστήριο παρέμεινε στη δίκη για τη μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» το πώς διέφυγε ο Ιρανός κατηγορούμενος Ahmed Sashid κατά τη διάρκεια της εφόδου των Αρχών στην αποθήκη του Κορωπίου, όπου εντοπίστηκαν 500 κιλά ηρωίνης. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι το πρόσωπο που φέρεται ότι βρέθηκε νεκρό, προ μηνών, σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης!

Ο επικεφαλής των ερευνών, αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Γιώργος Κατσούλης, ρωτήθηκε για τον αλλοδαπό που φέρεται ότι διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση, αλλά περιορίστηκε να απαντήσει πως «βοήθησε την υπηρεσία». Όπως ανέφερε επιγραμματικά: «Ήταν ο διαμεσολαβητής, ο ενδιάμεσος μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων μελών της εγκληματικής ομάδας.

Εμενε στο Ντουμπάι και έφερε σε επαφή τους Τούρκους αγοραστές με τους εδώ που το παρέλαβαν. Το βράδυ της 12ης Ιουνίου διέφυγε με αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη». Οταν ένας εκ των συνηγόρων τον ρώτησε πώς κατόρθωσε να διαφύγει ο Ιρανός, ο αξιωματικός απάντησε χαρακτηριστικά: «Εντάξει, πιάσαμε τόσους, χάσαμε κι έναν! Μας ξέφυγε για λόγους που μπορείτε να αντιληφθείτε». πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template