Howard Buffett: Ο πολυπράγμων γιος του μεγιστάνα που δεν διστάζει να «βρωμίσει» τα χέρια του

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ο μεγαλύτερος γιος του Warren Buffett είναι αγρότης, φωτογράφος, περιβαλλοντολόγος, συγγραφέας, επιχειρηματίας,
μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ταξιδιώτης του κόσμου και εθελοντής βοηθός σερίφη. Είναι επίσης ένας φιλάνθρωπος, ο οποίος επενδύει δισεκατομμύρια για να λύσει μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου.

Ελάχιστες είναι οι φορές που θα δείτε τον Howard Buffett στην Ουάσιγκτον και να φοράει κοστούμι. Ο πρωτότοκος γιος του Warren Buffett, του διευθύνοντα συμβούλου της Berkshire Hathaway και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, νιώθει πολύ πιο άνετα να οδηγεί ένα ελικόπτερο πάνω από τον Αμαζόνιο, να ταξιδεύει στα βάθη της ζούγκλας της Κεντρικής Αφρικής για να συναντηθεί με επαναστάτες από τη Ρουάντα ή να βρίσκεται στο τιμόνι ενός τρακτέρ στο αγρόκτημά του στο Decatur στο Ιλινόις. Στις αρχές Οκτωβρίου, βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό για να συναντηθεί με τον υπουργό Γεωργίας, Tom Vilsack.

Ο Buffett, ο οποίος γίνεται 61 στις 16 Δεκεμβρίου, είναι ουσιαστικά ένας αγρότης, ο οποίος συμβαίνει να έχει μια φιλανθρωπική αποστολή για τον τερματισμό της πείνας, παγκοσμίως. Έχει άλλωστε τις «βαθιές τσέπες» για να στηρίξει αυτή του την προσπάθεια. Κατά την τελευταία δεκαετία, ο πατέρας του και η αείμνηστη μητέρα του, έδωσαν στον Howard και στα δύο του αδέλφια, Susie και Peter, δισεκατομμύρια σε μετοχές της Berkshire Hathaway. (Από τις 16 Οκτωβρίου το μερίδιο του Howard, το οποίο περιλαμβάνει μετοχές Α και Β κατηγορίας, ήταν αξίας περίπου 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.) Η μόνη προσδοκία είναι ότι τα χρησιμοποιούν για να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Ο Warren λέει για τα παιδιά του: «Κάθε ένα διαθέτει ένα ιδιαίτερο ταλέντο και πάθος με την φιλανθρωπία. Ο Howard έχει επικεντρωθεί στη γεωργία».



Μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Howard Buffett έχει δώσει 775 εκατ. δολ για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πείνας. Οι προσπάθειες περιλαμβάνουν τη διδασκαλία της αειφόρου γεωργίας και τις τεχνικές βελτίωσης της πρόσβασης σε καθαρό νερό, ιδιαίτερα σε ζώνες συγκρούσεων στον κόσμο. Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και της Ρουάντα, βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των χωρών, όπου ο Howard προτίθεται να δαπανήσει συνολικά περισσότερα από 700 εκατ. δολ. κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας.



Ο Howard δεν μπορεί να σταθεί ακίνητος για περισσότερο από 10 λεπτά. Εκτός του ότι είναι αγρότης, είναι επίσης και φωτογράφος, βοηθός σερίφη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Coca-Cola, καθώς και της Berkshire Hathaway, όπου θα γίνει κάποια μέρα ο μη εκτελεστικός πρόεδρος. Εκείνη η στιγμή είναι η προθεσμία για τον Buffett, να ολοκληρώσει όσα περισσότερα μπορεί, όπως αναφέρει και στο βιβλίο που έγραψε το 2013, με τίτλο 40 Chances. πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template