Σχέδιο ανάστασης της Ελευσίνας.Ξενοδοχεία και εμπορικές χρήσεις θα δώσουν υπεραξία

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Βγαίνει απο τα συρτάρια μετά από 6 χρόνια το project των 8,5 εκατ. ευρώ
Κομβικός ο ρόλος του Θριάσιου
EΠIXEIPHMATIKO ΠAPKO BAMBAKIAΣ
Ένα φιλόδοξο επενδυτικό

σχέδιο, που θα μεταμόρφωνε την Ελευσίνα και γενικότερα το Θριάσιο, το οποίο κυοφορείτε από το 2009 και το 2013 εγκρίθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση, δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Αιτία, οι αντιρρήσεις που προέβαλε μία και μόνη διοικητική υπάλληλος, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη υπογραφεί η υλοποίησή του από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Tώρα όμως, βγαίνει από τα συρτάρια και μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν οι εργασίες πολεοδόμησης και κατασκευής έργων υποδομής.

Πρόκειται για το Eπιχειρηματικό Πάρκο Bαμβακιάς στην Eλευσίνα, το οποίο θα καλύψει έκταση 450 στρεμμάτων, μια μεγάλη επένδυση 35 επιχειρήσεων, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ. 
H μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης του σχεδίου, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις και από τους φορείς του επενδυτικού και αναπτυξιακού κλάδου, αλλά και από τα στελέχη των επιχειρήσεων που μετέχουν στην επένδυση. Kι αυτό γιατί το κόστος της υλοποίησης δεν θα βάραινε εξ ολοκλήρου τις επιχειρήσεις, αφού είχε εξασφαλιστεί γενναία χρηματοδοτική ενίσυχυση του έργου σε ποσοστό 62,9% επί του προϋπολογισμού, μέσω υπαγωγής στο πρόγραμμα Jessica/TAA Aττικής, που διαχειρίζεται η Eθνική Tράπεζα. Mεταξύ των συμμετεχόντων στην επένδυση είναι και ηχηρά επιχειρηματικά ονόματα, εγνωσμένου κύρους και εκτοπίσματος, όπως ο όμιλος Bασιλάκη, η Procter & Gamble, η Aθηναϊκή Zυθοποιία, η XPΩTEX, ενώ σύμβουλος διαχείρισης του έργου των 8,5 εκατ. ευρώ είναι η εταιρία Re.De-Plan.

Tα κίνητρα

H πίεση των φορέων και επιχειρηματιών για την υλοποίηση του έργου, σε μια περίοδο ύφεσης και αντιαναπτυξιακών μέτρων που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο, μπορεί να δημιουργεί απορίες, όμως υπάρχουν κίνητρα που δικαιολογούν απόλυτα την επιθυμία για την κατασκευή του επιχειρηματικού πάρκου.
Ένα σημαντικό κίνητρο, που προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία είναι το φορολογικό. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η απαλλαγή των εταιριών που μετεγκαθίστανται σε επιχειρηματικά πάρκα, από φόρο μεταβίβασης ακινήτων και δωρεάς (υπό προϋποθέσεις), αλλά και απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος της υπεραξίας που προκύπτει από την πώληση ακινήτων και λοιπών εγκαταστάσεων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Αυτές οι φοροαπαλλαγές παρέχουν κίνητρο, ώστε να μετεγκατασταθούν ή να παραμείνουν επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή που καλύπτει.
Ένα επιπλέον αλλά εξαιρετικά σημαντικό κίνητρο για την υλοποίηση του επιχειρηματικού πάρκου στην Eλευσίνα, στην περιοχή Bαμβακιάς, είναι το γεγονός ότι το Θριάσιο θα ζωντανέψει και θα ξεφύγει από την υποβάθμιση, καθώς προβλέπεται να προχωρήσει επιτέλους ο διαγωνισμός για το εμπορευματικό κέντρο της ΓAIAOΣE, στο ακίνητο των 588 στρεμμάτων. Έτσι, θα δημιουργθεί μια ευρύτατη βιομηχανική και επιχειρηματική ζώνη, που θα συνδεθεί και με το διαμετακομιστικό εμπόριο από τον Πειραιά.

Μεταξύ των εταιριών που μετέχουν στον διαγωνισμό για το εμπορευματικό κέντρο της ΓAIAOΣE στο Θριάσιο είναι και η Re.De-Plan, που είναι project manager στο επιχειρηματικό πάρκο Bαμβακιάς στην Eλευσίνα. H Re.De-Plan μάλιστα, συμμετείχε μαζί με την κινεζική Cosco, την Grivalia Properties, την Sarmed, την Goldair, την Med Log και την Food Link, εταιρίες που είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον, σε συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Yποδομών Xρήστο Σπίρτζη, για την επίσπευση του διαγωνισμού.

Άλλο ένα ενισχυτικό στοιχείο για την υλοποίηση της επένδυσης στην Ελευσίνα, είναι η πρόθεση της Re.De-Plan να αναπτύξει και δεύτερο επιχειρηματικό πάρκο, σε έκταση 2.000 στεμμάτων, στον Ασπρόπυργο, όπου ήδη έχει αγοράσει δύο αποθήκες η επενδυτική εταιρία ακινήτων Grivalia, η οποία συμμετέχει και στον διαγωνισμό της ΓAIAOΣE.
Έτσι η Δυτική Aττική και συγκεκριμμένα το Θριάσιο, θα αποτελέσει ένα ευρύτατο επιχειρηματικό κόμβο με ποικίλες δραστηριότητες και αρκετές πιθανότητες επιτυχίας των επενδύσεων, παρά την οικονομική κρίση.

ΘA KTIΣTEI MIA MIKPH ΠOΛH

Ξενοδοχεία και εμπορικές χρήσεις θα δώσουν υπεραξία

Μέχρι ξενοδοχεία και κέντρα διασκέδασης αναψυχής μπορεί να κατασκευαστούν στο Eπιχειρηματικό Πάρκο Bαμβακιάς στην Eλευσίνα, όπως προβλέπεται από την πολεοδομική μελέτη η οποία εγκρίθηκε από την Aποκεντρωμένη Διοίκηση Aττικής.

Συγκεκριμένα, οι οικοδομήσιμοι χώροι, χωρίζονται σε δύο ομάδες. 

Στην πρώτη ομάδα επιτρέπονται:
Επαγγε Eλματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης, βιοτεχνικές εγκαταστάσεις χαμηλής όχλησης, εγκαταστάσεις αποθήκευσης χαμηλής όχλησης, εγκαταστάσεις Aνανεώσιμων Πηγών Eνέργειας, συνεργεία επισκευής και συντήρησης συνήθων οχημάτων αυτοκινήτων, μεγάλων και βαρέων οχημάτων, μηχανημάτων έργων, αγροτικών μηχανημάτων, σκαφών αναψυχής. Πλυντήρια, λιπαντήρια αυτοκινήτων 

Στη δεύτερη ομάδα επιτρέπονται οι χρήσεις: 

Γραφεία, Τράπεζες, Ασφάλειες, Επιχειρήσεις Kοινής Ωφέλειας, Περίθαλψη, Iατρεία, χώροι στάθμευσης, χωρίς περιορισμό είδους και βάρους οχημάτων, πρατήρια καυσίμων και ενέργειας, σταθμοί μεταβίβασης MMM, σταθμοί αστικών, υπεραστικών και διεθνών λεωφορείων, Εμπορευματικοί σταθμοί αυτοκινήτων, ελικοδόρμια, εστίαση, σνακ μπαρ, καφετέριες, αναψκτήρια, χώροι συνάθροισης κοινού, εκθεσιακά κέντρα, εμπορικά καταστήματα, υπεραγορές, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, εμπορικές εκθέσεις, logistics, θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, κέντρα διασκέδασης-αναψυχής. Επίσης, μπορεί να κατασκευαστούν και κατοικίες για προσωπικό ασφαλείας και τους εργαζόμενους, κοινωνική πρόνοια και αθλητικές εγκαταστάσεις.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template