Η απώλεια όρασης ενός παιδιού και η ανακοίνωση της συγγενούς πάθησης στον πατέρα

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Στον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης μας διαμεσολαβητή μου, συναντάμε "μικρές" ιστορίες, που όμως είναι "μεγάλες" για τις ζωές των
ανθρώπων.
Μια τέτοια ιστορία ζωής, συνάντησα και εγώ στον δρόμο μου εχθές, ακούγοντας έναν πατέρα να μου λέει, πως το παιδί του έχασε αιφνίδια την όραση του, όταν ήταν 5 μηνών. Όση ώρα ο υποψήφιος πελάτης μου περιέγραφε την ιστορία του, εγώ προσπαθούσα να βρω κουράγιο να αντιμετωπίσω τον πόνο του, χωρίς επιτυχία... Τι λόγια να πεις σε έναν πατερά που ο μονάκριβος υιός του, εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει πια το φως του;

Στη συγκλονιστική αφήγηση, ήρθε να προστεθεί και η απόρριψη αποζημίωσης από το συμβόλαιο υγείας που διατηρούσε ο πατέρας για το παιδί του, με την δικαιολογία της "συγγενούς πάθησης". Πώς να παρηγορήσω τον συντετριμμένο πατέρα και υποψήφιο πελάτη που είχα μπροστά μου; Πώς να απαντήσω στα αμέτρητα "γιατί" που τον βασάνιζαν; Είχε άραγε δίκιο; Είχε άδικο; Έφταιγε ή δεν έφταιγε πραγματικά ο ασφαλιστής του; Έκανε σωστά η ασφαλιστική εταιρεία; Δεν έκανε; Τι σημασία είχαν όλα αυτά, εκείνη την στιγμή... ένα σωρό ανθρώπινες ιστορίες στην αγορά μας, με παράπονα και δυσαρέσκεια...

Γι’ αυτό το λόγο, η δουλειά του ασφαλιστή δεν είναι μια δουλειά προμήθειας, μια δουλειά ψυχρής πώλησης.
Η δουλειά μας είναι ένα λειτούργημα αγάπης και εκτίμησης της ανθρώπινης ζωής και δεν μπορεί να την κάνει ο καθένας. Χρειάζεται ήθος, φιλότιμο, εκπαίδευση, χρόνο (τουλάχιστον πέντε-έξι χρόνια άσκησης του επαγγέλματος), συναισθηματική νοημοσύνη, κουράγιο, θάρρος, ευελιξία, επιμονή, ηθικό, τιμιότητα, χαμόγελο, μελέτη, καλλιέργεια ψυχής και πνεύματος.

Εάν κατάφερες διαμεσολαβητή μου, την τελευταία εξαετία, να κρατήσεις τον πυρήνα του χαρτοφυλακίου σου σε ισχύ, παρόλο τον σκληρό και αθέμιτο ανταγωνισμό που έχεις υποστεί, να επιβιώσεις από τον ισχυρότατο σεισμό της "Ασπίς Πρόνοια", να γλιτώσεις από το τσουνάμι της συρρίκνωσης του agency system, να αποφύγεις τους κραδασμούς της μείωσης τιμολογίων και προμηθειών, και να ανταποκριθείς στην καταβολή της φορολογίας σου on time, σημαίνει ότι χαίρεις εκτίμησης από τους ανθρώπους και ας μην το καταλαβαίνει η κουρελιασμένη υπερηφάνεια σου.

Συνέχισε να βελτιώνεις το επαγγελματικό σου προφίλ και μην επαναπαύεσαι λεπτό. Επωφελήσου από τα εκπαιδευτικά τμήματα των εταιρειών που συνεργάζεσαι. Αξιοποίησε τις συνεχείς εκπαιδεύσεις, τα ειδικά σεμινάρια, τις ημερίδες, τα συνέδρια, την τεχνολογία, το διαδίκτυο, την διαφήμιση κ.ά. προς όφελος σου.

Θυμήσου την χρησιμότητα του σέρβις και επί της ευκαιρίας μίλησε για την δουλειά σου και ζήτα συστάσεις. Γίνε επιλεκτικός στα προϊόντα που διαθέτεις και οπωσδήποτε άρχισε να λες τις εξαιρέσεις των συμβολαίων που προωθείς, ώστε να μην δημιουργείς προσδοκίες στον πελάτη, πως με ένα συμβόλαιο υγείας θα λύσει όλες τις περιπτώσεις. 

Εξήγησε αναλυτικά την έννοια της συγγενούς πάθησης και τους χρόνους αναμονής αποζημίωσης για κάθε ασθένεια. Καλύτερα να γίνεις αυστηρός και "δυσάρεστος" από την έναρξη του συμβολαίου, παρά κατά την επέλευση του κινδύνου.

Οι πελάτες δεν θέλουν λόγια. Τα λόγια είναι φούμαρα και εξατμίζονται στον αέρα. Οι πελάτες θέλουν έργα. Τα έργα σου θα μείνουν αποτύπωμα στην κοινωνία και υπερήφανος θα μεγαλώσεις τα παιδιά σου.

Μέντωρ Διαμεσολαβητής    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template