Σε εξέλιξη η απεργία: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας.Κομφούζιο στους δρόμους

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Έξω από τη Βουλή οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ - Κουτσούμπας: Σήμερα να γίνει ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα της λαϊκής πάλης - Σε εξέλιξη η
συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος - Στο Μουσείο οι συγκεντρώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς
Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς σε εξέλιξη είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην πρώτη γενική απεργία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τους κεντρικούς δρόμους από τους οποίους θα περάσουν οι διαδηλωτές για να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Λίγο μετά τις 11:15 οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκαν από την Ομόνοια προς τη Βουλή δια μέσου της οδού Ακαδημίας όπου ήδη έχουν ξεκινήσει ομιλίες.



Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας έδωσε το «παρών» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος στη δήλωσή του τόνισε την ανάγκη για ένα «πιο δυναμικό ξεκίνημα της λαϊκής πάλης».







«Απο σήμερα μπορεί να γίνει ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα της λαϊκής πάλης. Κάθε τόπος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης διεκδικητικού αγώνα και αλληλεγγύης. Οι εστίες αντίστασης που θα δημιουργούνται καθημερινά μπορούν να συνενώνονται σε κλασικό τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο μαζί με όλο το υπόλοιπο εργατικό κίνημα. Με λαϊκή συμμαχία με πάλη και αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και στο καπιταλισμό. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε επιβάλουμε ανατροπές, ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία για το καλό του λαού μας» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.



Παρούσα στη διαδήλωση και η Ελένη Γερασιμίδου



Στην πλατεία Κλαυθμώνος έχουν ήδη τοποθετηθεί τα πρώτα πανό των ομοσπονδιών που θα μετέχουν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και τις ΑΔΕΔΥ που είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί.









Στου Μουσείο, τέλος, είναι το σημείο προσυγκέντρωσης των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Και ο ΣΥΡΙΖΑ απεργεί ενάντια στον εαυτό του
Την ίδια ώρα αιχμηρά σχόλια εξακολουθεί να προκαλεί η παράδοξη προσέγγιση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο καταγγέλλει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ζητά συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη στάση αυτή με το δίπτυχο «πιέζουμε την Κυβέρνηση να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις - αντιστεκόμαστε στα μνημόνια και τους δανειστές».

«Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους. Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δηλώνοντας πως η απεργία γίνεται υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων που θίγονται από τα μέτρα και πως η δύναμη του λαού είναι δύναμη στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης. «Εφαρμόζουμε μία συμφωνία με μέτρα που θεωρούμε άδικα. Πλήττονται πολίτες, οι οποίοι αντιδρούν. Δεν υιοθετήσαμε όλα τα μέτρα που υπογράψαμε», επανέλαβε η κυρία Γεροβασίλη. πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template