Το ορφανό της Alibaba: Jerry Ma ο μυστηριώδης γιος του Jack Ma

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba, απασχολεί συνήθως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τις εκπληκτικές οικονομικές του επιδόσεις, όμως τελευταία έχει
και έναν άλλο λόγο να «ακούγεται» διεθνώς. Τον μυστηριώδη γιο του ιδρυτή Jack Ma.
Η Alibaba την προηγούμενη Παρασκευή, διπλασίασε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης της τιμή εισόδου της μετοχής της, καταγράφοντας αύξηση 25 δισ. δολαρίων. Ο Jack Ma που κατέχει στην εταιρεία μετοχές αξίας περί των 14 δισ. έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα.
Αν και η ιστορία του Jack Ma για το πως από καθηγητής σε σχολείο, έγινε δισεκατομμυριούχος, έχει γίνει ευρέως γνωστή, λίγα έχουν γίνει γνωστά για τον γιό του Ma Yuankun, γνωστό και με το αγγλικό του όνομα Jerry.
Αυτό που έχει γνωστοποιηθεί για τον Jerry είναι ότι γεννήθηκε το 1992 και φοιτά στο πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια, όπου και ο πατέρας του πήρε μαθήματα ιστορίας.

Μάλιστα όπως λέγεται ο Jack Ma έχει νοικιάσει σπίτι στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, για να περνά περισσότερο χρόνο με τον γιο του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Jerry προηγουμένως φοιτούσε στο St George's School στο Vancouver, γνωστό επειδή σε αυτό φοιτούν τα παιδιά των πλουσιότερων Ασιατών.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Zhang Ying, μητέρα του Jerry, αυτή και ο άνδρας της "θυσίασαν" τον γιο τους για τις ανάγκες της Alibaba, στέλνοντάς τον εσώκλειστο σε σχολείο και βλέποντάς τον μόνο το Σαββατοκύριακο.

Στην ηλικία των 10 ο Jerry ανέπτυξε εθισμό στα online παιχνίδια αφού περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σε internet cafe. Μάλιστα όπως έλεγες στους γονείς του, δεν υπήρχε λόγος να επιστρέφει σπίτι, αφού αυτοί δεν ήταν ποτέ εκεί.

Ανησυχώντας για τον γιο της, η Zhang, παραιτήθηκε από γενική διευθύντρια της Alibaba και αποφάσισε να ασχοληθεί με την ανατροφή του παιδιού της.
Ο Jack Ma έχει αναφέρει σε δημοσιογράφους ότι σε γράμμα προς τον γιο του για τα 18α του γενέθλια του έδωσε τρεις συμβουλές.

Να σκέφτεται τον εαυτό του και να κάνει ανεξάρτητες κρίσης, να είναι αισιόδοξος καθώς μπορεί να υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κόσμο, αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν και πολλές λύσεις και τρίτον να λέει πάντα την αλήθεια και ειδικά στον πατέρα του.

Γενικά, πέπλος μυστηρίου καλύπτει την οικογένεια Ma αφού σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο βαθύπλουτος Κινέζος είχε έναν γιο που πέθανε από καρκίνο στα 19 καθώς και άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά ένα αγόρι και ένα κορίτσι, όμως καμία από αυτές τις αναφορές δεν έχει επιβεβαιωθεί.....πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template