ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΠΑΠ:– ΜΗ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΕΤΕ-Κλειστά αύριο 4.500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Κλειστά αύριο 1 Δεκεμβρίου 4.500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα.Απεργία και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών κατά του ειδικού
τέλους – Έρχονται με πούλμαν στην Αθήνα.
Πράκτορες ΟΠΑΠ: «Βρείτε τα χρήματα από τα 6 δισ. ευρώ του παράνομο τζόγου – Μη μας διαλύετε»
Δυναμική απάντηση στην επιβολή ειδικού τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ δίνουν οι πράκτορες του Οργανισμού που απεργούν αύριο και κατεβάζουν ρολά στα 4.500 πρακτορεία του σε όλα την χώρα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) λέει ΟΧΙ στο μέτρο που προκαλεί αφανισμό του κλάδου και καλεί όλους τους πράκτορες του ΟΠΑΠ να συμμετέχουν στην απεργία και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι πράκτορες αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τέλους 0.05 ευρώ σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ καθώς, όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά, στοχοποιείται το νόμιμο παιχνίδι ενώ παράλληλα πριμοδοτείται ο παράνομος τζόγος που καλπάζει ανενόχλητος.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ, το μέτρο που αποφασίστηκε δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, καθώς το ειδικό τέλος καταστρέφει τον τζίρο των πρακτόρων και συνολικά θα φέρει λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος.

ΠΟΕΠΠΠ: θα κλείσουν 1000 πρακτορεία

Το ειδικό τέλος οδηγεί πάνω από 1.000 πρακτορεία στο «λουκέτο» αυξάνοντας την ανεργία. Μάλιστα, πολλά από τα πρακτορεία που θα κλείσουν είναι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις που ήδη βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης λόγω των capital controls αλλά και τον ανταγωνισμό με τα στέκια του παράνομου τζόγου.

Οι πράκτορες με ανακοίνωσή τους Προειδοποιούν την κυβέρνηση:

«Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθούσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων. Η προσπάθεια να μας κλείσουν δεν θα περάσει. Η προσπάθεια για αποδυνάμωση του νόμιμου δικτύου θα αποτύχει. Αυτοί που καλύπτουν τους παράνομους θα αποκαλυφθούν. Θα παλέψουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση».

ΠΟΕΠΠΠ: Η επιβολή φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια:

· ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

· ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

· ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

· ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΖΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΩΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

· ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σε πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου για το θέμα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ κ. Κυριάκος Τοπτσίδης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι αδιανόητο να είναι ανεξέλεγκτος ο παράνομος στοιχηματισμός και κανείς να μην ασχολείται με αυτά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν αντέχει άλλο ο κλάδος μας. Από το πρώτο ευρώ πληρώνουμε 26%, δίνουμε προκαταβολή φόρου 100%, οι παίκτες πληρώνουν φόρο 20% στα κέρδη τους, ο ΟΠΑΠ 30% στα μικτά έσοδα και επιπλέον τον εταιρικό φόρο. Το επόμενο βήμα είναι να κλείσουν οι επιχειρήσεις μας. Τα πρακτορεία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Αυτό το μέτρο μας στέλνει στην ανεργία, όπως και χιλιάδες υπαλλήλους μας».

Επίσης, ο κ. Τοπτσίδης εξέφρασε την απορία γιατί ένα μέτρο που στο παρελθόν απέτυχε παταγωδώς επανέρχεται από την σημερινή κυβέρνηση ενώ είναι δεδομένο βάσει σχετικών μελετών που οι πράκτορες παρέδωσαν στο Υπουργείο Οικονομικών πως το τέλος αυτό θα “σκοτώσει” την ανακύκλωση του τζίρου των παιχνιδιών και στο τέλος δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template