ΔΗΛΩΝΕ Ο ΜΟΡΑΣ: Η Εθνική δεν… αντέχει άλλη γελοιοποίηση! ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΓΓΕΛΗ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μπορεί ο Βαγγέλης Μόρας να δήλωνε παραμονές του ματς ότι η Εθνική δεν… αντέχει άλλη γελοιοποίηση, όμως στο Μπέλφαστ μας πρόσφερε ακόμη μια
παράσταση-παρωδία. Ακόμη μια ήττα (3-1) με κάτω τα χέρια από τη Β. Ιρλανδία. Άμυνα για γέλια.
Τα κίνητρα των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα. Στο τέλος της ημέρας, αυτό ήταν και το στοιχείο που έκανε τη διαφορά: η μεν Βόρειος Ιρλανδία ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρώτη συμμετοχή της ιστορία της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η δε Ελλάδα έψαχνε απλώς ένα… αποκούμπι. Κάτι για να έχει να δείχνει με το φινάλε αυτής της απογοητευτικής πορείας στον 6ο προκριματικό όμιλο. Μια πορεία η οποία, βάσει αντιπάλων, μάλλον συνθέτει τη μεγαλύτερη αποτυχία της ιστορίας της.

Στο φινάλε της, λοιπόν, η «γαλανόλευκη» ήθελε ένα καλό ματς, μια νίκη απέναντι στους πρωτοπόρους του ομίλου, ούτως ώστε να κλείσει με αισιοδοξία τις υποχρεώσεις της και με την ελπίδα για -προφανώς- κάτι πολύ καλύτερο ενόψει των προκριματικών του επόμενου Μουντιάλ. Όπως αποδείχθηκε, τα κίνητρα των γηπεδούχων ήταν πολύ πιο ισχυρά, η διάθεσή τους μεγαλύτερη απέναντι σε έναν -κατά τα ψέματα- απογοητευμένο και αδιάφορο βαθμολογικά αντίπαλο. Οι Βορειοιρλανδοί ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, ήξεραν τι ήθελαν και πως να το πάρουν και τα κατάφεραν με χαρακτηριστική άνεση.

Οι γηπεδούχοι ήταν ζωηροί με το ξεκίνημα του αγώνα, αφού ήθελαν να το καθαρίσουν από νωρίς για να πανηγυρίσουν μια ιστορική πρόκριση. Η Ελλάδα αντίθετα βρέθηκε γρήγορα σε θέση άμυνας, χωρίς να καταφέρνει να δημιουργήσει κάτι από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. 

Στο πρώτο τέταρτο δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο μπροστά στις δύο εστίες, με την Εθνική μας όμως να είναι αυτή που είχε την πρώτη ευκαιρία, όταν στο 15′ η άμυνα των γηπεδούχων απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Τζιόλη μετά από κόρνερ.
Από τη φάση αυτή του Τζιόλη και μέχρι το φινάλε του αγώνα, όμως, στο γήπεδο υπάρχει μονάχα μία ομάδα και αυτή δυστυχώς δεν ήταν η Ελλάδα.

Στο 19′ ο Γουόρντ δεν σημαδεύει σωστά με το κεφάλι από κοντά και χωρίς μαρκάρισμα, ενώ στο 24′ ο Μαγκένις χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν το σουτ του από το ύψος της μικρής περιοχής κοντράρει και καταλήγει κόρνερ. Λίγο άουτ περνάει και το σουτ του Γουόρντ στο 26′ πριν τελικά η ομάδα του Ο’ Νιλ ανοίξει το σκορ στο 35′.


Η Βόρειος Ιρλανδία πέτυχε ένα από τα πιο απλά γκολ που μπορούν να σημειωθούν στο σπορ, αφού παράλληλα η ελληνική άμυνα κοιμήθηκε. Για πρώτη φορά, αλλά όχι και τελευταία ως το τέλος του αγώνα. 
Μια διαγώνια κάθετη μπαλιά του Έβανς προς τα πλάγια τρύπησε την άμυνά μας, ο Ντάλας έκανε με τη μία το παράλληλο γύρισμα και ο Ντέιβις με μια απλή προβολή το 1-0. Με το φινάλε του ημιχρόνου, ο Μήτρογλου είχε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, όμως στο 41′ δεν κατάφερε να βάλει σωστά το σώμα του και στο 45′ το σουτ που δοκίμασε μετά από αντίστοιχο του Καρέλη, κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template