ΝΙΑΡΧΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-Έρωτας με καράβια και διαμάντια!

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τρία χρόνια μαζί συμπληρώνουν ο Χρήστος Οικονόμου και η Ευγενία Νιάρχου, δύο από τους πλουσιότερους κληρονόμους του πλανήτη, και δείχνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν το χαμηλό προφίλ που με ευλάβεια διαφύλαξαν έως τώρα.

Παράλληλα, μεγάλα deals στη ναυτιλία από τον νεαρό εφοπλιστή και εγκαίνια των κοσμηματοπωλείων της Ευγενίας μαρτυρούν ότι ξεκινάει η εν Ελλάδι βασιλεία δυο διάσημων jet-setters.

Ολα δείχνουν ότι ο Χρήστος Οικονόμου διανύει μια πολύ καλή περίοδο στη ζωή του -επαγγελματική και προσωπική. Ο πρωτότοκος γιος του μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου έχει μπει για τα καλά στον κόσμο της ναυτιλίας εδώ και τέσσερα χρόνια, με την ίδρυση της TMS Cardiff Gas Ltd. 
Η εταιρία, της οποίας η διαχείριση τελεί υπό τον έλεγχο του 32χρονου κληρονόμου, μεγαλώνει τον στόλο της που ήδη με πέντε δεξαμενόπλοια LNG μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου έχει αξία που υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. Την ίδια ώρα, η Ευγενία Νιάρχου, κόρη του δισεκατομμυριούχου Φίλιππου και εγγονή του Σταύρου Νιάρχου, χτίζει αλυσίδα κοσμηματοπωλείων στην Ελλάδα, με τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της Venyx στη Μύκονο αυτό το καλοκαίρι να σηματοδοτούν το «νοικοκύρεμά» της. H Ευγενία Νιάρχου είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με μεγάλους οίκους κοσμημάτων, όπως οι Repossi και Vanessa Seward, αλλά και με το τμήμα κοσμημάτων του οίκου Christie's στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει δουλέψει και ως μοντέλο. Το ζευγάρι, οι πληροφορίες για το οποίο μέχρι στιγμής ήταν σπάνιες, αποφάσισε να βάλει τέλος στα κουτσομπολιά και με μια κοινή δημόσια εμφάνιση προ ολίγων ημερών στη συναυλία του Νεοϋορκέζου τραγουδιστή Ρούφους Γουέινραϊτ στο Ηρώδειο άφησε να εννοηθεί ότι η σχέση οδεύει προς... την εκκλησία, λένε όσοι τους γνωρίζουν.

Στο στόχαστρο Πετρακάκου

Αυτά, όμως, δεν εμποδίζουν τον Χρήστο από την ανάπτυξη της ναυτιλιακής του. Ο εφοπλιστής, που -κατά πληροφορίες- ήταν μεταξύ εκείνων τους οποίους είχε στοχοποιήσει η συμμορία απαγωγέων του Πετρακάκου- προχώρησε αυτήν την εβδομάδα σε παραγγελία ύψους 300.000.000 δολαρίων για τέσσερα νέα δεξαμενόπλοια.
Η TMS Cardiff ανακοίνωσε την επέκτασή της και στα πλοία LPG, μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (το λεγόμενο υγραέριο), με μiα επένδυση που υπολογίζεται να φτάσει τα 300.000.000 δολάρια. Επιβεβαίωσε την είδηση ότι έχει παραγγείλει στα ναυπηγεία Hyundai της Νότιας Κορέας την κατασκευή δύο τάνκερς, συνολικής χωρητικότητας 78.700 κ.μ., καθώς και την πιθανή μελλοντική ναυπήγηση ακόμη δύο, με την τιμή εκάστου να υπολογίζεται σε 76.000.000 δολάρια. Τα δύο δεξαμενόπλοια

προβλέπεται να παραδοθούν εντός του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου του 2017. Τα νεότευκτα θα ναυλωθούν από τη Shell International Trading & Shipping Company Ltd για πέντε και πλέον χρόνια, με τους ναύλους να αποτιμώνται σε περίπου 30.000 δολάρια ημερησίως. Ο πολλαπλασιασμός δείχνει ότι το deal αυτό μεταφράζεται σε έσοδα 55.000.000 δολαρίων για το κάθε πλοίο.

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση και επένδυση που αναπτύσσει την TMS Cardiff και σηματοδοτεί την επιτυχή είσοδό της και στον τομέα των LPG πλοίων, όπου ξεχωρίζουν ήδη νεαροί Ελληνες εφοπλιστές, όπως ο Πάρης Κασιδόκωστας και ο Χάρης Βαφειάς.

Ο εξαιρετικά χαμηλών τόνων Χρήστος, με μάστερ στο Ocean Systems Management από το ΜΙΤ και πτυχίο Οικονομικών από το Tufts, δεν είχε περάσει απαρατήρητος ούτε από τη γνωστή Lloyd's List, που ασχολήθηκε με τη «νέα γενιά» των μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών παγκοσμίως. Αλλά παρότι εργάζεται σκληρά, η δουλειά δεν τον έχει εξ ολοκλήρου απορροφήσει.

Πολυτελέστατο διαμέρισμα

Οπως πιθανολογείται στους κύκλους αυτούς, η απόφαση για τον γάμο με την Ευγενία Νιάρχου πάρθηκε το φετινό καλοκαίρι και οι φήμες -που οργιάζουν- αναφέρουν ότι τόσο ο Φίλιππος Νιάρχος όσο και ο Γιώργος Οικονόμου είναι δύο ευτυχείς πατέρες που επικροτούν χωρίς επιφύλαξη αυτό τον δεσμό. Οπως λέγεται, είναι η πρώτη μακροχρόνια σχέση της νεαρής κληρονόμου (ο Χρήστος επέμεινε αρκετά μέχρι να την κερδίσει) και ο Φίλιππος Νιάρχος φέρεται ότι είναι πολύ ευχαριστημένος με τον διακριτικό τρόπο, με τον οποίο ο μέλλων γαμπρός του χειρίστηκε εξαρχής την κατάσταση. Ο πατήρ Οικονόμου έχει ήδη αγοράσει για τον γιο του από το 2014 ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα στον Λυκαβηττό, αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, στο συγκρότημα Athens One στο παλιό κτίριο Δοξιάδη, το οποίο αναβάθμισε ο Μίλτος Καμπουρίδης, κάτι που οι γνωρίζοντες θεωρούν μια διόλου τυχαία κίνηση.
Παρόλο που η 28χρονη Ευγενία ζει μεταξύ Νέας Υόρκης, Λονδίνου και Παρισιού, τα τελευταία τρία χρόνια περνά τις διακοπές της πάντα στην Ελλάδα, ταξιδεύοντας στα νησιά συχνά με το 50μετρο ιστιοπλοϊκό «Baracuda», ιδιοκτησίας της οικογένειας του συντρόφου της. Η διαδρομή Μύκονος - Πάτμος φέτος έλαμψε από την παρουσία της. Ωστόσο, μάλλον είναι έτοιμη να κατοικήσει μόνιμα πια στη χώρα μας. «Είμαι μισή Ελληνίδα, αγαπώ την Ελλάδα, ξέρω λίγες ελληνικές λέξεις και αγαπώ την ελληνική κουζίνα» δηλώνει. Με σπουδές Γεμολογίας (ειδικότητα που ασχολείται με την ανάλυση και την πιστοποίηση της αυθεντικότητας ενός πολύτιμου λίθου), η εγγονή του Σταύρου Νιάρχου σχεδιάζει ακριβά,ιδιαίτερα κοσμήματα από πολυτελή υλικά. Το καλοκαίρι στη Μύκονο, τόπο γνωριμίας του ζευγαριού, έγιναν τα εγκαίνια του καταστήματος με τη νέα συλλογή της Venyx World, με την παρουσία πληθώρας ατόμων του διεθνούς jet-set.
Γόνοι οικογενειών της παγκόσμιας ναυτιλίας

Για την οικογένεια Νιάρχου είναι μάλλον περιττό να αναφέρει κανείς λεπτομέρειες -με καθαρή περιουσία 2,5 δισ. δολαρίων, ο Φίλιππος Νιάρχος βρίσκεται στους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού «Forbes».

Δεν πρέπει, επίσης, να παραγνωρίζεται και η μεγάλη συλλογή έργων τέχνης της οικογένειας, την οποία πολλοί επαΐοντες θεωρούν ίσως την πλέον πολύτιμη ιδιωτική συλλογή πινάκων διεθνώς. Η δε οικογένεια Οικονόμου, ελέω του Γιώργου, θεωρείται από τις πλέον ισχυρές του ελληνικού εφοπλισμού (αν και με αμφιλεγόμενες για τους επενδυτές ενέργειες) και κατατάσσεται στη 16η θέση της λίστας Lloyd's με τους ισχυρότερους εκπροσώπους της παγκόσμιας ναυτιλίας. Διαθέτει δε και αυτή μια ιδιαίτερα μεγάλη και πολύτιμη συλλογή έργων τέχνης.

Αμεσος διάδοχος

Οντας ο πρώτος από τα πέντε παιδιά που ο Γιώργος Οικονόμου απέκτησε από τους δύο γάμους του (γιος της Ρίκας Βοσνιάδη), ο Χρήστος μάλλον είναι και ο «heir apparent» -ο φυσικός, ο άμεσος διάδοχος του πατρικού ναυτιλιακού ομίλου, έχοντας αποδείξει ήδη και τις δικές του ικανότητες. Αλλωστε, κανένα άλλο από τα (ενήλικα) αδέλφια του δεν ασχολείται δημοσίως, προς το παρόν τουλάχιστον, με τις εφοπλιστικές επιχειρήσεις.

Ο Στέφανος ζει στη Νέα Υόρκη και η Αλεξάνδρα συνεχίζει την εικαστική δραστηριότητα του πατέρα. Οσον αφορά τα δύο ετεροθαλή αδέλφια του, από τον δεύτερο γάμο του Γιώργου Οικονόμου, η Λυδία σχεδιάζει κοσμήματα και ο Φίλιππος σπουδάζει Πληροφορική. πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template