Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Καρκινογόνα τα αλλαντικά.
Το κώδωνα του κινδύνου εκπέμπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για τα αλλαντικά όπως λουκάνικα, μπέικον και τα επεξεργασμένα κρέατα τα οποία επισημαίνει πως αποτελούν αιτίες για την εμφάνιση καρκίνου.Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα- λιγότερο από δύο μερίδες μπέικον - αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου έως και 18%.
«Τα αποτελέσματα δικαιολογούν τις σημερινές συστάσεις για τη δημόσια υγεία για περιορισμό της κατανάλωση κρέατος", σχολίασε ο δρ Κρίστοφερ Γουάιλντ, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC), από όπου προέρχονται και τα συμπεράσματα. Το χοιρινό κρέας περιλαμβάνεται στα κόκκινα κρέατα, μαζί με το μοσχαρίσιο, το βοδινό, το αρνίσιο, το κατσικίσιο, καθώς και το κρέας του αλόγου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, έρευνα που διεξήχθη το 2014 είχε δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν ακόμη και μέτριες ποσότητες επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως σαλάμια, λουκάνικα, χάμπουργκερ, ζαμπόν και μπέικον, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων ή και πρόωρου θανάτου λόγω καρδιοπάθειας.
Η είδηση για την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκαλεί ανησυχία στον κλάδο των κτηνοτρόφων και των παραγωγών αλλαντικών, αφού πιστεύουν ότι οι πωλήσεις τους θα υποστούν σημαντικό πλήγμα. πηγή
0 comments:
Πείτε μας την γνώμη σας
Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !