Θύελλα στη ΝΔ για τον Άδωνι. Όλο το παρασκήνιο..Ποιοι τον έκοψαν

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Εκπρόθεσμη έκρινε ομόφωνα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την υποψηφιότητα του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία της ΝΔ. Ως εκ τούτου,
τίθεται εκτός της κούρσας διαδοχής.

Η απόφαση αυτή προκαλεί πλήθος ερωτημάτων με δεδομένο ότι δύο εκ των συνυποψηφίων οι κ. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης είχε ταχθεί υπέρ του να «διευκολυνθεί» η υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη και να μην προσκρούσει σε μια άγονη τυπολατρεία με δεδομένο ότι ούτως ή άλλως η εκλογή γίνεται από τη βάση και όχι από ένα κλειστό εκλγογικό σώμα στο οποίο θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο οι μηχανισμοί.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι δεν υπήρξε ευθέως αντίστοιχη θέση από τον κ. Α. Τζιτζικώστα, ενώ είναι γνωστό ότι ο γραμματέας της ΝΔ και επικεφαλής της ΚΕΦΕ Α. Παπαμιμίκος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του κ. Τζιτζικωστα.
Εξάλλου υπενθυμίζεται ότι για τη στάση του κ. Παπαμιμίκου, πρόσφατα υπήρξαν ευθείες βολές τόσο από τον κ. Μεϊμαράκη όσο και από τον Κ. Μητσοτάκη. Τελικά ο κ. Τζιτζικώστας και αφού είχαν προηγηθεί οι αποδοκιμασίες της απόφασης της ΚΕΦΕ από τους κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, τοποθετήθηκε μέσω twitter λέγοντας πως διαφωνεί με τον αποκλεισμό του Α. Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε την υποψηφιότητά του συνοδευόμενη από τις 50 απαιτούμενες υπογραφές, λίγα λεπτά -περίπου 10- μετά τη λήξη της τυπικής προθεσμίας για την υποβολή που ήταν στις 18.00.


Ωστόσο και ο ίδιος στις δηλώσεις του είχε αναγνωρίσει ότι υπήρξε εκπρόθεσμη η υποβολή της αίτησης και των υπογραφών και είχε σημειώσει ότι θα αποδεχθεί την οποιαδήποτε απόφαση λάβει η ΚΕΦΕ.
Τι δηλώνει ο κ. Γεωργιάδης

Την πρώτη του αντίδραση για την απόφαση δημοσίευσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter o κ. Γεωργιάδης:

Άδωνις Γεωργιάδης @AdonisGeorgiadi
Μαθαίνω από τις Ειδήσεις ότι έκοψαν για τα λίγα λεπτά καθυστέρησης την υποψηφιότητά μου. Εάν αυτό είναι αλήθεια λυπούμαι πραγματικά.



Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της Συγγρού, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως θα καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης της ΚΕΦΕ. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως μίλησε με τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τζιτζικώστα οι οποίοι του είπαν πως διαφωνούν με την απόφαση, ενώ όπως δήλωσε είναι βέβαιος πως και ο τρίτος συνυποψήφιος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ίδια άποψη.
Αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ για την απόφαση

Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς την απόφαση της ΚΕΦΕ, σε δήλωσή του. «Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως», πρόσθεσε.

Την αντιθεσή του στην απόφαση της ΚΕΦΕ εξέφρασε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά της απόφασης της ΚΕΦΕ τοποθετήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση της ΚΕΦΕ ο Νίκος Δένδιας.

Σεβαστό το γράμμα του νόμου, αλλά τώρα προέχει η ουσία, δήλωσε ο Νότης Μηταράκης μέσω twitter.

«Λυπάμαι για την απόφαση της ΚΕΦΕ» ανέφερε μέσω twitter ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Η υποψηφιότητα του Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή», σημείωσε μέσω Twitter η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η υποψηφιότητα Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή. Αν κάποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ συρρικνωμένη & ελεγχόμενη να το ξεχάσουν. Φτάνει ο ευτελισμός!
«Οκτώ λεπτά είναι πολύ λίγα για το μεγάλο πολιτικό κόστος που υφίσταται η παράταξη», ανέφερε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
8 λεπτά είναι πολύ λίγα για το μεγάλο πολιτικό κόστος που υφίσταται η παράταξη.
Aπαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 
Απαράδεκτη η απόφαση για . Η δημοκρατϊα κερδίζει στο διάλογο και όχι στην τυπολατρεία


Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ της ΝΔ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη

κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου

κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου


Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.

Τι είχε γράψει νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είχε εξαρχής πει ότι ακόμη και χωρίς τις 50 υπογραφές θα έπρεπε ο κ. Γεωργιάδης να κατέβει στην κούρσα εφόσον η εκλογή γίνεται από τη βάση έγραψε στο twitter.
Ευτυχώς έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα του Α. Γεωργιάδη. Η τυπολατρεία δεν μπορεί να επικρατήσει της ουσίας. Καλή δύναμη σε όλους μας!

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template