Τσίπρας: Υλοποιούμε μέτρα με τα οποία δεν συμφωνούμε

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015


Τσίπρας: Υλοποιούμε μέτρα με τα οποία δεν συμφωνούμε.
Μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φ-Β Στάινμάγερ στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ετέθησαν στο τραπέζι όλα τα ανοικτά θέματα από την οικονομία και το προσφυγικό έως το Κυπριακό και τις διμερείς σχέσεις.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός την ώρα που είναι στον αέρα η διαδικασία της αξιολόγησης και η άμεσα συνδεόμενη ανακεφαλαιοποίηση επισήμανε στον συνομιλητή του ότι πολλά απ ' αυτά τα οποία συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο δεν...συμφωνεί.

Αν και μετρίασε τις εντυπώσεις λέγοντας πως η κυβέρνηση υλοποιεί όσα συμφώνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας εξέθεσε στον κ. Σταϊνμάϊερ τις δραματικές διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που υπερβαίνει τις δυνατότητες μιας χώρας στη διαχείρισή του.

Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η συνεννόηση με την Τουρκία, ώστε να μεταφερθεί εκεί το βάρος της διαχείρισης, ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας για την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου στις Βρυξέλλες, αναφορικά με τα hot spots και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου.

«Η Ελλάδα σηκώνει το βάρος του ανθρωπιστικού προσώπου της Ευρώπης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας όμως ότι απαιτείται στήριξη από την Ευρώπη.
Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία

Αναφορικά με την εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει όσα έχει συμφωνήσει.

«Με πολλά από αυτά δεν συμφωνούμε. Θέλουμε όμως ειλικρινή σχέση με τους εταίρους», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως υπάρχουν ανοιχτά θέματα στη συμφωνία, παραπέμποντας με τον τρόπο αυτό στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας και σε άλλα εκκρεμή ζητήματα για τα οποία η κυβέρνηση διαπραγματεύεται.

«Υπάρχει κοινό συμφέρον να πετύχει το πρόγραμμα. Πρέπει όμως να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και όρος για αυτό είναι η κοινωνική συνοχή», σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι περιφερειακές κρίσεις, το Κυπριακό, διάφορα διμερή θέματα αλλά και ζητήματα σχέσεων ΕΕ – Τουρκίας.

Αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας φέρεται να επανέλαβε την ελληνική θέση ότι η χώρα μας είναι υπέρ της ενίσχυσης των σχέσεων, χωρίς όμως εκπτώσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να παίξει εποικοδομητικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template