ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΕΝΑΣ-Τρεις φίλοι δημιούργησαν μια επιχείρηση $2 δισ. σε 36 μήνες

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015


ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΕΝΑΣ-Τρεις φίλοι δημιούργησαν μια επιχείρηση $2 δισ. σε 36 μήνες.Ποιός θα το φανταζόταν!!
Τον Ιούνιο, ιδρύθηκε μια νεοσύστατη εταιρεία εν ονόματι Blue Apron, με έδρα τη Νέα Υόρκη που προσφέρει εκατομμύρια συνταγές και αγνά υλικά σε συνδρομητές κάθε μήνα.
Η Blue Apron που εκτιμήθηκε στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και διαθέτει προσωπικό 2.500 άτομα, πριν 3 χρόνια δεν υπήρχε καν.
Η ραγδαία ανάπτυξη δεν προκαλεί έκπληξη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, τον 32χρονο Matt Salzberg, ο οποίος κατετάγη στην 4η θέση στο φετινό Silicon Alley Insider 100 μαζί με τους συνιδρυτές. Ο Salzberg έχει δηλώσει ότι ήξερε από την πρώτη εβδομάδα ότι η Blue Apron θε είχε επιτυχία.



Το 2011, ο Matt Salzberg ήταν συνεργάτης στη Bessemer Venture Partners. Ο ίδιος και ο φίλος του Ηλίας Παπάς, 34 ετών, ήθελαν να δημιουργήσουν μια επιχείρηση και να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο και «οικογενειακό».

Ξεκίνησαν με μερικές ιδέες για startup πριν καταλήξουν στην Blue Apron, η οποία δίνει στους ανθρώπους έναν εύκολο τρόπο για να φτιάχνουν δείπνο χρησιμοποιώντας αξιόπιστες συνταγές από σεφ, συμπεριλαμβανομένων όλων των συστατικών που χρειάζονται σε ακριβείς ποσότητες.

Έτσι αποφάσισαν να προσφέρουν μερικές συνταγές για τους συνδρομητές κάθε εβδομάδα. Σφυρηλάτησαν σχέσεις με τους τοπικούς αγρότες και δημιούργησαν μενού με βάση την εποχικότητα και ποια υλικά ήταν σε απόθεμα.



Οι συνταγές και τα τέλεια οργανωμένα συστατικά συσκευάζονται και παραδίδονται στους πελάτες εντός 24 ωρών ώστε να μπορούν να τρώνε ένα φρέσκο γεύμα για δείπνο. Τα δείπνα θα μπορούσαν να χωριστούν σε μερίδες για δύο (9,99 δολ. ανά άτομο) ή για ένα οικογενειακό πακέτο, δύο έως τέσσερα άτομα (8,74 δολ. ανά άτομο).

Ούτε ο Salzberg ούτε ο Παπάς γνώριζαν τη βιομηχανία τροφίμων, έτσι ο Salzberg κάλεσε έναν οικογενειακό φίλο, τον Matthew Wadiak, ο οποίος είχε γνώση επί του θέματος. Ο Wadiak, 37 ετών, ήταν ένας χονδρέμπορος τρούφας και αβοκάντου και ανέλαβε αμέσως δουλειά.

Ο Wadiak βοήθησε στη δημιουργία εκατοντάδων σχέσεων με τοπικούς προμηθευτές που κυμαίνονταν από αγρότες και κτηνοτρόφους μέχρι κατασκευαστές ζυμαρικών έτσι ώστε η ομάδα του Blue Apron να προετοιμάζει έξυπνα μενού. Η ομάδα του Παπά «έχτισε» μια πλατφόρμα που κατέστησε εύκολο για τους συνδρομητές να επιλέξουν τις ημερομηνίες παράδοσης ή να παραλείψουν τις παραγγελίες όταν έλειπαν εκτός πόλης. Ο Salzberg από την πλευρά του εργάστηκε για την επέκταση αποστολών πέρα από το Μανχάταν σε όλη την ανατολική ακτή και στη συνέχεια, παντού ανατολικά του Μισισιπή και παντού δυτικά του Κολοράντο.



Σήμερα, πάνω από 5 εκατομμύρια γεύματα παραδίδονται στους πελάτες της Blue Apron κάθε μήνα. Ο Salzberg λέει ότι η εταιρεία πλέον βγάζει χρήματα από κάθε γεύμα και τα ποσοστά παραμονής είναι «πραγματικά ισχυρά». Με μέσο κόστος 9,99 δολ. ανά γεύμα, η 3 ετών επιχείρηση, έχει μέσο ετήσιο ακαθάριστο τζίρο 600 εκατομμύρια δολ. ή περισσότερο.

Ο Salzberg λέει πως η Blue Apron είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα διανομής φρέσκου παντοπωλείου στη χώρα και ότι έχουμε να περιμένουμε από αυτή σπουδαιότερα στο μέλλον. πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template