«Διπλό» o ΠΑΟΚ στο Περιστέρι , νίκες για ΠΑΟ και Λεβαδειακό, «Χ» στη Νέα Σμύρνη

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-2 
Με την εικόνα των δύο ομάδων να αποτελούν φυσική συνέχεια των τελευταίων εμφανίσεων τους, φυσιολογικά ο ΠΑΟΚ ήταν το απόλυτο «αφεντικό» της αναμέτρησης και ειδικά στο πρώτο μισάωρο.
Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερνε να φτάνει με χαρακτηριστική ευκολία να φτάνει μέχρι την περιοχή των γηπεδούχων και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Κορυφαία όλων ήταν στο 25’ όταν ο Μακ βρέθηκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, περίμενε την κατάλληλη στιγμή να πασάρει στον Αθανασιάδη, αλλά ο τελευταίος στην προσπάθειά του να σκοράρει, βρήκε... αέρα.

Μάλιστα, ενδεικτικό της επιθετικής διάθεσης του ΠΑΟΚ ήταν η φάση που είχε η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ στο 33’, όταν ο Κάτσε από πάρα πολύ μακριά έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα, αφού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι κατέληξε άουτ.

Πέραν των καθαρών ευκαιριών ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι στο 9', όταν η μπάλα σε σουτ κόντραρε στον Ουσέρο, αλλά δεν φαίνεται ξεκάθαρα από το ριπλέι αν βρίσκει το στήθος ή το χέρι του.

Εκείνη τη στιγμή, ο τεχνικός του Ατρόμητου παρενέβη στην εξέλιξη του ματς, αφού άφησε το 4-2-3-1 και «απάντησε» με ένα δικό του 3-5-2 στον Κροάτη συνάδελφό του. Ο Κοντοές πλαισίωσε τους Λαζαρίδη και Φυτανίδη στα σέντερ μπακ, ο Ούμπιντες «πήρε» δική του όλη την αριστερή πτέρυγα ενώ ο Μπρίτο κινούμενος πιο ελεύθερος, πλαισίωσε τον Ναπολεόνι στην κορυφή της επίθεσης.

Αυτή η αλλαγή έφερε αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, αφού πλέον ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε όχι μόνο να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά ούτε να αναπτυχθεί με την ίδια ευκολία, ωστόσο επιθετικά ο Ατρόμητος παρέμενε ακίνδυνος.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Ίγκορ Τούντορ πέρασε τον Μπερμπάτοφ στην «εξίσωση» του ματς, αλλά ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από τρομερή ομαδική προσπάθεια. Ο Λε Ταλέκ έγινε ο αποδέκτης της βαθιάς μπαλάς από την άμυνα, βρήκε τον Ναπολεόνι και εκείνος την «πάτησε» στον Ούμπιντες που με απίστευτο σουτ έκανε το 1-0 στο 63’.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν πτοήθηκε όπως ακριβώς συνέβη και στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ, δείχνοντας πολύ καλή αντίδραση. Εννιά λεπτά μετά το γκολ του Ούμπιντες ήταν η σειρά του Μπερμπάτοφ να αναλάβει δράση, με τη μεγάλη βοήθεια των συμπαικτών του. Ο Κάτσε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζαβέλλας έπιασε την κεφαλιά και ο Βούλγαρος σαν να ήξερε από πριν πού θα πάει η μπάλα, έβαλε το γόνατό του και ισοφάρισε άμεσα για τον «Δικέφαλο».

Σε εκείνο το σημείο, το ματς πήρε μια «άγρια» ομορφιά καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες τους στο υπόλοιπο του ματς. Στο 76’ ο Ουσέρο επί της ουσίας κατάφερε να χάσει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία, καθώς μετά από σουτ του Ναπολεόνι και ασταθέστατη επέμβαση του Όλσεν, ο Αργεντινός προ της εστίας έστειλε την μπάλα άουτ.

Παρ’ όλα αυτά, η φάση του αγώνα δημιουργήθηκε στο 82’, όταν η ασυνεννοησία του Λαζαρίδη και του Γκορμπούνοφ, έφερε το έμμεσο για τον ΠΑΟΚ, αλλά το σουτ του Τζαβέλλα στη μικρή περιοχή κόντραρε στα σώματα.
Κόρνερ για τον "δικέφαλο του Βορρά", ο Μπερμπάτοφ βρίσκει αέρα, η μπάλα καταλήγει στον Μακ, που πιάνει κεραυνό, ο οποίος καταλήγει στα δίχτυα στο 90 1-2 ο ΠΑΟΚ

Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1


Ο Λεβαδειακός έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, καθώς μπήκε πιο επιθετικά από τον αντίπαλο του, που ωστόσο είναι πιο ποιοτικός, αλλά δεν το φανέρωσε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αστέρας ήταν παθητικός σε όλη σχεδόν την αναμέτρηση και δεν έκανε καθόλου το… παιχνίδι του. Δηλαδή, πίεση ψηλά και αρκετή ενέργεια στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης από τους παίκτες του. Αυτό επιδιώκει να κάνει συνήθως στα ματς του και δεν το έπραξε σήμερα. Προφανώς, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι την Πέμπτη υπάρχει και το πολύ δύσκολο και σημαντικό ματς με την Σάλκε στη Γερμανία.

Ουσιαστικά, μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο πίεσε ο Αστέρας και ο πρώτος κίνδυνος στην εστία του Λεβαδειακού ήρθε στο 53’, όταν ο Μιλιάζες πήγε να βάλει επικό αυτογκόλ, προσπαθώντας να απομακρύνει, αλλά η μπάλα κατευθύνθηκε με δύναμη προς τον Τσιντώτα που ήταν σε ετοιμότητα και σε καλή ημέρα λίγες ημέρες μετά την κακή εμφάνιση στη Λεωφόρο. Η πρώτη καλή ευκαιρία που προήλθε από παίκτη του Αστέρα έγινε στο 67’ όταν ο Σκούρτης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Τσιντώτας έδιωξε.

Ωστόσο, για να μην μιλάμε μόνο για τους Αρκάδες, αλλά και για τους Βοιωτούς που έφθασαν στη μεγάλη νίκη. Η προσέγγιση του ματς ήταν αρκετά καλή, κυρίως για τους παραπάνω λόγους που οδήγησαν την ομάδα του Στάικου Βεργέτη στο να είναι… έξω από τα νερά της. Οι ευκαιρίες που έκανε ο Λεβαδειακός δεν ήταν πολλές και δεν είναι και εύκολο να συμβεί αυτό κόντρα σε μια ομάδα που έχει πιο πολύ ταλέντο. Οι γηπεδούχοι είχαν σε πολύ καλή ημέρα τον Μάντζιο που πέραν των δύο τερμάτων παίδεψε αρκετά την άμυνα του Αστέρα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά περίπου πίεσε αρκετά ο Αστέρας, αλλά δεν πήρε τίποτα από το παιχνίδι, φεύγοντας με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο.



Παναθηναϊκός – Πλατανιάς 1-0

Μπορεί να ‘ναι «βαρύ» το κλίμα, ο Παναθηναϊκός όμως συνεχίζει να μαζεύει βαθμούς!
Με αρκετό άγχος και δίχως να παίξουν καλά, οι πράσινοι επικράτησαν 1-0 του μαχητικού και ουραγού Πλατανιά και φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές, όχι μόνο κάνουν την καλύτερη εκκίνηση στο πρωτάθλημα επί Αναστασίου, αλλά παραμένουν πάντα κοντά στην κορυφή (-3 απ’ τον Ολυμπιακό).

Σκόρερ της αναμέτρησης ο Ατζαγκούν (45+1’) μετά από λάθος εκτίμηση του Ολιμπά. Μήνυμα-σύνθημα απ’ τον κόσμο προς την ομάδα σε αρκετά μεγάλο κομμάτι της αναμέτρησης, αποδοκιμασίες στο τέλος και γιούχα προς τον τον κόουτς του τριφυλλιού και τους παίκτες.

Το ματς

Αυτή τη φορά ο κόσμος φώναζε απ’ την αρχή και προσπαθούσε να σπρώξει τον Παναθηναϊκό σε γρήγορα γκολ (όπως κόντρα στον Λεβαδειακό). Αν και με ίδια σύνθεση, οι πράσινοι τα έβρισκαν… σκούρα, μην μπορώντας να διασπάσουν την σωστή τακτική των Χανιωτών και να φτιάξουν φάσεις μπροστά απ’ την εστία του Ολιμπά. Τα λεπτά περνούσαν δίχως κάτι άξιο αναφοράς στη Λεωφόρο και τα… σύννεφα προβληματισμού έκαναν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους. Η κατάσταση έγινε χειρότερη, με το τριφύλλι να μην μπορεί να κάνει τίποτα στην επίθεση, να υποπίπτει σε πολλά λάθη και τον κόσμο να… ξεσηκώνεται με σύνθημα-μήνυμα προς την ομάδα…

Η ατμόσφαιρα «έβραζε» και ενδεικτικό είναι πως ουσιαστικά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 30’ για την πρώτη πραγματική απειλή του Παναθηναϊκού, με την εξ’ επαφής κεφαλιά του Μπεργκ να φεύγει μόλις άουτ. Ο κόσμος μάλλον «αφύπνισε» τους παίκτες του Αναστασίου οι οποίοι στο τελευταίο τέταρτο έβγαλαν περισσότερη διάθεση για να λύσουν το γόρδιο δεσμό. Αυτό μέχρι τις καθυστερήσεις δεν είχε αποτέλεσμα (κι ενώ το γυριστό του Ράμος λίγο πριν έφερε… γιούχα)! Στον έξτρα χρόνο, όμως, οι πράσινοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Με τον Ατζαγκούν να σκοράρει για δεύτερη σερί φορά –ο Ολιμπά εκτίμησε λάθος την πορεία της μπάλας και... το 'πνιξε- οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 1-0.



Πανιώνιος - Πανθρακικός 1-1

Μια στιγμή και όλα αλλάζουν. Ο Πανιώνιος βρισκόταν αγκαλιά με τη νίκη, όμως ο Πανθρακικός με σκόρερ τον Ντιγκινί στην τελευταία φάση «τσίμπησε» βαθμό, 1-1, από το πουθενά στη Νέα Σμύρνη.

Καλύτεροι «κυανέρυθροι» σχεδόν σε όλο το ματς. Προειδοποίησαν με το δοκάρι του Βιγιάλμα στο 21’ και στο 38ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Τάσο Μπακασέτα. Η ομάδα της Κομοτηνής τα έκανε όλα σωστά αλλά δεν έβγαζε με τίποτα τελικές. Οι γηπεδούχοι απ’ την μεριά τους δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» τη νίκη και στην… εκπνοή είδαν τον επιθετικό του Πανθρακικού να τους κλέβει με παλικαρίσιο γκολ δύο βαθμούς (90+3’).

Το ματς:

Αρκετά επιθετικά και με πρόθεση να αιφνιδιάσει μπήκε στο γήπεδο ο Πανθρακικός. Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν με μεγαλύτερη άνεση την μπάλα, ενώ έκαναν τον Πανιώνιο να ρίξει αναγκαστικά μεγαλύτερο βάρος στα μετόπισθεν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απάντησε με το ίδιο νόμισμα, ανεβάζοντας τις γραμμές της ομάδας κι έτσι το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό. Κάπως έτσι βρήκαν την ευκαιρία οι «κυανέρυθροι» να αγγίξουν το γκολ, όμως ο Βιγιάλμπα σημάδεψε το δοκάρι στο 21ο λεπτό.

Παρότι η μπάλα «παιζόταν» κατά κύριο λόγο στον χώρο του κέντρου αυτό δεν εμπόδισε τις δύο ομάδες να παίξουν γρήγορο ποδόσφαιρο. Σταδιακά, ο Πανιώνιος έγινε πιο ουσιαστικός και ανησυχούσε με κάθε ευκαιρία την άμυνα του Αθανασιάδη. Εν τέλει, οι «κυανέρυθροι» χαμογέλασαν με τον Μπακασέτα να βγάζει την ασίστ στον Καραμάνο για το 1-0 στο 38’. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως οι ενέργειες των μεσοεπιθετικών της ομάδας της Κομοτηνής δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους γηπεδούχους που κράτησαν άνετα το προβάδισμα μέχρι το σφύριγμα για τα αποδυτήρια.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template