Προκριματικά Euro 2016: Ασταμάτητη η Αγγλία, στο πάνθεον ο Ρούνεϊ!

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον είχε τσεκάρει από την προηγούμενη αγωνιστική και τη νίκη επί του Σαν Μαρίνο το εισιτήριο για τη διοργάνωση
που θα γίνει στην Γαλλία και το ματς στο Wembley αναμενόταν σαν γιορτή.
Γιατί τα Λιοντάρια κυνηγούσαν το απόλυτο στον όμιλο των προκριματικών και γιατί ο Ρούνεϊ έψαχνε το γκολ που θα τον έβαζε μόνο πρώτο στη λίστα των σκόρερ της Εθνικής Αγγλίας όλων των εποχών.

Μόλις στο 1' ο Φάμπιαν Ντελφ της Μάντσεστερ Σίτι αποχώρησε λόγω τραυματισμού και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν καλές στιγμές με την κεφαλιά του Κέιχιλ (6') και το πλασέ του Ρούνεϊ μέσα από την περιοχή (18'). Ο Ζόμερ απέκρουσε κόντρα στον Μίλνερ στο τετ-α-τετ μετά την κάθετη του Ρούνεϊ (20'), ο οποίος δεν μπόρεσε στο 39'. Η τελευταία φάση της προκοπής στο πρώτο μέρος ήταν για την Ελβετία όμως το διαγώνιο σουτ του Ντρμιτς πέρασε άουτ (43').
Στο δεύτερο μέρος οι Αγγλοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι και αφού το σουτ του Μπάρκλεϊ μπλοκαρίστηκε (48') ο Ρούνεϊ είχε σουτ (51') και κεφαλιά (55') στα χέρια του Ζόμερ

Στο 57' εμφανίστηκε η Ελβετία με τον Σάκα να πιάνει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έπειτα από κόρνερ και τον Χαρτ να αποκρούει. Στο 65' ο Μίλνερ δεν κατάφερε, όμως δύο λεπτά ατργότερα μίλησε η αλλαγή του Χόντγκσον. Ο Χάρι Κέιν με αριστερό σουτ με τη μία μέσα από την περιοχή ύστερα από την πάσα του Λουκ Σο νίκησε τον Ζόμερ για το 1-0. Ηταν το 3ο γκολ σε 4 ματς με το Εθνόσημο για τον επιθετικό της Τότεναμ.
Στο 82' ο Σακίρι έχασε την τελευταία ευκαιρία να χαλάσει το πάρτι, το οποίο όμως άναψε ένα λεπτό αργότερα. Ο Σάκα φάνηκε να παίρνει το πόδι του Στέρλινγκ μέσα στην περιοχή και ο Ρούνεί έστησε τη μπάλα. Παρά την εξαιρετική προσπάθεια του Ζόμερ, ο captain την έστειλε στα δίχτυα και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας.
Καθάρισε η Ισπανία, πλησίασε η Σλοβακία

Επισήμως δίνεται ως αυτογκόλ του Πακόβσκι (8'). Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι ο Σκοπιανός αμυντικός ήταν εκείνος που επηρέασε τη φάση. Είναι κρίμα πάντως γιατί θα μπορούσε να έχει πιστωθεί ως τρομερή γκολάρα του Μάτα, το μοναδικό γκολ που έκρινε τη νίκη της Ισπανίας μέσα στα Σκόπια (σ.σ.: είχε και δοκάρι ο Καρβαχάλ). Ακόμα και με αυτό το «τρίποντο» όμως οι Ιβηρες δεν κατάφεραν να καθαρίσουν και μαθηματικά την πρόκριση. Θα χρειαστεί να περιμένουν την επόμενη εντός αναμέτρηση με το Λουξεμβούργο, ώστε να κλειδώσουν. Πάντως σε πρώτη φάση μπορούν να υπερηφανεύονται ότι μετά την ήττα στην πρεμιέρα, τρέχουν νικηφόρο σερί επτά αγώνων.
Πλέον οι Ισπανοί έμειναν μόνοι στην κορυφή του 3ου ομίλου, καθώς το Σλοβακία-Ουκρανία έληξε χωρίς νικητή (0-0). Με αυτό το αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι διατηρήθηκαν στο +3 από τους 3ους Ουκρανούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έμειναν ζωντανοί για την απ' ευθείας πρόκριση αν και έχουν την τελευταία αγωνιστική να παίξουν με την Ισπανία.

3ος Ομιλος
ΠΓΔΜ - Ισπανία 0-1Σλοβακία - Ουκρανία 0-0Λευκορωσία - Λουξεμβούργο 2-0
 
Βαθμολογία
1. Ισπανία  8  18-3  212. Σλοβακία  8  13-5  193. Ουκρανία  8  12-3  164. Λευκορωσία 8  7-14  75. Λουξεμβούργο  8  4-19  46. ΠΓΔΜ 8  6-16  3
Επόμενη αγωνιστική 9/10
ΠΓΔΜ - ΟυκρανίαΣλοβακία - ΛευκορωσίαΙσπανία - Λουξεμβούργο 
7ος Ομιλος
Λιχτενστάιν - Ρωσία 0-7Μολδαβία - Μαυροβούνιο 0-2Σουηδία - Αυστρία 1-4
Βαθμολογία
1. Αυστρία 8  16-3  222. Ρωσία  8  17-4  143. Σουηδία  11-9  124. Μαυροβούνιο  8  8-8  115. Λιχτενστάιν  2-21  56. Μολδαβία  8  3-12  2
Επόμενη αγωνιστική 9/10
Λιχτενστάιν - ΣουηδίαΜολδαβία - ΡωσίαΜαυροβούνιο - Αυστρία
Πηγή: 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template