ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-Αυτές οι εικόνες φρίκης ξύπνησαν επιτέλους την Μέρκελ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτές οι εικόνες φρίκης ξύπνησαν επιτέλους την Μέρκελ η οποία παίρνει αποφάσεις για τους μετανάστες που εισέρχονται στην Γερμανία.
Συγκλονίζουν οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα στη Τουρκία και εμφανίζουν έναν άνδρα να κράτα το πτώμα ενός μικρού παιδιού, το οποίο ξεβράστηκε σε παραλία σε ένα από τα γνωστότερα θέρετρα της Τουρκίας, μετά το πνιγμό 12 προσφύγων -που πιστεύεται ότι ήταν από τη Συρία- στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο νησί της Κω.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε παιδιά και μια γυναίκα. Επτά άνθρωποι σώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού, ενώ άλλοι δύο κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή κολυμπώντας.
Οι εικόνες μπορεί να είναι σκληρές, να προκαλούν ανατριχίλα, αλλά οι φωτογραφίες το μόνο που κάνουν είναι να αποτυπώνουν την ασύλληπτη τραγωδία- θηριωδία που εκτυλίσσεται στο Αιγαίο με χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να επιβιώσουν. Εικόνες ντροπής για τον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο που κάποια στιγμή πέρα από τις εκφράσεις οδύνης πρέπει να λάβει μέτρα, να πάρει γενναίες αποφάσεις. Ισως οι σκληρές εικόνες να ξυπνήσουν επιτέλους τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο (σκληρές εικόνες)
:














Ξύπνησε η Μέρκελ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η κυβέρνηση της κ. Μέρκελ θα αναλάβει το κόστος της φροντίδας για τους μετανάστες που εισέρχονται στη Γερμανία, στη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός εσωτερικών της χώρας Thomas de Maziere, θα παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων μέσα στους επόμενους μήνες το οποίο θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση στους δήμους και διευκολύνσεις που θα αφορούν τους οικοδομικούς όρους αλλά και τη γραφειοκρατία που αφορά τη στέγαση και την εγγραφή των προσφύγων.

Μιλώντας στο Bloomberg, o υφυπουργός Οικονομικών της χώραςJens Spahn δήλωσε αναφορικά με ποσό της βοήθειας: «Θα είναι δισεκατομμύρια, ακόμη υπολογίζουμε».

Οι ηγέτες του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού αναμένεται να συζητήσουν τα μέτρα την Κυριακή και να ολοκληρώσει τη σχετική νομοθεσία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.



Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία καλούν σε αναθεώρηση των κανόνων παροχής ασύλου

Εν τω μεταξύ, η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία συνυπέγραψαν σήμερα ένα κοινό ανακοινωθέν με το οποίο ζητούν να αναθεωρηθούν οι ισχύοντες ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χορήγηση ασύλου αλλά και να υπάρξει μια "δίκαιη" κατανομή των μεταναστών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

Το κείμενο αυτό υπογραμμίζει ότι η τρέχουσα μεταναστευτική κρίση έχει "δείξει με σαφήνεια τα όρια και τις ατέλειες" των κανόνων που διέπουν τη χορήγηση ασύλου. Οι κανόνες αυτοί θα πρέπει να επανεξεταστούν.

Στο κείμενο που υπογράφεται από τους υπουργούς Εξωτερικών των τριών χωρών ζητείται επίσης να υπάρξει μια "ισχυρή απάντηση στην κρίση" και να συζητηθεί το θέμα των μεταναστευτικών ροών στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ των 28 που θα διεξαχθεί στις 4 και 5 Σεπεμβρίου στο Λουξεμβούργο.
Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για την τραγωδία

Η τραγωδία στην Αλικαρνασσό αποτελεί πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Οι σοκαριστικές εικόνες ενός πνιγμένου παιδιού από τη Συρία δείχνουν την τραγική δοκιμασία των προσφύγων», αναφέρει ο βρετανικός guardian.


«Εάν αυτές οι εικόνες του νεκρού παιδιού από τη Συρία δεν αλλάξουν τη στάση της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες, τι μπορεί να την αλλάξει», αναφέρει ο Independent.


«Οι θάνατοι αυξάνονται, δεν διαφαίνεται τέλος στην μεταναστευτική κρίση στην ΕΕ», αναφέρει το δίκτυο CBS news.

«Τραγωδία με μικρά παιδιά που συμβολίζουν την απόγνωση χιλιάδων», σημειώνει η Daily Mail.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template