Μεγάλες απώλειες για τον Dow Jones μετά την επανεκκίνηση των συναλλαγών

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ξεκίνησαν, έπειτα από διακοπή περίπου τεσσάρων ωρών, οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones

σημειώνει πτώση 1,30% ή 231 μονάδων στις 17.546 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 1,51% ή 31 μονάδες, στις 4.912 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 1,71% ή κατά 88 μονάδες στις 4.909 μονάδες.

Τεχνικό πρόβλημα διέκοψε τις συναλλαγές

Περίπου στις 18:30, ώρα Ελλάδος το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη διαπραγμάτευση όλων των μετοχών προκειμένου να αντιμετωπιστεί δυσλειτουργία σε υπολογιστή, ενώ ακύρωσε όλες τις τρέχουσες εντολές.

"Αντιμετωπίζουμε προσωρινά ένα τεχνικό πρόβλημα και εργαζόμαστε εντατικά για να το επιλύσουμε το ταχύτερο δυνατό", ανέφερε η Marissa Arnold, εκπρόσωπος του NYSE. To χρηματιστήριο διευκρίνισε πως πρόκειται για εσωτερικό πρόβλημα και όχι παρέμβαση χάκερ. "Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα ενδείξεις κάποιας δόλιας ή κακόβουλης ενέργειας", ανέφερε από την πλευρά του και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS).

Οι μετοχές συνέχισαν να "αλλάζουν χέρια" σε άλλες πλατφόρμες όπως το χρηματιστήριο του Nasdaq και το χρηματιστήριο Bats.

Η διακοπή ήρθε εν μέσω ενός μεγάλου selloff στις μετοχές που πυροδότησε η ραγδαία πτώση των κινεζικών αγορών αλλά και το επικίνδυνο φλερτ της Ελλάδας με την έξοδο από το ευρώ.

Νωρίτερα...

Υπενθυμίζεται ότι από την εκκίνηση των συναλλαγών οι αμερικανικές μετοχές διέγραφαν πτωτική τροχιά, με τους επενδυτές να παρακολουθούν το επίμονο selloff στην Κίνα αλλά και την πορεία εξέλιξης της ελληνικής διαπραγμάτευσης. Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed, που έδειξαν πως η Κεντρική Τράπεζα εμμένει στο στόχο για αύξηση των επιτοκίων φέτος αλλά εκφράζει παράλληλα τις ανησυχίες της για πιθανές επιπτώσεις από την ελληνική κρίση χρέους.

Σε επίπεδο επιχειρήσεων, ξεκινά ανεπίσημα σήμερα η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων β' τριμήνου, με τη βιομηχανία αλουμινίου Alcoa.

Κινεζικό selloff

Ραγδαίες απώλειες κατέγραψαν τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τη διαπραγμάτευση των μετοχών περισσότερων από το 40% των εισηγμένων επιχειρήσεων να αναστέλλεται στις αρχές των συναλλαγών. Ο δείκτης Shanghai Composite έχει χάσει περισσότερο από το 30% τη αξίας του τον περασμένο μήνα, εν μέσω ισχυρής διόρθωσης των χρηματοοικονομικών αγορών της χώρας.

Η Ελλάδα στο επίκεντρο


Τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στην Ελλάδα η οποία καλείται μέχρι την Κυριακή να παρουσιάσει μια αξιόπιστη πρόταση μεταρρυθμίσεων και να πετύχει μία συμφωνία με τους πιστωτές ή αλλιώς να κινδυνεύσει σε εξωθηθεί σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Jack Lew δήλωσε νωρίτερα πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν γεωπολιτικό λάθος.

"Η απειλή μιας ελληνικής κατάρρευσης είναι ένας κίνδυνος που δεν αξίζει να αναληφθεί", είπε προσθέτοντας πως η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι προς το συμφέρον όλων.

Πρακτικά της Fed
Οι αξιωματούχοι της Fed χρειάζονται περισσότερα σημάδια ενδυνάμωσης της αμερικανικής οικονομίας προτού προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed στην οποία η ελληνική κρίση χρέους τέθηκε επί τάπητος ως σοβαρή ανησυχία.

Αναλυτικότερα, τα πρακτικά της διήμερης συνεδρίασης που έλαβε χώρα στις 16 και 17 Ιουνίου δείχνουν πως η Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί να αξιολογεί το σχέδιό της να αυξήσει τα επιτόκια αργότερα το τρέχον έτος, εν μέσω μικτών οικονομικών στοιχείων στο εσωτερικό και ενίσχυσης της έντασης στις αγορές του εξωτερικού. Τα πρακτικά υπογραμμίζουν την άποψη πως μια αύξηση των επιτοκίων της Fed θα χρειαστεί πιθανότατα να περιμένει μέχρι -τουλάχιστον- το Σεπτέμβριο.

Επιχειρήσεις

Στην περικοπή έως 7.800 θέσεων εργασίας προχωρά η Microsoft ενώ παράλληλα σχεδιάζει απομείωση ύψους 7,6 δισ. δολαρίων στη Nokia, σε μια προσπάθεια για αναδιάρθρωση της δοκιμαζόμενης μονάδας συσκευών τηλεφώνων.

Πέραν της απομείωσης, η Microsoft θα επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος αναδιάρθρωσης 750-850 εκατ. δολαρίων πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template