ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΆΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ-Κούρδοι εκτέλεσαν 2 αστυνομικούς φίλους του ISIS.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Από τον Χρήστο Στασινόπουλο
Καζάνι που βράζει θυμίζει η Τουρκία, καθώς χθες σημειώθηκε επίθεση αντιποίνων από πλευράς του PKK για την επίθεση αυτοκτονίας στο Σουρούτς που σκότωσε 32 νέους, ενώ νέες βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μεγάλες πόλεις της χώρας, την ώρα που η πολιτική αβεβαιότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις τελευταίες εκλογές παραμένει.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μαχητές του PKK εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι δύο αστυνομικούς στην πόλη Τσεϊλανπινάρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας περίπου 160 χιλιόμετρα μακριά από το Σουρούτς, στα σύνορα όμως με τη Συρία.Στη σχετική του ανακοίνωση το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ανέφερε ότι «οι δύο αστυνομικοί εκτελέστηκαν γιατί συνεργάζονταν με τις συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους».
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος στηρίζουν υπόγεια ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το οποίο και κέρδισε στις εκλογές, χωρίς όμως να μπορεί προς το παρόν να συμπήξει μια κυβέρνηση συνεργασίας με κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα.

«Κατηγορώ»
Μάλιστα στις μεγάλες διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στην Τουρκία εδώ και δύο νύχτες, δηλαδή αμέσως μετά την επίθεση του ISIS στο Σουρούτς εναντίον των Κούρδων εθελοντών της Σοσιαλιστικής Νεολαίας, το βασικό σύνθημα που ακούγεται, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters είναι το: «Δολοφόνος το Ισλαμικό Κράτος, συνεργάτες Ερντογάν και AKP».

Τις κατηγορίες αυτές, τις οποίες έχει εκφράσει ανοιχτά και το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, αρνείται κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Σε δύο 24ωρα διαδηλώσεων μόνο στην Κωνσταντινούπολη έχουν γίνει 51 συλλήψεις, ενώ έχουν κατασχεθεί περισσότερες από 200 βόμβες μολότοφ και 1 καραμπίνα. Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Αγκυρα. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν όλο το βράδυ της Τρίτης, παρά το κλείσιμο του Twitter που επέβαλαν οι δικαστικές Αρχές, με την αιτιολογία ότι οι εικόνες από την επίθεση στο Σουρούτς είναι εξαιρετικά σκληρές και πρέπει να αποσυρθούν.

Την ίδια ώρα οι τουρκικές Αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη του μακελειού στο Σουρούτς ως τον 20χρονο κουρδικής καταγωγής από την επαρχία Αντιγιαμάν, Σεΐχ Αμπντουραχμάν Αλαγκιόζ, ο οποίος, όπως διαρρέεται, είχε μεταβεί στη Συρία παράνομα πριν από περίπου 6 μήνες και είχε επιστρέψει στην Τουρκία πρόσφατα.

Ο νεαρός θεωρείται ότι διατηρούσε επαφές με ομάδες που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος και ότι σχετιζόταν με κάποιο τρόπο με τον δράστη της επίθεσης που έγινε στις 5 Ιουνίου δύο ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές εναντίον συγκέντρωσης του HDP στο Ντιγιάρμπακιρ, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 100.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Radikal», ο 20χρονος δράστης είχε σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Αντιγιαμάν και είχε εργαστεί ως ελαιοχρωματιστής μαζί με τον 25χρονο αδερφό του. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template