Larry Ellison: Ξοδεύει μια περιουσία για να σώσει το αμερικανικό τένις

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Oracle έχει ήδη μεταμορφώσει την ιστιοπλοΐα. Τώρα "απλώνει τις φτερούγες" του πάνω από ένα άλλο σπορ.
Η πόλη Indian Wells στη Νότια Καλιφόρνια θεωρείται από πολλούς παράδεισος επί της γης, γεμάτη με πολυτελή θέρετρα με ατέλειωτες εκτάσεις για γκολφ, ολάνθιστους κήπους και άφθονες πισίνες που εξυπηρετούν και ψυχαγωγούν περίπου 5000 πλούσιους κατοίκους που απολαμβάνουν τη σύνταξή τους. Ο καιρός εδώ είναι τέλειος για 8 μήνες τον χρόνο. Ωστόσο, η καταστροφική ξηρασία που έπληξε τη Νότια Καλιφόρνια μεταμόρφωσε αυτή την όαση σε ξερό και άνυδρο τοπίο που απειλείται.

Το 2011, ο Larry Ellison έδωσε 43 εκατ. δολάρια από την περιουσία του για να αγοράσει μια μεγάλη έκταση εδώ, το Porcupine Creek. Οι επισκέπτες υπογράφουν ένα συμφωνητικό εμπιστευτικότητας για να μπορέσουν να περάσουν από την κεντρική πύλη με την οπλισμένη φρουρά. Οταν μπουν μέσα, θα αντικρίσουν ένα άψογα διατηρημένο γήπεδο του γκολφ, διακοσμημένο με αγάλματα γυμνών γυναικών ανάμεσα σε ροζ και μοβ τροπικά λουλούδια, μια τεράστια πισίνα κι ένα συντριβάνι στυλ Bellagio που εκτοξεύει νερό κάθε φορά που πλησιάζει αυτοκίνητο. Στην έκταση δεσπόζει μια βίλα ιταλικού στυλ με 27 δωμάτια. Κάθε χρόνο οι αρχιτέκτονες που έχει προσλάβει ο Ellison κάνουν και μια καινούργια προσθήκη ώστε να μη... βαριέται ο ιδιοκτήτης.



Ο Ellison έρχεται εδώ τουλάχιστον 2 εβδομάδες τον χρόνο στα μέσα Μαρτίου για να συμμετάσχει στο ανοιχτό τουρνουά τένις της BNP Paribas στο γήπεδο τένις του Indian Wells.

Η περιουσία του εκτιμάται στα 47 δισ. δολάρια, γεγονός που τον καθιστά τον 7ο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη. Το 2009 αγόρασε το τουρνουά τένις και τις εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή του, έναντι 100 εκατ. δολαρίων και από τότε έχει επενδύσει άλλα 100 εκατ. Σύνολο 200 εκατ. δολάρια προς όφελος του ευγενούς αθλήματος, καθώς έτσι το τουρνουά αναβαθμίζεται χρόνο με τον χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό και χάρη στον Ellison, το Indian Wells έχει μεταμορφωθεί σε έναν από τους καλύτερους χώρους για τένις στον κόσμο και προσελκύει κορυφαίους τενίστες, τόσο άνδρες, όσο και γυναίκες, ενώ αυτό τον Μάρτιο κατέφθασαν 456.000 θεατές. Πάνω δηλαδή από τους φιλάθλους που πήγαν στο αντίστοιχο French Open,μεγάλο ανταγωνιστή του Wimbledon. Πλέον αποτελεί πρότυπο για το πώς μπορεί ένα τουρνουά να γίνει προσοδοφόρο και ταυτόχρονα να προσφέρει πολυτελείς παροχές και προνόμια, σε παίκτες και φιλάθλους.

Όπως έχει πει και ο κορυφαίος τενίστας Rafael Nadal, είναι πολύ σημαντικό για το τουρνουά να υπάρχει κάποιος σαν τον Ellison. Ο Nadal, κατά τη διάρκεια του τουρνουά, είναι ένας από τα αστέρια που φιλοξενούνται στο Porcupine Creek του Ellison. Η έκταση διαθέτει τρία γήπεδα τένις που βρίσκονται σε ένα καταπράσινο λόφο με μπάτλερ που είναι έτοιμοι να σερβίρουν εσπρέσο, σαμπάνια ή το αγαπημένο ποτό του Nadal: παγωμένο νερό καρύδας. Η καμπάνα θα μπορούσε να είναι το δεύτερο σπίτι του Nadal αφού σε ένα τεράστιο ντουλάπι έχει τις ρακέτες του, ενώ οι τοίχοι είναι γεμάτοι με φωτογραφίες από τις απονομές κυπέλλων που έχει κατακτήσει. "Αυτό που κάνει ο Larry είναι εκπληκτικό", λέει ο πρωταθλητής.

Κι άλλοι αστέρες των τερέν απολαμβάνουν, όμως, τον παράδεισο που έχει φτιάξει ο μεγιστάνας. Μεταξύ αυτών, ο Novak Djokovic, που αυτή τη στιγμή αποτελεί τον κορυφαίο άνδρα τενίστα και ο Roger Federer.



Όπως λέει ο Ellison "ο Novak έρχεται εδώ, παίζει γκολφ και δειπνούμε όλοι παρέα, μαζί με τη νέα του σύζυγο και το μωρό τους. Τα παιδιά του Roger είναι συνέχεια εδώ και παίζουν στη νεροτσουλήθρα. Όσο για τη σύζυγό του, τη Mirka, δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερος άνθρωπος στον πλανήτη από αυτή". Ωστόσο, ο Ellison αντιμετωπίζει και μια δυσκολία: συρρέει τόσος κόσμος του τένις εδώ ώστε πρέπει να φροντίζει συνεχώς ώστε οι αντίπαλοι στο τερέν να μην πέφτουν συνεχώς ο ένας επάνω στον άλλο, στο δείπνο ή στο γυμναστήριο.

"Συμπαθούν ο ένας τον άλλο και υπάρχει αλληλοσεβασμός, αλλά είναι αντίπαλοι και θέλουν να νικήσουν", αναφέρει ο Ellison. "Αρα καλό είναι να τηρούνται κάποιες αποστάσεις".

Στην ουσία, με αυτό το πολυδάπανο εγχείρημα, ο Ellison επιδιώκει να ξαναδώσει στο αμερικανικό τένις την αίγλη που του αξίζει, αλλά και να το κάνει ακόμα πιο προσοδοφόρο σπορ σε διεθνή κλίμακα. Για τον λόγο αυτό, μαζί με τον έτερο συνιδρυτή της Oracle, τον Mark Hurd, σχεδιάζουν να κάνουν μια περιοδεία σε όλα τα αμερικανικά τουρνουά τένις για να εντοπίσουν τον επόμενο Andre Agassi ή τον νέο Pete Sampras. Επίσης, ονειρεύεται να κάνει για τους φαν του τένις την περιοχή γύρω από το Indian Wells, ό,τι είναι για τους τζογαδόρους το Λας Βέγκας. "Δεν θα έλεγα ότι το Ιndian Wells είναι ήδη το αντίπαλον δέος του Μονακό, αλλά η έρημος σιγά σιγά αλλάζει.Και γιατί όχι; Θα το ανταγωνιστούμε", λέει ο 70 ετών Ellison.



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγιστάνας επιδιώκει να απογειώσει ένα άθλημα. Παλιότερα, έκανε κάτι ανάλογο με την αγαπημένη του ιστιοπλοΐα, κατασκευάζοντας σχετικές εγκαταστάσεις σε Μαλιμπού και Χαβάη 9στο νησί Λανάι το οποίο του ανήκει κατά 98%). Μάλιστα, για το America's Cup του 2013 έδωσε μια ολόκληρη περιουσία για την κατασκευή των μεγαλύτερων και ταχύτερων σκαφών στον κόσμο. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template