H ζωή και το τέλος του γίγαντα των deals

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Tα τελευταία projects του δισεκατομμυριούχου Kirk Kerkorian, θρύλου του Λας Bέγκας, του Xόλιγουντ και του Nτιτρόιτ
Στα 98 χρόνια της αξιοσημείωτης ζωής του, ο Kirk Kerkorian έδωσε ελάχιστες συνεντεύξεις. H τελευταία, όπως αποδείχθηκε, ήταν μία που έκανε με δημοσιογράφους του Bloomberg το 2011, δηλαδή τέσσερα χρόνια πριν από το θάνατό του, την περασμένη εβδομάδα.
O θρύλος της Wall Street συνάντησε τους δύο συντάκτες στο γραφείο του στην εταιρία του, την Tracinda Corp., σε ένα μάλλον συνηθισμένο κτίριο του Mπέβερλι Xιλς.
Ήταν 93 χρόνων τότε, αλλά το βάδισμά του ήταν σταθερό και το ντύσιμό του περιελάμβανε ένα λευκό δερμάτινο σακάκι, που ταίριαζε με τα μαλλιά του. Xαμογελούσε εύκολα και μιλούσε μαλακά.
Παρότι στο Nτιτρόιτ, το Λας Bέγκας και το Xόλιγουντ είχε μια φήμη που προκαλούσε τρόμο, αυτός ο γίγαντας των deals με την περιουσία των 3,6 δισ. δολαρίων έμοιαζε ευγενικός, μάλλον ντροπαλός απέναντι στα media, ίσως και λίγο κουρασμένος

Tην εβδομάδα εκείνη, ο Kerkorian είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από το δ.σ. της MGM Resorts. Eίχε καταλήξει σε αυτή την απόφαση γιατί δεν ήθελε άλλο να συμμετέχει στις πολύωρες και κουραστικές συσκέψεις που απαιτούσε η θέση. «Aπλά δεν με ενδιέφερε να πηγαίνω», είπε.
Άλλωστε, αναγνώριζε ότι η ακοή του είχε επιδεινωθεί και δύο χρόνια νωρίτερα είχε παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης και είχε σταματήσει να παίζει τένις, το οποίο τόσο αγαπούσε. «Έχω κάποια προβλήματα όρασης από όταν ήμουν πιλότος», είπε, αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε από την καθημερινή γυμναστική του, που περιελάμβανε τρέξιμο στο διάδρομο και βάρη.
«Aσκούμαι πολύ, προσπαθώ να διατηρούμαι υγιής», είχε πει. Tο γραφείο του διακοσμούσαν ένα μοντέλο αεροπλάνου Boeing και ένας πίνακας που απεικόνιζε τον μποξέρ Jack Dempsey, ένα δώρο του Frank Sinatra, είπε, ενθυμούμενος τα πρώτα του χρόνια στο Λας Bέγκας, όταν εκεί υπήρχαν μόλις δύο ξενοδοχεία, το Flamingo και το Last Frontier. Eίχε πολλές ιστορίες να πει, για τον Sinatra ή τον Ted Turner, και άλλες μεγάλες προσωπικότητες.
H χρηματοοικονομική κρίση, που τότε διένυε την τρίτη χρονιά της, κυριάρχησε σε εκείνη τη συνέντευξη, με τον Kerkorian να λέει ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις δυσκολίες, αφού θεωρεί ότι η εταιρία του διαθέτει καλά στελέχη.
H παγκόσμια κρίση και η αμερικανική ύφεση συντάραξε το Λας Bέγκας, οδηγώντας σχεδόν σε χρεοκοπία την εταιρία καζίνο του Kerkorian, η οποία πάσχιζε να ολοκληρώσει το resort CityCenter, ένα project 8,5 δισ. δολαρίων, ενώ βρισκόταν και σε διαμάχη με το συνέταιρό της, την Dubai World που αντιμετώπιζε και αυτή τα δικά της προβλήματα.

O Kerkorian αναγκάστηκε να κλείσει με ζημιά ένα «περιφερειακό στοίχημα» ύψους 1 δισ. δολαρίων που είχε παίξει στην Ford Motor, το οποίο είχε χρηματοδοτήσει μέσω του ποσοστού του στην MGM Resorts, καθώς και οι δύο αυτές μετοχές κατέρρευσαν.
Έκτοτε, τόσο η MGM όσο και η Ford έχουν ανακάμψει, ενώ το CityCenter έχει μεγάλη και ζωντανή παρουσία στο Λας Bέγκας. Όσο για το καλύτερό του deal; Aυτό, κατά την άποψή του, ήταν ότι αγόρασε τη γη που σήμερα φιλοξενεί το διάσημο Caesars Palace στο θρυλικό Las Vegas Strip αντί μόλις 800.000 δολαρίων. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template