Ο Μελισσανίδης θέλει να χτυπήσει τον Μαρινάκη, όλα είναι μία πλεκτάνη

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015


Ο πρώην ιδιοκτήτης της Βέροιας Γιώργος Αρβανιτίδης έκανε λόγο για μία «σκηνοθετημένη πλεκτάνη» και υπογράμμισε ότι ο Μελισσανίδης θέλει να χτυπήσει τον Μαρινάκη. Παράλληλα έκανε επίθεση στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη για τον οποίο τόνισε ότι «είναι ένας τρελός, πήγε στον Άρη να μαχαιρώσει κάποιον...»

Για περισσότερες από πέντε ώρες κράτησε στην επιτροπή εφέσεων η απολογία των εμπλεκόμενων στο περιβόητο ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια (6/1/2013) που διεξήχθη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Νίκος Γεωργέας κατά την κατάθεσή του είπε «οι πρόεδροι Ολυμπιακού, Βέροιας έστησαν το ματς» και οι Δημήτρης Καλαϊτζίδης (πρώην προπονητής Βέροιας) και Αλέξανδρος Καλογέρης (πρωην παίκτης της ομάδας) δεν παρουσιάστηκαν στην επιτροπή, αλλά κατέθεσαν με υπομνήματα. Ειπώθηκε, μάλιστα, ότι απέφυγαν να παρουσιαστούν στην επιτροπή διότι δέχονται απειλές και φοβήθηκαν.


Η επιτροπή έδωσε διορία ως το πρωί της Πέμπτης για υποβολή υπομνημάτων από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και ως εκ τούτου η απόφαση δεν αναμένεται νωρίτερα από εκείνη την ημέρα.

Αναλυτικά οι καταθέσεις όλων:
Κοτταρίδης: «Δεν ξέρω τίποτα, δεν άκουσα τίποτα»

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του αναπληρωματικού τερματοφύλακα της Βέροιας, Δημήτρη Κοτταρίδη που κατέθεσε ότι όλα ήταν καθαρά:

«Ήμουν στον αγωνιστικό χώρο στην ανάπαυλα του αγώνα και δεν γνωρίζω κάτι. Δεν άκουσα τίποτα. Δεν πιστεύω ότι ειπώθηκαν αυτά τα πράγματα και ότι μπορεί να έγινε αυτό το πράγμα. Δεν μπορούσα να δω ποιος μπήκε στα αποδυτήρια».

Ο Δημήτρης Κοτταρίδης μίλησε και για τον πρώην συμπαίκτη του, Γεωργέα αναφέροντας: «Δεν κάναμε πολύ παρέα με τον Γεωργέα, μόνο τα τυπικά. Ο Νίκος είναι ένας ευχάριστος άνθρωπος και δεν μπορώ να πω αν λέει ψέματα. Δεν μπορώ να ξέρω αν τα δημιούργησε με τη φαντασία του, αλλά είναι ένας νορμάλ άνθρωπος. Το τι λέει ο Γεωργέας είναι δικό του θέμα. Και εγώ μπορώ να πω ότι είμαι αστροναύτης», ενώ για το ματς είπε:

«Στον αγώνα δεχτήκαμε πίεση από τον Ολυμπιακό και παίξαμε για το αποτέλεσμα και αν ήμασταν πιο τυχεροί θα το παίρναμε. Θεωρώ ότι ήταν καθαρό το παιχνίδι. Πρώτη φορά ακούω ότι στήθηκε το παιχνίδι και ότι στήνονται παιχνίδια. Μου έχει μείνει η εικόνα ότι το πέναλτι που δόθηκε, ήταν ανύπαρκτο. Ο προπονητής Καλαϊτζίδης ήταν ένας περίεργος άνθρωπος. Απότομος και απρόσιτος».

Αμαραντίδης: «Ήταν ο Λαναρής στα αποδυτήρια, αλλά...»

Μετά ακολούθησε ο Δημήτρης Αμαραντίδης για να καταθέσει. Ο αμυντικός της Βέροιας κινήθηκε στον ίδιο μήκος κύματος με τον τερματοφύλακα Κοτταρίδη:

«Ήταν ο Λαναρής στα αποδυτήρια στο ημίχρονο αλλά εγώ δεν άκουσα να μας λέει κάτι. Γι’ αυτό το θέμα ο Γεωργέας νομίζω ότι λέει ψέματα, δεν άκουσα κάτι από τον Λαναρή. Αν έλεγε κάτι θα το ακούγαμε, μπροστά ήμασταν. Δεν ξέρω τι λέει ο Γεωργέας. Εγώ λέω αυτά που ξέρω. Δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου. Αν συνέβαινε κάτι, θα αντιδρούσαμε. Και ο Καφές απ’ όσο θυμάμαι, μέσα στα αποδυτήρια ήταν. Δεν είδα χαλαρότητα, παίξαμε το παιχνίδι μας αλλά ήταν μεγάλη η πίεση. Το αποτέλεσμα είναι φυσιολογικό. Ο Ολυμπιακός έχασε πολλά γκολ. Το πέναλτι ήταν λάθος, δεν υπήρχε.

Το γεγονός ότι στα τρία γκολ φαίνεται παθητική η άμυνα και αμύνονται ισάριθμοι με τους επιθετικούς του Ολυμπιακού, το θεωρώ φυσιολογικό, συμβαίνουν αυτά», είπε ο Αμαραντίδης.

«Λαναρής και Καλαϊτζίδης έδιναν οδηγίες στους παίκτες»

O φροντιστής της ομάδας της Βέροιας, Βούλγαρης δεν θυμόταν και πολλά πράγματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λαναρής και Καλαϊτζίδης ήταν όλη την ώρα της ανάπαυλας μέσα στα αποδυτήρια. Έδιναν οδηγίες στους παίκτες. Δεν θυμάμαι τίποτε άλλο».

Παυλίδης: «Δεν έγινε τίποτα»

Ο Χαράλαμπος Παυλίδης έβγαλε ψεύτες τους Γεωργέα και Καλογέρη αφού στην κατάθεση του ανέφερε:

«Δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά, σε καμία περίπτωση. Ο Λαναρής ήταν στα αποδυτήρια για να μας εμψυχώσει και μας είπε ότι μπορούμε να πάρουμε ένα βαθμό. Ο Καφές είχε πρόβλημα στο πόδι και νομίζω γι’ αυτό αντικαταστάθηκε. Ζήτησε αλλαγή και βγήκε. Δεν ξέρω γιατί τα λένε αυτά οι Γεωργέας, Καλαϊτζίδης και Καλογέρης. Εγώ δεν άκουσα τίποτα, ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά το τέλος του αγών
α.

Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη υπεροχή, μας πίεσε πολύ. Στη σέντρα του Πίνο υπήρξε μια ασυνεννοησία στην άμυνα. Ποδόσφαιρο είναι, συμβαίνουν συνέχεια αυτά. Ο προπονητής Καλαϊτζίδης δεν είχε καλή συμπεριφορά. Ήταν πολύ ειρωνικός προς τους παίκτες. Ο Γεωργέας είναι καλό παιδί, χαλαρός, έκανε πλάκα με την παρέα, αλλά σε αυτή την περίπτωση ψεύδεται. Εννοείται πως λέει ψέματα και ο Καλογέρης».

Μάνος: «Το πέναλτι που του δόθηκε δεν υπήρχε»

Ο Δημήτρης Μάνος επιτέθηκε στον Καλαϊτζίδη και υπογράμμισε: «Καθόμουν στον πάγκο στο ημίχρονο και δεν άκουσα τίποτα. Ο Καλαϊτζίδης δεν μου φερόταν καλά. Με μείωνε σαν παίκτη. Ο Ολυμπιακός μας πίεσε πολύ από την αρχή. Το πέναλτι που του δόθηκε δεν υπήρχε»

Ιωάννου: «Δεν άκουσα απολύτως τίποτα»

Ο Ηλίας Ιωάννου υπογράμμισε ότι δεν «άκουσε απολύτως τίποτα» και επεσήμανε ότι νιώθει προσβεβλημένος να ακούει τον ανακριτή να τον κατηγορεί για δωροδοκία.

«Δεν άκουσα απολύτως τίποτα. Δεν υπέπεσε τίποτα στην αντίληψή μου και είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Ο Καφές άκουσα ότι αντικαταστάθηκε γιατί αισθάνθηκε μια ενόχληση στους προσαγωγούς του. Ο Αρβανιτίδης δεν εμφανίστηκε πουθενά, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Νιώθω πολύ προσβεβλημένος να ακούω τον ανακριτή να με κατηγορεί για δωροδοκία. Παίζω τόσα χρόνια και δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Αν συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο, εγώ δεν θα συμμετείχα».

Τυφλίδης: «Δεν πιστεύω ότι μπορούν να συμβούν τέτοια πράγματα»

Ο Αναστάσιος Τυφλίδης, φυσιοθεραπευτής της Βέροιας, σημείωσε ότι: «Ήμουν μέσα στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα. Ο Γεωργέας είχε ενοχλήσεις γιατί είχε ένα χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο. Ο Καφές είχε ένα σφίξιμο στους προσαγωγούς. Αξιολόγησα την κατάσταση και με τους δύο και είπαμε να το δούμε στο β’ ημίχρονο και αν υπήρχε πρόβλημα θα γινόντουσαν αλλαγή. Ο Λαναρής ήταν στα αποδυτήρια μαζί με τον Καλαϊτζίδη. Δεν άκουσα κάτι, ο χώρος είναι ενιαίος, αν έλεγε κάτι ο Λαναρής θα το άκουγα. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να συμβούν τέτοια πράγματα. Η ομάδα είχε παίξει καλά».

Τζημογιάννης: Ο Ανδρεάδης δεν είναι προπονητής

Ο Νίκος Τζημογιάννης όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς κατηγορεί παίκτες της Βέροιας απάντησε: «Ο Ανδρεάδης δεν είναι προπονητής και δεν μπορεί να κρίνει».

«Δεν έγινε τίποτα. Θα το είχα αντιληφθεί. Δεν είδα ποιοι πήγαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Νόμιζα πως ήταν τραυματίας (σ.σ Γεωργέας). Ο ίδιος έδειχνε δυσαρεστημένος, σαν ένας παίκτης που έχει τραυματιστεί, αλλά δεν μας μίλησε. Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε πολύ. Σχεδόν κάθε λεπτό είχε και φάση. Εμείς είχαμε μόνο μία ευκαιρία. Κατά την άποψή μου το πέναλτι δεν ήταν. Δεν θυμάμαι αν βγήκε πρώτος ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ανδρέαδης δεν είναι προπονητής και δεν μπορεί να κρίνει».


Καλτσάς: «Δεν γνωρίζω να έχει ειπωθεί κάτι»

Ο Νίκος Καλτσάς αναφέρθηκε στον Γεωργέα και υπογράμμισε ότι «δεν γνωρίζω να έχει ειπωθεί κάτι».

«Δεν είχα άποψη για τις καταγγελίες. Δεν γνωρίζω να έχει ειπωθεί κάτι. Στον πάγκο δεν ειπώθηκε κάτι. Θεώρηση ότι έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού (σ.σ ο Γεωργέας), αλλά δεν τον ρώτησα. Έδειχνε ήρεμος. Δεν είπε κάτι. Έκανε πλάκες, φερόταν παρεϊστικα, σαν κανονικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο Καλογέρης ήταν πιο ήσυχος. Δεν μιλούσε. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει γίνει κάτι από την στιγμή που δεν έχω ακούσει κάτι»

Αρβανιτίδης: «Ο Μελισσανίδης θέλει να "χτυπήσει" τον Μαρινάκη»

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης αφού έκανε πλάκα αρχικά λέγοντας «εγώ τα έκανα όλα», ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας: «Είναι μία πλεκτάνη. Είναι σκηνοθετημένο. Ο Γεωργέας είπε ολοφάνερα ότι πρόεδρος της ΑΕΚ είναι ο Μελισσανίδης. Ας έρθει εδώ ο Καλαϊτζίδης να δούμε ποιος λέει την αλήθεια (σ.σ Καλαϊτζίδης απολογήθηκε υπόμνημα). Δεν μπορεί να μας δει στα μάτια. Σήμερα ο Καλαϊτζίδης κάθεται και διαδίδει στη Θεσσαλονίκη ότι έχει από πίσω του τη δύναμη του Μελισσανίδη.

Ο Καλαϊτζίδης που είναι προπονητής της ομάδας γιατί δεν είναι κατηγορούμενος; Γιατί δεν έβαλε έξι βασικούς παίκτες; Γιατί έβαλε αλλαγή τον Σκαθαρούδη και όχι τον Καλτσά, έναν παίκτη που είναι και διεθνής. Τα έκανε όλα αυτά επειδή ήθελα και θέλω να πάρω τον Άρη. Και επειδή ο Μελισσανίδης θέλει να χτυπήσει τον Μαρινάκη. Είναι αλητείες και ψέματα όλα. Εγώ καθόμουν μόνος μου πάνω στη σουίτα.

Πως εξηγείτε την στάση του Γεωργέα; «Είναι κατευθυνόμενος. Με παρακαλούσε να μείνει στην ομάδα στο τέλος εκείνης της χρονιάς και τελικά πήγε στην ΑΕΚ στη Γ' Εθνική. Γιατί δεν πήγε να τα καταγγείλει εκείνη την στιγμή;»

Για τις σχέσεις Καλογέρη – Καλαϊτζίδη, ο Αρβανιτίδης σημείωσε: «Ο Καλογέρης είναι παιδί του Καλαϊτζίδη. Ακόμα και στην Κύπρο που πήγε τον είχε πάρει μαζί του και συνεννοήθηκαν να τα πουν. Ο Καλογέρης πήγε στον ανακριτή με τον Γρηγορίου, τον δικηγόρο της ΑΕΚ».

Τι άνθρωπος είναι ο Καλαϊτζίδης ρώτησαν τον Αρβανίτιδη και απάντησε: «Ο Καλαϊτζίδης είναι ένας τρελός. Είναι πολύ περίεργος άνθρωπος και για αυτόν τον έδιωξα. Στον Άρη πήγε να μαχαιρώσει κάποιον με χαρτοκόπτη.».

Καταλήγοντας, ο Αρβανιτίδης είπε: «Ας έρθει εδώ ο Καλαϊτζίδης να πει ότι έπαιξα στοίχημα. Εγώ δεν ξέρω καν είναι το Over και το Under! Δεν έχω παίξει ποτέ στη ζωή μου. Είμαι ο μοναδικός που δεν είχα εμπλακεί στο σκάνδαλο του Κοριόπολις. Με πνίγει το δίκιο. Κάποιοι έρχονται εδώ και το παίζουν τιμητές της Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει κάποιος στα αποδυτήρια και να πει σε όλη την ομάδα: φάτε πέντε γκολ! Αν πάμε να κλέψουμε θα πάμε 11 κλέφτες;»

Λαναρής: «Είναι κατευθυνόμενα...»

Ο πρώην γενικός αρχηγός της Βέροιας Γιώργος Λαναρής υπογράμμισε ότι είναι όλα κατευθυνόμενα και τόνισε ότι είναι ύποπτο που έγιναν τώρα οι καταγγελίες και όχι όταν έγινε το ματς.

«Τα διαψεύδω όλα. Δεν έγιναν ποτέ. Είναι κατευθυνόμενα, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Ήμουν και εγώ και ο προπονητής μαζί όλη την ώρα και φύγαμε μαζί από τα αποδυτήρια. Με τον Καλαϊτζίδη δεν είχα κανένα θέμα. Οι δύο αλλαγές έγιναν για τραυματισμό και η άλλη για αγωνιστικούς λόγους.

Σε ερώτηση γιατί έγιναν οι καταγγελίες μετά από δύο χρόνια, ο Λαναρής σημείωσε: «Πιστεύω ότι αν δούμε τις καταθέσεις και το γεγονός ότι προηγήθηκαν Μελισσανίδης και Κούγιας στον ανακριτή κάτι περίεργο έχει συμβεί. Μου φαίνονται ύποπτα. Βρισκόμαστε στη μέση του πολέμου δύο ελεφάντων Μαρινάκη – Μελισσανίδη».

Για τις αλλαγές που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο και το γεγονός πως ο Καφές βγήκε στο 67' και όχι στην αρχή του δεύτερου μέρος, όπως ο Γεωργέας, ο Λαναρής σημείωσε: «Ο Γεωργέας είχε πρόβλημα. Το είπε στον Καλαϊτζίδη και τον έβγαλε και ο Καφές είπε ότι είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς (στο ξεκίνημα του ημιχρόνου). Τόσο μπορούσε να παίξει ο καθένας. Ο Καλαϊτζίδης γενικά είναι προπονητής που δεν δέχεται τραυματισμούς στους παίκτες. Έχει βάλει τραυματία ποδοσφαιριστή να παίξει». πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template