ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: «Εκτόξευση» από το κέντρο του Αγρινίου και το νέο εργοστάσιο

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Οι επενδύσεις της Παπαστράτος όχι μόνο αποτέλεσαν το ιδανικό «αντίδοτο» στην διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης, αλλά, «υπόσχονται» μια νέα «ώθηση» στην κορυφαία ελληνική καπνοβιομηχανία για τα επόμενα χρόνια.
Η «αποκρυπτογράφηση» των νέων μεγεθών της θυγατρικής του Αμερικανικού «γίγαντα» της Philip Morris International δείχνει τον ρόλο που διαδραμάτισε στην «εκτόξευση» των καθαρών κερδών της η μετατροπή των αποθηκών του Αγρινίου σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης και εξαγωγών ανατολικών καπνών, για περισσότερα από 10 εργοστάσια της μητρικής.
Παράλληλα, η αναβάθμιση της παραγωγής του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο (με μια επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ) από το προσεχές Φθινόπωρο, αναμένεται να αποτυπωθεί με ανάλογο τρόπο στα αποτελέσματα της

Η περσινή χρονιά βοήθησε την Παπαστράτος να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην εγχώρια αγορά, με την μεταφορά παραγωγής στην Ελλάδα για την κάλυψη 30 αγορών παγκοσμίως και παράλληλα να διευρύνει το εξαγωγικό της έργο.

Το 2014 η Παπαστράτος «γύρισε το παιχνίδι» από ζημιές 13,8 εκατ. ευρώ, σε κέρδη 4,6 εκατ. ευρώ, για πρώτη φορά μετά από το 2009.
Ένα τεράστιο «άλμα» για την ελληνική καπνοβιομηχανία, η οποία δρέπει τις δάφνες των στρατηγικών της κινήσεων.
Ο τζίρος της Παπαστράτος κυμάνθηκε στα 1,3 δις. ευρώ, με τις καθαρές πωλήσεις στα 202,4 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 25% λόγω της αντίστοιχης αύξησης των εξαγωγών της. Από τον Σεπτέμβρη, μάλιστα, μετά και την επικείμενη ολοκλήρωση της νέας επένδυσης της στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου, η Παπαστράτος θα εξάγει το 60% και άνω της παραγωγής της, με πιο μακρινές αγορές το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι εκτιμήσεις για την περαιτέρω βελτίωση των μεγεθών της σε όλα τα επίπεδα θεωρούνται εύλογες, ενώ, όπως σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Νικήτας Θεοφιλόπουλος, οι αριθμοί «...δικαιώνουν την απόφασή μας να συνεχίσουμε το επενδυτικό μας πλάνο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ενισχύοντας το εργοστάσιο».
Η Παπαστράτος επισημαίνει, ταυτόχρονα, ότι από το 2009 ξεκίνησε η τεράστια μείωση της νόμιμης αγοράς καπνικών προϊόντων (που ξεπερνά το 50% ως σήμερα), εξ' αιτίας της υπερφορολόγησης και του λαθρεμπορίου! πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template