Δύο συμμορίες φουσκωτών-μπράβων εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Δύο εγκληματικές οργανώσεις φουσκωτών- μπράβων εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Ειδικά στην περίπτωση της πρώτης που δρούσε από το 2008 σε Αττική, Κορινθία και ήθελε να επεκταθεί και στην Πάτρα, ο 42χρονος «εγκέφαλος» ήταν το πρώην «δεξί χέρι» του Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος όμως δρούσε πλέον μόνος του.
Η μηνιαία «ταρίφα» για την «προστασία» των 26 καταστημάτων που ήλεγχαν κυμαινόταν από 200-600 ευρώ. Τα καταστήματα αυτά ήταν στο κέντρο της Αθήνας, στο Παγκράτι, στο Γαλάτσι, στα Σεπόλια, στους Αμπελόκηπους, στο Π.Φάληρο, στο Κιάτο, στην Κόριμνο, και πιο πρόσφατα στο Ξυλόκαστρο και στην Πάτρα.

© Παρέχεται από: News247.gr

Αντίστοιχα, υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης αυτής που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή και ενέργειες της «Greek Mafia», ήταν ένας 29χρονος που ήταν παράλληλα «εγκέφαλος» της μίας συμμορίας που εξαρθρώθηκε στον Βόλο και δρούσε το τελευταίο 6μηνο με δύο επιχειρησιακούς άξονες.

Στο Βόλο εξαρθρώθηκε και η αντίπαλη συμμορία τους, με την οποία μάλιστα ήρθαν σε προστριβή τον Ιανουάριο για το ποιος θα αναλάβει την «προστασία» δύο αδερφών που διατηρούσαν τρία πρατήρια καυσίμων στην περιοχή. Επίσης, οι ταρίφες για την μηνιαία «προστασία» έφταναν τα 600 ευρώ.

Προστασία και στο χώρο του ποδοσφαίρου

Πρόσθετα, ο 29χρονος «εγκέφαλος» της μίας συμμορίας από τον Βόλο και στέλεχος της συμμορίας του 42χρονου μαφιόζου ήταν τους τελευταίους τρεις μήνες μπράβος των προέδρων των ομάδων ποδοσφαίρου του Πανελευσινιακού και της Παναχαϊκής με την οποία μάλιστα είχε προκαλέσει επεισόδια στον αγώνα με τον Αιολικό.

Ο 29χρονος είχε στήσει δίκτυο εκφοβισμού ποδοσφαιριστών και πρόκλησης επεισοδίων σε γήπεδα που γίνονταν αγώνες της Football League και της Football League 2, στρατολογώντας ακόμα και φανατικούς οπαδούς συνδέσμων μεγάλων ομάδων της Super League, οι οποίοι μεταφέρονταν με πούλμαν στους αγώνες και σκορπούσαν τον τρόμο αλλοιώνοντας έτσι τα αποτελέσματα των αγώνων ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Αντίστοιχη έρευνα έγινε και για τυχόν περιπτώσεις στην Super League, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύνδεση με αυτούς.

Δείτε τις δηλώσεις του Γενικού Περιφερειάρχη Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, Ταξίαρχου Γιαννέλου Νικόλαου για την υπόθεση:

Μαφια

© Θοδωρής Παναγιωτίδης  πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template