Η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος που «εισέβαλε» στην αντρική λέσχη της Πρέμιερ Λιγκ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Η αγγλική Premier League, είναι μια παιδική χαρά για τους δισεκατομμυριούχους, τους αρσενικούς δισεκατομμυριούχους-ιδιοκτήτες από όλο τον κόσμο. Ο Ρώσος Ρομάν Αμπράμοβιτς ελέγχει την Τσέλσι, η οποία τον Μάιο πήρε τον τέταρτο τίτλο του EPL σε 10 χρόνια. Ο Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατέχει το Νο 2, την Μάντσεστερ Σίτι. Αμερικανοί ελέγχουν πέντε από τις 20 ομάδες του πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένων της θρυλικής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ.
Αυτοί οι άνδρες συγκρούονται στο πλουσιότερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του κόσμου, όπως αναφέρει το περιοδικό Bloomberg Markets. Η Τσέλσι του Αμπράμοβιτς έσπασε το βρετανικό ρεκόρ το 2011, πληρώνοντας 50.000.000 λίρες ( 78.000.000 δολ.) για να δελεάσει τον επιθετικό Φερνάντο Τόρες από την Λίβερπουλ, η οποία ελέγχεται από την Boston Red Sox, με ιδιοκτήτη τον John Henry.

Μέσα σε αυτό τον αποκλειστικά αρσενικό σύλλογο, ενσωματώθηκε και μια γυναίκα, η Ελβετο-Γερμανή κληρονόμος που ονομάζεται Katharina Liebherr. Η ομάδα της, η Σαουθάμπτον, γνωστή ως Saints (Άγιοι), παίζει στην ομώνυμη παραθαλάσσια πόλη 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λονδίνου.



Η Liebherr, 37, έφερε στην ομάδα, όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Gareth Rogers, αυτό που αποκαλεί «πραγματική ζεστασιά» και «μια οξεία αίσθηση της ενσυναίσθησης», κάτι που σπανίζει στο βρετανικό ποδόσφαιρο.

Η Liebherr, κληρονόμησε την Σαουθάμπτον από τον πατέρα της, τον Markus Liebherr, όταν εκείνος πέθανε ξαφνικά τον Αύγουστο του 2010. Εκείνη ανέλαβε τα ηνία όταν ο προέδρος Nicola Cortese αναχώρησε τον Ιανουάριο του 2014 μετά από την «πάλη» για την εξουσία.



Η κόρη του Markus Liebherr, λέγεται ότι είχε έρθει σε ευθεία ρήξη με τον Cortese και ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόθεσή της από το καλοκαίρι ακόμη, να προβεί σε άμεση κίνηση για να βρει νέο αγοραστή για τον σύλλογο.
Πάντως, μετά την παραίτηση του Ιταλού τραπεζίτη, με ανακοίνωσή της έδειξε την απεριόριστη εκτίμησή της για τα όσα κατάφερε ο 45χρονος.
Αρχικά, όλοι ήταν εναντίον της. Ο Τύπος και οι οπαδοί της ομάδας δεν την πίστεψαν, όμως η Liebherr απέδειξε σε όλους πως είχαν λάθος.
Η Liebherr ήταν η πρόεδρος στην πιο επιτυχημένη σεζόν της ομάδας στην Premier League. Η Southampton τερμάτισε έβδομη, φτάνοντας τους 60 βαθμούς. Απέφερε κέρδη 33,4 εκατ. δολ. πρώτη χρονιά μετά τη χρεοκοπία του 2009.
http://images.scribblelive.com/2014/3/12/2ed343c2-fda0-4360-b56b-12ccda3c25f0.png
Μέσα από τα σκαμπανεβάσματα, η Liebherr εργάστηκε παρασκηνιακά. Όταν έφυγε ο Cortese αυτοανακηρύχθηκε μη-εκτελεστικός πρόεδρος και υποσχέθηκε στους οπαδούς «σταθερότητα και ηρεμία». Μέχρι τον Μάρτιο του 2014 η ίδια είχε δημιουργήσει ένα νέο διοικητικό συμβούλιο. Δάνεισε στην ομάδα 20 εκατ. λίρες για να καλύψει ένα χρέος, πρόσθεσε 14 παίκτες και προσέλαβε τον Ολλανδό θρύλο του ποδοσφαίρου, Ronald Koeman ως προπονητή.
Η Liebherr κληρονόμησε περίπου 1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ομάδα, τώρα αποτιμάται με βάση το Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, σε περίπου 260 εκατομμύρια δολάρια.
Ο πατέρας της, κληρονόμος της κατασκευάστριας εταιρείας μηχανημάτων Liebherr-International στο Bulle, της Ελβετίας, την έχρισε μοναδικό μέτοχο. Ο Markus, είχε αγοράσει τη Σαουθάμπτον για το ασήμαντο ποσό των 14 εκατ. λιρών το 2009, δεν έζησε όμως για να την δει να επιστρέψει στο EPL το 2012.
http://news.bbcimg.co.uk/media/images/72432000/jpg/_72432438_72432437.jpg
Το ποδόσφαιρο ήταν μια πρόκληση για την Liebherr. «Ξέρει ότι δεν καταλαβαίνει τα πάντα για το ποδόσφαιρο, αλλά έχει μάθει παρακολουθώντας», αναφέρει εκπροσωπός της. Εκείνη σίγουρα ξέρει ότι θέλει να παίξει στην Ευρώπη. Μετά την είσοδό της στο UEFA Europa League τον Μάιο, τώρα κυνηγά το UEFA Champions League, το βασίλειο των Manchester και Τσέλσι. «Οι άνθρωποι μας λένε ότι δεν είναι δυνατόν, με τον προϋπολογισμό και τις υποδομές μας, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι είναι», σύμφωνα με τον εκπροσωπό της. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template