Και άλλος...φιλέλληνας μας προέκυψε-Φινλανδός ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρωζώνη

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Να φύγει από το ευρώ γιατί δεν είναι ανταγωνιστή, κάλεσε την Ελλάδα ο νέος Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Τίμο Σόϊνι. Υποστηρίζει, πάντως, ότι ο ίδιος δεν είναι εξτρεμιστής, αλλά απλώς βρίσκεται «κοντά στον λαό».
Σαφές δείγμα γραφής από τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας, Τίμο Σόινι, ιδρυτή του κόμματος "Αληθινοί Φινλανδοί", ο οποίος δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.

"Η θέση της Φινλανδίας για το ελληνικό ζήτημα είναι δύσκολη, γιατί ακόμα και οι σοσιαλδημοκράτες είχαν απαιτήσει από την Ελλάδα εγγυήσεις για την παροχή βοήθειας το 2011. Με τους «Αληθινούς Φινλανδούς" στην κυβέρνηση η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη», αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Η παραδοσιακή θέση του Τίμο Σόινι είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, γιατί "δεν είναι ανταγωνιστική". O αρχηγός των "Αληθινών Φινλανδών" επιμένει ότι δεν είναι ο μόνος στη χώρα του, που εκφράζει αυτήν την άποψη και λέει: "Είναι μία άποψη πολύ διαδεδομένη. Μπορεί εμείς να είμαστε οι δριμύτεροι επικριτές, αλλά υπάρχει ένα είδος συμφωνίας στο ζήτημα αυτό. Πιστεύω ότι η φινλανδική κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα διστακτική στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα με χρήματα των Φινλανδών φορολογουμένων, όταν μάλιστα η βοήθεια αποσκοπεί στη διάσωση γαλλικών και γερμανικών τραπεζών".

Όσο για τη γενικότερη πολιτική της Φινλανδίας, ο Τίμο Σόινι τονίζει ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η συμμετοχή της χώρας στην ενωμένη Ευρώπη, αλλά σε κάθε περίπτωση η ΕΕ χρειάζεται "μεταρρυθμίσεις"
Μιλώντας στην Deutsche Welle ο Σόινι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον ισχυρισμό ότι το κόμμα του δεν είναι "εξτρεμιστικό", αλλά απλώς "δημοφιλές". Πολλοί τον χαρακτηρίζουν απλώς "δεξιό λαϊκιστή". "Δεν αποτελούμε κίνδυνο για κανέναν" υποστηρίζει. "Είμαστε εδώ για τον λαό της Φινλανδίας. Στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκουμε στην ίδια πολιτική ομάδα με τους Βρετανούς συντηρητικούς, το πολωνικό 'Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνηςʼ και την 'Εναλλακτική για τη Γερμανίαʼ. Δεν είμαστε εξτρεμιστές, αλλά συντηρητικοί. Είμαστε κόμμα που πρεσβεύει συντηρητικές αξίες". πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template