Άλκης Δαυίδ: Ο Ελληνοκύπριος Κροίσος πουλά το παλάτι του στο Μπέβερλι.

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Άλκης Δαυίδ: Ο Ελληνοκύπριος Κροίσος πουλά το παλάτι του στο Μπέβερλι.
Ο Ελληνας Κυπριακής καταγωγής είναι γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο, με περιουσία 1,7 δισ. ευρώ. Πέρυσι ήταν στην 62η θέση των πλουσιότερων Βρετανών στη σχετική λίστα των κυριακάτικων Times, ενώ μαζί με τον Στέλιο Χατζηιωάννου της EasyJet αποτελούν δυο από τους πλουσιότερους Ελληνες της Βρετανίας.


Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, o 48χρονος σήμερα Αλκης έβαλε πωλητήριο στο θεϊκό σπίτι όπου ζει με την τρίτη σύζυγό του, στο Μπέβερλι Χιλς, έναντι τιμήματος 35 εκατ. δολαρίων.



"Δεν χρειάζεται να το πουλήσω, αλλά θα το κάνω αν πετύχω τον κατάλληλο άνθρωπο και την κατάλληλη τιμή", είπε τηλεφωνικά από το Λονδίνο. "Κανένας δεν θα πρέπει να διανοηθεί να προσφέρει λιγότερα χρήματα. Η τιμή μπορεί να αλλάξει, αλά μόνο προς τα πάνω".
Ο γόνος της οικογένειας Δαυίδ-Λεβέντη που έγινε πασίγνωστος όταν πρόσφερε 1 εκατ. δολάρια σε όποιον θα τολμούσε να εμφανιστεί μπροστά στον πρόεδρο Ομπάμα γυμνός, πουλά τώρα αυτό το παλάτι που έχει χτιστεί σε στυλ βίλας στην Τοσκάνη, έκτασης 1500 τ.μ., με έξι κρεβατοκάμαρες και 11 μπάνια. Όταν το αγόρασε το 2010 ήταν σε ημιτελή κατάσταση και είχε προσφέρει 16,5 εκατ. δολάρια. Όπως λέει, τον είχε τραβήξει το τοπίο πίσω από το Ξενοδοχείο Beverly Hills, ενώ μπορούσε να πηγαίνει με τα πόδια στα γραφεία της εταιρείας του, FilmOn.



Όταν ολοκλήρωσε την αγορά του, ο Δαυίδ πρόσθεσε ιδιαίτερες πινελιές όπως μαρμάρινα δάπεδα στο γκαράζ χωρητικότητας έξι αυτοκινήτων. "Έχω δύο ωραία αυτοκίνητα και δύο ωραία ποδήλατα. Το γκαράζ είχε πριν τσιμεντένιο δάπεδο και ήταν σκέτη απογοήτευση", λέει ο ίδιος. Αγόρασε επίσης μια πρόσθετη λωρίδα γης από τον γείτονά του, μεγαλώνοντας κι άλλο το τεράστιο οικόπεδο, ενώ το σπίτι έχει θέα και προς την πόλη και προς τον ωκεανό.

Διαθέτει επίσης home cinema με οθόνη 100 ιντσών, όπου του άρεσε να παρακολουθεί ντοκιμαντέρ, ενώ, όπως λέει, η γυναίκα του είχε λατρέψει την "πραγματικά τεράστια ντουλάπα της".

Στον εξωτερικό χώρο έχει μια μεγάλη πισίνα, μια εξωτερική κουζίνα, ενώ διαθέτει και ειδικό διάδρομο για τα δυο του Ντόμπερμαν, ένα Πομεράνιαν κι ένα Μαλτέζ toy.

Ο Αλκης Δαυίδ είναι δισεκατομμυριούχος κληρονόμος μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας, καθώς η οικογένειά του έχει επιχειρήσεις στον κλάδο λιανικής, εμφιάλωσης, ακινήτων, αλλά και στη ναυτιλία. Το 2008 ήταν ο βασικός μέτοχος του Ομίλου Λεβέντης – Δαυίδ που έχει στην κατοχή του την εργοστάσια εμφιάλωσης της Coca-Cola Hellenic σε 28 χώρες.

Γεννημένος στη Νιγηρία έχει σήμερα μια σειρά εταιρειών, μεταξύ των οποίων η FilmOn, το site 9021go.com, η ιστοσελίδα για streaming-video BattleCam.com, καθώς και το πρακτορείο μοντέλων Independent Models. Εχει επίσης εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και στην τηλεόραση. Παντρεύτηκε συνολικά τρεις φορές. Με την τελευταία σύζυγό του, την Jennifer Stano, παντρεύτηκε το 201. Η ίδια είναι σχεδιάστρια μαγιό και πρώην μοντέλο και μαζί ίδρυσαν το 2010 την εταιρεία Have Faith Swimwear στο Μπεβερλι Χιλς.


Διαθέτει σπίτια σε Ελλάδα, Λονδίνο, Ελβετία και Σρι Λάνκα και, όπως φημολογείται, αποφάσισε να πουλήσει το μέγαρο του Μπέβερλι Χιλς, γιατί μπορεί πλέον να διευθύνει τις επιχειρήσεις του εξ αποστάσεως και δεν χρειάζεται πια να έχει ως βάση του το Μπέβερλι. Ετσι, αποφάσισε να περνάει περισσότερο χρόνο ταξιδεύοντας στο εξωτερικό. Εχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αγοράσει ένα ράντσο δίπλα στον ωκεανό, λίγο πιο βόρεια, στη Σάντα Μπάρμπαρα, όπυ θα μπορεί να έχει άλογα και άλλα ζώα για τους τέσσερις γιους του, ηλικίας από 7 μηνών έως και 20 ετών.



Με τη γυναίκα του και τον γιο τους Νίκο, σε διακοπές στην Ελλάδα. πηγη
Share this article :

2 σχόλια:

  1. φτώχεια καταραμένη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτος δεν ηταν που επινε το αιμα απ' τον ομφαλιο λωρο ; δεν μπορει να κρυφτει οτι ειναι εβραιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να είστε κόσμιοι στα μηνύματά σας..Ας σεβαστούμε τον χώρο και τους σχολιαζοντες...

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template