Ντάισελμπλουμ: Εγώ είπα στον Τσίπρα να «αποσύρει» τον Βαρουφάκη

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Εγώ είπα στον Τσίπρα να «αποσύρει»  τον Βαρουφάκη. Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Ολλανδού επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ.
Σχολιάζοντας τον «ανασχηματισμό» της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και το γεγονός ότι, ουσιαστικά, το βάρος της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους αναλαμβάνει να σηκώσει πλέον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και όχι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε ότι ο ίδιος... έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτό.
«Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, για να προσθέσει: «Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών, γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο».

«Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο»
αποκάλυψε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης εκφράζεται δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ. Κυβερνητικοί κύκλοι, τους οποίους επικαλέστηκε το Mega, υπογραμμίζουν με νόημα ότι «η Ελλάδα έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι αποικία» και υπενθυμίζουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει υπουργός Οικονομικών.

Oι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι μετά και από αυτή την συνέντευξη Ντάισελμπλουμ, δυσκολεύει η πιθανότητα απευθείας δίαυλου επικοινωνίας του Ολλανδού προέδρου του Γιουρογκρουπ με την ελληνική κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ έρχονται σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη στο Star, όπου υποστήριξε ότι η απόφαση για βελτίωση της ομάδας διαπραγμάτευσης είχε ληφθεί πριν από το Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

Στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι ελληνική κυβέρνηση «τζόγαρε» αλλά τελικά έχασε, όταν ευελπιστούσε ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αλλαγή των κανόνων για χάρη της Ελλάδα.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει εάν θα γίνει δημοψήφισμα είναι η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι «θα κοστίσει χρήματα, θα δημιουργήσει μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουν χρόνο για κάτι τέτοιο».

Παράλληλα ο κ. Ντάισελμπλουμε εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, ενώ προσέθεσε ότι η αβεβαιότητα δεν συμφέρει κανέναν, ούτε την Ελλάδα αλλά ούτε και την Ευρωζώνη, ενώ καταλήγοντας τόνισε πως «χωρίς επιπλέον δανεισμό η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Αυτή είναι η πραγματικότητα». πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template