Αυτά είναι τα 5 κορυφαία εστιατόρια παγκοσμίως που επιλέγουν οι δισεκατομμυριούχοι

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Όταν κάποιος αποφασίσει να δειπνήσει το πιο πιθανό είναι πως δεν θα προτιμήσει ένα συνηθισμένο εστιατόριο. Αντίθετα, μπορεί να πάει και μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου προκειμένου να βρει κάτι πρωτότυπο και συνάμα γευστικό που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του.
Το περιοδικό lifestyle Elite Traveler φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα ένα δημοσίευμα με τα καλύτερα εστιατόρια για το 2015 που επιλέγουν για να δειπνήσουν οι δισεκατομμυριούχοι.

1. Alinea: Σικάγο, Η.Π.Α.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, ανάμεσα στα 100 καλύτερα, για τέταρτη φορά φέτος. Διαθέτοντας «μοντέρνα κουζίνα», το εστιατόριο προσφέρει εκλεκτά γεύματα.

Ο σεφ του εστιατορίου Grant Achatz θεωρείται ιδιαίτερα καταξιωμένος, έχοντας λάβει αρκετά βραβεία, ενώ το εστιατόριο σταθερά κατατάσσεται μεταξύ των 50 κορυφαίων εστιατορίων στον κόσμο. Επίσης, έχει τρία αστέρια Michelin.

Όσον αφορά τις τιμές, υπολογίστε γύρω στα 250 ευρώ ανά άτομο.



2. El Celler de Can Roca: Χερόνα, Ισπανία

Αυτή η οικογενειακή επιχείρηση, διευθύνεται από τους αδελφούς Roca. Το μενού περιλαμβάνει κυρίως παραδοσιακά φαγητά της Καταλονίας.
Η Michelin έχει απονείμει στο εστιατόριο τρία αστέρια, βρίσκοντας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τη λίστα κρασιών που διαθέτει και τις χρωματικές αντιθέσεις των φαγητών.

Η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 91 δολάρια έως και 205 δολάρια το άτομο.



3. Azurmendi: Larrabetzu, Ισπανία

Στο Azurmendi το οποίο έχει επίσης βραβευθεί με αστέρια της Michelin θα βρείτε τα πιο υγιεινά φαγητά αφού προμηθεύεται τις πρώτες ύλες της από καλλιεργητές της περιοχής. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το εστιατόριο είναι από γυαλί.
Σύμφωνα με την Michelin η κουζίνα του εστιατορίου διαθέτει την «ποιότητα αλλά και την τεχνική ικανότητα».

Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται από 145 δολάρια έως 173 δολάρια ανά άτομο.



4. Eleven Madison Park: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Το Εστιατόριο Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης στεγάζεται σε ένα κτίριο που προηγουμένως ήταν τράπεζα. Σερβίρει γαλλική κουζίνα και οι τιμές είναι σταθερές με το μενού να ανέρχεται στα 225 δολάρια ανά άτομο. Ο σεφ, Daniel Humm έχει λάβει τέσσερα αστέρια από τους The New York Times, και τρία αστέρια από την Michelin από το 2006, που άρχισε να εργάζεται στο εστιατόριο.



5. The Fat Duck: Bray, Ηνωμένο Βασίλειο

Το The Fat Duck είναι ένα βρετανικό εστιατόριο, το οποίο στεγάζεται σε μια pub που είναι σχεδόν 500 ετών. Το εστιατόριο είναι γνωστό για τα μοντέρνα πιάτα που προσφέρει, όπως κουάκερ σαλιγκαριών και παγωτό μπέικον.

Το εστιατόριο έχει βραβευθεί με τρία αστέρια Michelin λέγοντας πως είναι ένα «εξαιρετικά πρωτότυπο εστιατόριο με θεατρικά πιάτα που έχουν εξαιρετική γεύση».

Όσοι το επισκεφθούν θα πρέπει αν ξέρουν πως θα δώσουν περίπου 325 δολάρια το άτομο.
πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template