Βόμβα απο Βαρουφακη.. Προανήγγειλε εκλογές!!!

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015


Bόμβα από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Προανήγγειλε εκλογές τον Ιούνιο ή το Φθινόπωρο για να εγκρίνουν οι πολίτες το αναπτυξιακό σχέδιο που θα υπάρχει στο τραπέζι-την συμφωνία δηλαδή με τους εταίρους. Πρόκειται για μια κίνηση-ματ του Αλέξη Τσίπρα μια και η ΝΔ θα βρίσκεται σε τέλμα και θα παίζει χωρίς αντίπαλο.
«Δεν θα υπάρχουν εισβολές στα υπουργεία από τους εμπειρογνώμονες» δήλωσε o υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, από το Παρίσι, μιλώντας στην εκπομπή «Οnline» στο Mega.

«Διαπραγματευτές θα επισκέπτονται την Ελλάδα όταν χρειάζεται» είπε ο ΥΠΟΙΚ λέγοντας ότι αύριο θα έρθουν κλιμάκια στην Αθήνα. «Οι τεχνοκράτες ανάλογα με το θέμα που χριάζονται στοιχεία θα επισκέπτονται την Ελλάδα όταν χρειάζονται σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, για να υπάρχει αποτελεσματική ροή πληροφοριών. Θα τους μεταφέρονται πληροφορίες από τους ομολόγους τους στα υπουργεία. Οι συζητήσεις θα γίνονται σε ξενοδοχεία. Δεν θα δείτε στην Αθήνα κάποιον επικεφαλής όπως τον κ. Μαζούχ. Δεν θα υπάρχουν εισβολές στα υπουργεία, διαπραγματεύσεις με υπουργούς και γενικούς γραμματείς. Το ότι η τρόικα τελείωσε ισχύει» πρόσθεσε.

O κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι συναντήθηκε εθιμοτυπικά με τον γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν προσθέτοντα ότι η παρουσία του στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου βρίσκεται και ο πρωθυπουργός γίνεται στο πλαίσιο της «συνεργασίας» με τονΟΟΣΑ, ώστε να διαμορφωθεί και να επεξεργαστεί το μεταρρυθμιστικό σχέδιο. . «Σήμερα συναντήθηκα μόνο με τον κ. Σαπέν, με τον κ. Μοσκοβισί βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός κλίματος εμπιστοσύνης. Τον κ. Τόμσεν δεν τον είδα σήμερα, είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα πριν από το Eurogroup» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κρίση μαστίζει όλους τους λαούς της Ευρώπης. Το πρόβλημα είναι κοινό. Οι συμμαχίες ιδεών δεν έχουν έννοια. Θέλω να βγούμε από τη λογική των συγκρούσεων, των μπλοκ, των δανειστών και των δανειζόμενων»
πρόσθεσε ακόμα.

Δεν θα δείτε στην Ελλάδα κανέναν επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων όπως τον κ. Μαζούχ υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι διαπραγματευτές θα επισκέπτονται την Ελλάδα σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, οι επαφές θα γίνονται σε κάποιο ξενοδοχείο όπου θα είναι ο χώρος δουλειάς τους, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι οι τεχνοκράτες θα συναντώνται με τεχνοκράτες.

Ερωτηθείς αν θα έρθουν στην Αθήνα την Πέμπτη τεχνικά κλιμάκια απάντησε ότι «νομίζω, έχω ακούσει ότι από την Πέμπτη θα έρθουν κάποιοι, δεν ξέρω ποιοι ακριβώς» συμπληρώνοντας ότι θα έρχονται τεχνικά κλιμάκια ανάλογα με το θέμα των διαπραγματεύσεων

Αναφερόμενος στην πρώτη διαπραγμάτευση στο Brussels Group ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και από τη δική μας ομάδα» χαρακτηρίζοντας ως το πιο σημαντικό αυτό του ορισμού της διαδικασίας προκειμένου να είναι στέρεα η βάση σε μια σειρά ζητημάτων.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά ότι την Τετάρτη στο Παρίσι συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΔΝΤ ή της ΕΚΤ προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Απίστευτες οι φήμες που κυκλοφορούν. Σήμερα συναντήθηκα μόνο με τον κ. Σαπέν. Με τον κ. Μοσκοβισί οι επαφές μας είναι καθημερινές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην εκπομπή Online του MEGA.

Απαντώντας στο γιατί γίνονται συναντήσεις όπως αυτές με τον Γάλλο ομόλογό του και αν σκοπός τους είναι η δημιουργία συμμαχιών ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι πρέπει να βγούμε από τη λογική των συγκρούσεων, των μπλοκ του βορρά και του νότου, των δανειζόμενων και των δανειστών. «Όταν έχει κανείς ιδέες που έχουν δύναμη τις καταθέτει στο δημόσιο διάλογο» συμπλήρωσε.

Οι στόχοι μας είναι τρεις και παράλληλοι, είπε ο κύριος Βαρουφάκης και εξήγησε ότι προτεραιότητες της Αθήνας είναι πλέον η εξειδίκευση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η εξεύρεση της διαδικασία; που θα μας οδηγήσει στον Ιούνιο και θα καταλήξει στην επόμενη για την Ελλάδα Συμφωνία Ανάπτυξης, και πλέον να υπάρχει, όπως γίνεται σε όλη την ΕΕ, ροή προς την Κομισιόν για τα δημοσιονομικά και τον προϋπολογισμό της Ελλάδας.
Το γεγονός ότι θέλουμε να φτάσουμε στον Ιούνιο σε συνεργασία με τους εταίρους, κάτι που σημαίνει βεβαίως και ρευστότητα από τους Θεσμούς και για την αποπληρωμή του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, εξήγησε ο κύριος Βαρουφάκης, αναφερόμενος και στην επόμενη δόση των 7,2 δισ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι στόχος δεν είναι η δόση, αλλά η διαδικασία. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template