1. Σοκολάτα, αφού η ζάχαρη που περιέχει λειτουργεί ως συντηρητικό.
2. Κέτσαπ, αφού διατηρείται μέχρι και έναν χρόνο μέσα στο ψυγείο ή, αν είναι κλειστή, σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
3. Γιαούρτι, που διαρκεί μέχρι και 6 εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης. Αν υπάρχει αλλοίωση στην απιφάνεια, αυτή αφαιρείται και καταναλώνεται το υπόλοιπο.
4. Σκληρά τυριά, αν δεν μυρίζουν είναι κατάλληλα γιακατανάλωση. Αν έχουν αλλοίωση στην επιφάνεια, αφαιρείται και καταναλώνεται.
5. Γάλα, αν δεν μυρίζει περίεργα και δεν έχει πήξει, τότε είναι εντάξει προς κατανάλωση.
6. Αυγά, τα ελέγχουμε με ένα μπολ με νερό. Αν βυθίζονται, είναι εντάξει. Αν επιπλέουν, σημαίνει ότι έχουν αλλοιωθεί.
7. Ψωμί, αν δεν έχει μούχλα, το ζεσταίνουμε και το καταναλώνουμε.
8. Ρύζι και μακαρόνια, ελέγχουμε το προϊόν και το μαγειρεύουμε με ασφάλεια.
9. Μέλι, διατηρείται για χρόνια και αν έχει κρυσταλλώσει το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί και το καταναλώνουμε.
10. Ξηροί καρποί, διατηρούνται σε υφασμάτινη σακούλα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. πηγη
2. Κέτσαπ, αφού διατηρείται μέχρι και έναν χρόνο μέσα στο ψυγείο ή, αν είναι κλειστή, σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
3. Γιαούρτι, που διαρκεί μέχρι και 6 εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης. Αν υπάρχει αλλοίωση στην απιφάνεια, αυτή αφαιρείται και καταναλώνεται το υπόλοιπο.
4. Σκληρά τυριά, αν δεν μυρίζουν είναι κατάλληλα γιακατανάλωση. Αν έχουν αλλοίωση στην επιφάνεια, αφαιρείται και καταναλώνεται.
5. Γάλα, αν δεν μυρίζει περίεργα και δεν έχει πήξει, τότε είναι εντάξει προς κατανάλωση.
6. Αυγά, τα ελέγχουμε με ένα μπολ με νερό. Αν βυθίζονται, είναι εντάξει. Αν επιπλέουν, σημαίνει ότι έχουν αλλοιωθεί.
7. Ψωμί, αν δεν έχει μούχλα, το ζεσταίνουμε και το καταναλώνουμε.
8. Ρύζι και μακαρόνια, ελέγχουμε το προϊόν και το μαγειρεύουμε με ασφάλεια.
9. Μέλι, διατηρείται για χρόνια και αν έχει κρυσταλλώσει το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί και το καταναλώνουμε.
10. Ξηροί καρποί, διατηρούνται σε υφασμάτινη σακούλα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. πηγη
0 comments:
Πείτε μας την γνώμη σας
Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !