Βγήκαν τα ..πιστόλια μεταξύ κυβέρνησης-Γερμανών.Σκληρή στάση αύριο από τον Σόιμπλε

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Να πάρει πίσω τις εξαγγελίες των πρώτων ημερών διακυβέρνησης και να επανέλθει στις συμφωνηθείσες με τους διεθνείς πιστωτές της οικονομικές πολιτικές θέλει το Βερολίνο από την κυβέρνηση Τσίπρα, βάσει απόρρητου εγγράφου που αποκάλυψε το Reuters, με το οποίο θα προσέλθει η γερμανική κυβέρνηση στη συνεδρίαση του EuroWorking Group αύριο, Πέμπτη.
Το Βερολίνο απορρίπτει κάθε απόκλιση από τα συμφωνηθέντα με την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση και ετοιμάζεται να τρίξει τα δόντια του αύριο στην Αθήνα, λέγοντας "Οχι σε όλα" αλλά και ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω βοήθεια αν δεν τηρήσει η χώρα τις δεσμεύσεις της.
Παράλληλα οι Γερμανοί επισημαίνουν ότι ο χρόνος τελειώνει, με τα περιθώρια για τις ελληνικές τράπεζες να είναι ασφυκτικά.
Την ίδια στιγμή, Γερμανός ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας στη Γερμανία μιλώντας στον ανταποκριτή του MEGA στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, τόνιζε σε πολύ αυστηρό τόνο πως η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν φοβάται μια ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, και ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω βοήθεια εάν δεν υπάρχει πρόγραμμα.
Με αυτούς τους οιωνούς ο Γιάννης Βαρουφάκης αναμένεται αύριο στο Βερολίνο και στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο στη γερμανική πρωτεύουσα είπε πως η Ελλάδα έχει πάρα πολλά να κάνει ακόμα.

Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν άμεση, αναφέροντας ότι "οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές".
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στη διαπραγμάτευση».

«Είναι φανερό» λένε οι ίδιοι παράγοντες, «ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την σκληρή τοποθέτηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης» και υποστηρίζουν ότι «με το έγγραφό της, ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο.
Δηλαδή, η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά». πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template