Βερολίνο: Πείτε μας τις μεταρρυθμίσεις – Αθήνα: Θα τις έχετε ώς τη Δευτέρα

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Για τετράμηνη παράταση, όχι με ολοκλήρωση του τρέχοντας προγράμματος, αλλά στη βάση του υπάρχοντος προγράμματος, κάνει λόγο το δισέλιδο κείμενο συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν Ελλάδα και δανειστές ανέφεραν νωρίτερα πληροφορίες

VIDEO


Η ελληνική Κυβέρνηση μιλάει για συμφωνία στο Eurogroup Με καθυστέρηση τριών ωρών ξεκινάει το πιο κρίσιμο στη ιστορία Eurogroup Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Ελλάδα και το Eurogroup

Να εξειδικεύσει ποιες είναι οι μονομερείς ενέργειες, και να παραδώσει λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στις οποίες προτίθεται να προβεί, καλεί το Βερολίνο την Αθήνα στο εν εξελίξει Eurogroup. Η ελληνική κυβέρνηση απαντά ότι το αργότερο έως τη Δευτέρα θα εξειδικεύσει το πακέτο μεταρρυθμίσεων, όχι με βάση όσα προέβλεπε το μνημόνιο (δεν θα ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση), όχι με μέτρα λιτότητας, αλλά με μεταρρυθμίσεις όπως η αναδιοργάνωση του κράτους, ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα και η αντιμετώπιση φοροδιαφυγής.

Για τετράμηνη παράταση, όχι με ολοκλήρωση του τρέχοντας προγράμματος, αλλά στη βάση του υπάρχοντος προγράμματος, κάνει λόγο το δισέλιδο κείμενο συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν Ελλάδα και δανειστές ανέφεραν νωρίτερα πληροφορίες. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το κείμενο δεν θα εμπεριέχει νέα μέτρα λιτότητας, ενώ η Αθήνα δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

«Θέλουμε καθαρή λύση απόψε, ειδάλλως θέλουμε έκτακτη Σύνοδο όπως δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός» αναφέρει το Μαξίμου. Nωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, και τού δήλωσε ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία η Αθήνα προτίθεται να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή.

Η συμφωνία που επετεύχθη θα κατατεθεί στην Ολομέλεια που είναι σε εξέλιξη μόλις αποσαφηνιστούν τα αιτούμενα από τη γερμανική κυβέρνηση και ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες.

Την διάψευση της κυβέρνησης, αλλά και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προκάλεσε νωρίτερα δημοσίευμα της Bild σύμφωνα με το οποίο έστειλε, κατά λάθος, μη συμφωνημένο κείμενο με τις θέσεις της στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, με την έκδοση που προτίθετο να στείλει να είναι ένα βήμα εγγύτερα στις προϋποθέσεις που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Discussed poss. common ground acceptable to all #euro countries on #Greece w/ EG President @J_Dijsselbloem, PM @atsipras & Chancellor Merkel

— Donald Tusk (@eucopresident) February 20, 2015 πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template