Δες πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή με $19 δισ.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από τότε που το Facebook απέκτησε την εταιρεία ανταλλαγής μηνυμάτων για κινητά, «WhatsApp» για 19 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αυτή η πρωτοποριακή συμφωνία που επιτεύχθηκε έκανε τους συνιδρυτές της εφαρμογής, δισεκατομμυριούχους και όπως ήταν αναμενόμενο άλλαξε τις ζωές τους.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Jan Κουμ από την Ουκρανία μετακόμισε με την οικογένειά του στις ΗΠΑ όταν ήταν 16 ετών. Η οικογένεια αγωνίστηκε και έζησε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αυτά τα χρόνια άφησε πίσω του ο Koum όταν κατάφερε να αποκτήσει περιουσία 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Σε μια συμβολική κίνηση, ο Koum υπέγραψε τα χαρτιά για την απόκτηση του από το Facebook στην πόρτα της πρώην γραφείου. Το γραφείο βρίσκεται μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από την έδρα της WhatsApp στο Mountain View.



Ξαφνικά, από τον Φεβρουάριο του 2014, ο Koum ήταν δισεκατομμυριούχος.



Η ομάδα του WhatsApp γιόρτασε τη συμφωνία με το Facebook με σαμπάνιες Cristal. Ο Igor Solomennikov, ένας από τους πρώτους υπαλλήλους της WhatsApp, «ανέβασε» τη φωτογραφία στο Instagram, αν και αργότερα την «κατέβασε». Ένα μπουκάλι σαμπάνιας Cristal συνήθως κοστίζει περίπου 200 δολάρια.



Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, ο Koum και ο συνιδρυτής της WhatsApp, Brian Acton, ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη για το Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών. Εκεί, συναντήθηκαν με τον Xavier Trias, τον δήμαρχο της Βαρκελώνης.



Διασκέδασαν πολύ. Ακόμα, ο Koum γιόρτασε την εξαγορά και τα 38α γενέθλιά του με ένα τεράστιο πάρτι, γεμάτο παπαράτσι, σε νυχτερινό κλαμπ που ονομάζεται Boujils.



Ο Mark Zuckerberg και η συζυγός του, Priscilla Chan ήταν επίσης παρόντες. Ο Koum και η Chan είχαν την ίδια μέρα γενέθλια.



Αλλά ακόμα κι αν ο Koum αξίζει δισεκατομμύρια, έχει μάθει από μικρός να κάνει οικονομίες και να υπολογίζει τα χρήματα. Σύμφωνα με ένα μήνυμα του που δημοσιεύτηκε στην Flyertalk, ο Koum πίεσε το Facebook να κλείσει τη συμφωνία πριν την προγραμματισμένη του πτήση στη Βαρκελώνη, το οποίο εισιτήριο το είχε αγοράσει χρησιμοποιώντας την προσφορά με τα μίλια!



Αν και ο Koum διαθέτει μια Porsche - που αγόρασε πριν την συμφωνία με το Facebook – απεχθάνεται να τον αποκαλούν ανερχόμενο επιχειρηματία και λέει ότι προτιμά να επικεντρωθεί στο project ενός μεγάλου προϊόντος και όχι στην απόκτηση πλούτου.



Μόλις μήνες αργότερα από την εξαγορά της εταιρείας του, ο Koum έκανε μια αξιολογότατη στροφή στην φιλανθρωπία, με την δωρεά, ύψους 556 εκατ. δολαρίων στο ίδρυμα της κοινότητας του Silicon Valley.



Η εξαγορά της WhatsApp ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο και ο Koum εντάχθηκε επίσημα στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook. Όπως και πολλοί άλλοι CEOs στη Silicon Valley, συμφώνησε με ετήσιο βασικό μισθό του 1 εκατ. δολαρίων, με δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών αξίας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.



Αλλά εν τω μεταξύ, ο Koum συνεχίζει να ασχολείται με τα χόμπι του, όπως το πόκερ, την πυγμαχία, και το...Frisbee.
But in the meantime, Koum has stuck to his hobbies, like poker, boxing, and ultimate frisbee.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template