Ράλι στη Wall Street – Κέρδη 323 μονάδων για τον Dow

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Συνέχισαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση την ανοδική τους πορεία οι αμερικανικές μετοχές, καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοδο σε τρεις εβδομάδες, με τους επενδυτές να εμφανίζονται βέβαιοι ότι τόσο η Fed όσο και η ΕΚΤ θα πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για να στηρίξουν την παγκόσμια οικονομία.
Ο Dow σημείωσε άνοδο 323 μονάδων ή 1,84% στις 17.908 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,78% στις 2.062 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,84% στις 4.736 μονάδες.

Ο δείκτης φόβου (VIX), σημείωσε πτώση 11% στις 17,16 μονάδες.

Παράλληλα δηλώσεις – αργά το βράδυ της Τετάρτης – από τον Charle Evans, επικεφαλής της Fed Bank of Chicago, ότι η Fed δεν πρόκειται να «τρέξει για να αυξήσει τα επιτόκια», φαίνεται ότι ενίσχυσε τη διάθεση των επενδυτών να αυξήσουν τις μετοχικές τοποθετήσεις τους.
«Η σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου κατά πρώτο λόγο και κατόπιν το γεγονός ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε επιθετική αύξηση επιτοκίων, αλλά και το ότι όλοι περιμένουν πακέτο στήριξης από την ΕΚΤ αποτελούν τις τρεις αιτίες της καλής πορείας των αγορών», υποστηρίζει ο Art Hogan, αναλυτής της Wunderlich Securities.

Κέρδη 0,68% για τη μετοχή της Costco Wholesale, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων μηνιαίων πωλήσεων, ενώ στον αντίποδα πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Family Dollar Stores (-0,56%), η οποία απογοήτευση με την δική της ανακοίνωση τριμηνιαίων οικονομικών μεγεθών.

Η Apple ενισχύθηκε 3,84% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι καταναλωτές ξόδεψαν κοντά στα 500 εκατ. δολάρια για εφαρμογές από τις υπηρεσίες app. της εταιρείας, μόνο στην πρώτη εβδομάδα του 2015, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοσή της από τον Απρίλιο.

Kέρδη 0,76% για την J.C. Penney που δήλωσε ότι μπορεί να κλείσει 40 καταστήματά της τον επόμενο χρόνο.
Η UnitedHealth Group ενισχύθηκε 4,66%, η Microsoft κατέγραψε άνοδο 2,95%, η EI du Pont σημείωσε κέρδη 2,85%, η International Business έκλεισε υψηλότερα 2,12%, η Home Depot κέρδισε 2,09%.

Άνοδος 0,3% για τα futures του πετρελαίου στα 48,79 δολάρια το βαρέλι και πτώση 2,20 δολαρίων ή 0,2% στα 1.208,50 δολάρια η ουγγιά, για τον χρυσό.

Το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε, έναντι των νομισμάτων των κυριοτέρων εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ, ενώ η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο 4 μονάδων βάσης στο 2,0128%.
Ισχυρά κέρδη, τα οποία ξεπέρασαν το 3%, εμφάνισαν οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες με DAX και FTSE MIB να επιδίδονται σε ράλι, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε εφαρμογή προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template