Έφυγε ο Ντέμης Ρούσσος..Ο Ντέμης της Ελλάδας πήγε στην γειτονιά των Αγγέλων

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Από την Αναστασία Κούκα
Ο κόσμος ολόκληρος αποχαιρετά έναν διεθνή Eλληνα μύθο τραγουδώντας «Forever and Ever». Το τραγούδι αυτό ήταν μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς

επιτυχίες του Ντέμη Ρούσσου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 68 ετών
Ετσι γράφτηκε ο επίλογος μιας μεγάλης, διεθνούς μουσικής ιστορίας που είχε τα πάντα: παγκόσμια αποδοχή, τιμητικές διακρίσεις, δόξα, λάμψη, πλούτο, πάθη, αλλά κυρίως ειλικρινή αγάπη για τη μουσική. Γιατί, κατά κοινή ομολογία, αυτό που του εξασφάλισε τη διεθνή επιτυχία, εκτός από την εξαιρετική φωνή του, ήταν το πάθος με το οποίο αντιμετώπιζε το τραγούδι, ένα πάθος που έκανε τα εκατομμύρια θαυμαστών του ανά τον κόσμο να ανατριχιάζουν.
Τον τελευταίο καιρό ο Ντέμης Ρούσσος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα και προσπαθούσε να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε. Το βράδυ της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή στο θεραπευτήριο «Υγεία», όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Η είδηση του θανάτου του έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά. Ενα μήνυμα του Νίκου Αλιάγα στο Twitter έκανε γνωστή, αρχικά, τη δυσάρεστη είδηση, ενώ λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε και από την οικογένειά του. Σε όλα τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικά σε αυτά της Γαλλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ, όπου ο διάσημος Ελληνας τραγουδιστής είχε τεράστια επιτυχία φιλοξένησαν εκτενή αφιερώματα για εκείνον, κάνοντας λόγο για τον «Ελληνα θρύλο» που κατέκτησε με την υπέροχη φωνή του τις καρδιές όλου του κόσμου.Ο Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Ελληνες γονείς. Ο πατέρας του ήταν μηχανικός και η μητέρα του πολύ γνωστή χορεύτρια, η οποία έκανε καριέρα με το ψευδώνυμο Νέλλη Μπασλούμ. Εχοντας χάσει όλα τα υπάρχοντά της η οικογένεια ήρθε στην Ελλάδα.

 Εκείνη την εποχή ο Ντέμης ήταν μόλις 10 ετών και άρχισε σιγά σιγά να ασχολείται με τη μουσική. Επαιζε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα μεταξύ των οποίων οι «Idols» και οι «We Five». Ωστόσο, η επιτυχία ήρθε μέσα από το συγκρότημα των «Aphrodite's Child», το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό με τον δίσκο «666». 
Μετά την επιτυχία αυτή, το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Ντέμης Ρούσσος ακολούθησε προσωπική μουσική διαδρομή. Σημαντικό σταθμό αποτέλεσε η συνεργασία του με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Οι δυο τους δούλεψαν μαζί στους δίσκους «Sex Power», «Magic» και το εξαιρετικό «Race To The End», το οποίο αποτελούσε μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος της βραβευμένης με Οσκαρ ταινίας «Οι Δρόμοι της Φωτιάς».
Forever and Ever στις καρδιές μας

Κι έπειτα ξεκίνησε η διεθνής καριέρα του με κάποιες πρώτες περιοδείες στην Ευρώπη. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος μέχρι να λάμψει το αστέρι του. Τα τραγούδια του έγιναν επιτυχίες από τη Γαλλία μέχρι την Αγγλία κι από την Αμερική μέχρι την Αυστραλία. Ανάμεσά τους και τα κομμάτια «Forever and Ever», «Goodbye My Love, Goodbye», «My Friend The Wind», «Velvet Mornings», «Someday Somewhere» κ.ά. Ο Ελληνας Ντέμης Ρούσσος είχε γίνει πλέον ένας από τους δημοφιλέστερους διεθνείς καλλιτέχνες με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούσαν τα 60 εκατομμύρια!

Τις δεκαετίες του '70 και του '80 έζησε την απόλυτη αποδοχή, τον απόλυτο θρίαμβο. Οι εκδηλώσεις λατρείας των θαυμαστών του ήταν απερίγραπτες. Μπροστά του λύγισαν ακόμη και οι αεροπειρατές που είχαν καταλάβει το 1985 το αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευε από το Κάιρο προς τις ΗΠΑ. Εκείνη τη μέρα ήταν τα γενέθλιά του και οι ένοπλοι που είχαν καταλάβει το αεροσκάφος τού έστησαν ολόκληρο πάρτι.
Παρότι έζησε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του στο εξωτερικό, ο Ντέμης Ρούσσος δεν ξέχασε ποτέ την πατρίδα του. Το 2010 επέλεξε να ξεκινήσει την παγκόσμια περιοδεία του με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, ενώ λίγο πριν από το τέλος επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα.
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή από το Α' Νεκροταφείο.
Εξομολογήσεις για τη ζωή του και την Ελλάδα
Ο Ντέμης Ρούσσος ήταν ένας ιδιαίτερα προσιτός και ανοιχτός άνθρωπος. Του άρεσε να συναναστρέφεται με τους ανθρώπους, να συζητά και στις συνεντεύξεις του ήταν ιδιαίτερα εξομολογητικός. «Υπήρξε μια περίοδος που έζησα τρομερή επιτυχία, μού ήρθαν όλα στη ζωή ξαφνικά. Εζησα όλη τη χλιδή της σόουμπιζ, που εκείνη την εποχή ήταν ασύλληπτη. Λεφτά, εταιρείες, μάνατζερ» είχε περιγράψει χαρακτηριστικά.
Είχε αποκαλύψει όμως και την ιστορία που κρυβόταν πίσω από τη σχέση του με τις κελεμπίες οι οποίες ήταν, για πολλά χρόνια, το σήμα κατατεθέν του.

«Εκανα περιοδεία στην Ιταλία και ήταν μια πολύ ζεστή ημέρα. Το μεσημέρι βρήκα ένα κατάστημα που πουλούσε κελεμπίες. Την αγόρασα μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά εκείνη τη μέρα με είχε σώσει. Πήγα στη συναυλία με την κελεμπία, ο κόσμος ενθουσιάστηκε και η κελεμπία έμεινε... Εφτασε μια στιγμή που τις πούλησα και τις πούλησα σε πολύ καλή τιμή. Ολα τα χρήματα πήγαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Τώρα, στο σπίτι μου, δεν θα βρείτε ούτε μισή. Οταν τελειώνει κάτι, τελειώνει...».

Παρότι ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσε να διασκεδάζει και να απολαμβάνει τη ζωή, τα ναρκωτικά δεν είχαν ποτέ θέση στη ζωή του: «Εζησα τη δεκαετία των 60's, που ήταν φουλ στα ναρκωτικά, και δεν έκανα ποτέ χρήση, δεν τα ακούμπησα, ούτε εγώ ούτε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Μια φορά μόνο κάπνισα ένα τσιγάρο χασίς και με πήρε ο ύπνος!» είχε δηλώσει ο ίδιος.

Πάντα, ακόμη κι όταν ζούσε στο εξωτερικό, ενδιαφερόταν για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Παρακολουθούσε λοιπόν στενά και την εξέλιξη της ελληνικής οικονομικής κρίσης δίνοντας τις δικές του ερμηνείες: «Είναι θέμα νοοτροπίας. Και αυτή η νοοτροπία δημιουργήθηκε γιατί όλες οι κυβερνήσεις ένα πράγμα έδειξαν στον Ελληνα, το γεγονός ότι δεν έχει παιδεία. Αν πάντως υπάρχει ένα καλό σ' αυτήν την κρίση, είναι ότι θα φέρει ξανά τη χαμένη ισορροπία. Η κατάσταση είχε ξεφύγει, όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού. Αρχίζουν όλοι να σκέφτονται τι πήγε στραβά...». πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template