ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κου ΖΩΗ ΚΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΤΕΛΕΙΑ»

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αγαπητές Φίλες , αγαπητοί Φίλοι
Κουρασμένος , εδώ και πολλά χρόνια , από τους ….τάχα μονόδρομους πολιτικών λύσεων , που δεν είναι τίποτε άλλο , από τα ίδια και τα ίδια .

Απογοητευμένος , εδώ και πολλά χρόνια , από αυτούς που με έχουν καταντήσει «φτωχό» και επαίτη , αλλά μου υπόσχονται καλύτερο αύριο .
Αηδιασμένος από όλους αυτούς , πους τους γνωρίσαμε χθες σαν Κυβερνώντες και μας παρουσιάζονται ως «η ελπίδα του αύριο»
Εξοργισμένος από τα ΜΜΕ , που πάλι βάζουν στο μυαλό του Έλληνα , την ανάγκη να επιλέξει από το κακό έως το …..πάρα πολύ κακό , αλλά και να μας το παρουσιάζουν και ΑΝΑΓΚΑΙΟ !!!!!
ΕΠΕΛΕΞΑ , για μια ακόμη φορά , να θέσω εαυτόν και συντρόφους , δίπλα σε κάποιον , που μου αποδεικνύει κάθε μέρα ότι :
1) Είναι ένας αληθινός ,καθημερινός Άνθρωπος , που δεν διαφέρει με κανέναν από όλους εμάς.
2) Αν και ηθοποιός , δεν προσπαθεί να προσποιηθεί , αλλά να “ποιεί ήθος” , με συμπεριφορά μη στημένη και ελεγχόμενη , εκφράζοντας αυτό που όλοι θα θέλαμε να κάνουμε , αλλά ίσως πολλοί από εμάς , δεν έχουμε το κουράγιο να το κάνουμε (Εγώ πάντως το θέλω και το έχω )
3) Μου αποδεικνύει , κάθε μέρα , ως τοπικός Άρχοντας , ότι διαπρέπει στην Αυτοδιοίκηση , κάνοντας τον Τοπικό Δήμο πρότυπο .
4) Σέβεται και προωθεί , ιδέες που είναι υλοποιήσιμες , Εθνικού συμφέροντος και πάνω απ όλα με γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων συμπατριωτών μας .
Για όλα αυτά και πολλά άλλα , που θα σας γνωστοποιούμε στη διαδρομή μας , αποφάσισα, να στηρίξω το κόμμα ΤΕΛΕΙΑ του Απόστολου Γκλέτσου και πέρα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος και τη θέση του εισηγητή του Οικονομικού Προγράμματος , να κατέλθω και ως υποψήφιος στη ΄Β Εκλογική περιφέρεια Αθηνών , ζητώντας από όλους εσας , να με στηρίξετε .

Ζώης Κολιός
Οικονομολόγος
Υποψήφιος με την ΤΕΛΕΙΑ στη Β Αθηνών

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


1. Εθνικοποίηση και αναδιαμόρφωση σε Επενδυτικές , των Χρηματοδοτούμενων μέχρι σήμερα Τραπεζών , ώστε να Ενεργούν για τα συμφέροντα των Επιχειρηματιών και των Πολιτών και όχι των Τραπεζιτών.
2. Επαναπροσδιορισμός των Δανείων : α) Επιχειρηματικών έως 5% β) Ιδιωτών –

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήρη αναμόρφωση του Φορολογικού συστήματος , με κατάργηση της Πολυνομίας και της Γραφειοκρατίας , Ουσιαστικά και όχι τυπικά , βασιζόμενη σε Αναπτυξιακού τύπου μοντέλο και όχι σε Φοροεισπρακτικό , όπως είναι το σημερινό .
• Εθνικοποίηση τουλάχιστον 2 Τραπεζών , της Νέας Αγροτικής Τράπεζας και της Αναπτυξιακής Τράπεζας και ένταξή τους στο Γενικό πλαίσιο Ανάπτυξης και αναδόμησης της Χώρας . Οι δυο αυτές Τράπεζες θα αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο της Οικονομικής Ανάπτυξης της Χώρας.
• Ένας φορολογικός συντελεστής για τις Επιχειρήσεις , ανταγωνιστικός με τις γείτονες Χώρες . Αυτός προσδιορίζεται στο 10%- 15% .
• Ένας φορολογικός συντελεστής για τους μισθωτούς , ανεξάρτητα του ύψους των εισοδημάτων τους και με αφορολόγητο τα 10.000 ευρώ . Αυτός προσδιορίζεται στο 12 % .
• Ένας φορολογικός συντελεστής για τους συνταξιούχους , ανεξάρτητα του ύψους των εισοδημάτων τους και με αφορολόγητο τα 12.000 ευρώ . Αυτός προσδιορίζεται στο 5 % .
• Απλοποίηση των Φορολογικών δηλώσεων , σε έντυπο όχι μεγαλύτερο της μιας (1) σελίδας .
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από τον φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
• Αναλογική διαγραφή των φορολογικών προστίμων και προσαυξήσεων παρελθόντων οικονομικών ετών στις Φορολογικές και Ασφαλιστικές υποχρεώσεις Πολιτών και Επιχειρήσεων, με βάση τις αρχές της καλής πίστης των συναλλασσομένων .
• Υιοθέτηση της αρχής της αναλογικότητας σε όλες τις πράξεις επιβολής προστίμων και προσαυξήσεων επί ασφαλιστικών και φορολογικών διαφορών.
• Κατάργηση της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς σε φορολογικές και ασφαλιστικές διαφορές και αποποινικοποίηση της αδυναμίας πληρωμών συνέπεια μερικής ή ολικής απώλειας της φοροδοτικής ικανότητας.
• Καθιέρωση Ηλεκτρονικής Κάρτας συναλλαγών , σε σύνδεση με τις εφαρμογές του TAXIS ,Ηλεκτρονική Τιμολόγηση των εμπορευμάτων και υπηρεσιών και εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης συναλλαγών .
• Επαναυπολογισμός των Επιχειρηματικών Δανείων , με νέο επιτόκιο 5 % .
• Επανυπολόγιση των ιδιωτικών δανείων , τα μεν στεγαστικά με νέο επιτόκιο 2% , τα υπόλοιπα (κάρτες κλπ) με επιτόκιο 5% .
• Αποδέσμευση της ατομικής Περιουσίας των Επιχειρηματιών , από τις Επιχειρηματικές τους δραστηριότητες .
• Αυτόματος συμψηφισμός οφειλών και απαιτήσεων στις συναλλαγές με το Ελληνικό Δημόσιο , ιδιωτών και επιχειρήσεων .
• Αλλαγή του πλαισίου που διέπει τις επιταγές, κατάργηση της σημερινής μορφής τους και αντικατάσταση με νέου Τύπου επιταγές , εγγυημένες από τις Τράπεζες.
• Απελευθέρωση εισαγωγής Ξένων επιχειρηματικών κεφαλαίων στη Χώρα , χωρίς κανέναν περιορισμό ή διερεύνηση , όταν πρόκειται να επενδυθούν , αλλά Πλήρη Τραπεζική παρακολούθηση αυτών από τη στιγμή εισόδου .
• Απελευθέρωση εισαγωγής Ιδιωτικών κεφαλαίων στη Χώρα , χωρίς κανένα περιορισμό ή διερεύνηση , υπό την προϋπόθεση της Πλήρης Τραπεζικής παρακολούθησης αυτών από τη στιγμή εισόδου.
• Επαναυπολογισμό των οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία , με γνώμονα την ασφαλιστική κλάση επιλογής του Ασφαλισμένου και όχι του Ταμείου και διαχωρισμό των εισφορών σε συνταξιοδοτικές και Ιατροφαρμακευτικές στα Ασφαλιστικά ταμεία ,
• Μελέτη των ζημιών που έχουν υποστεί διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και απόδοση δικαιοσύνης (φορολογικής ή ταμειακής ) σε αυτούς . (Εκμεταλλευτές ΤΑΧΙ , Φορτηγών ΔΧ κλπ)
• Με την είσοδο των Αγροτών σε βιβλία εσόδων-εξόδων , είναι τελείως περιττή η επιβάρυνση με ΦΠΑ των αγορών και των δαπανών τους . Ακόμη επειδή ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τον πρώτο κλάδο Ανάπτυξης της Χώρας , όλες οι Ενισχύσεις , Επιδοτήσεις κλπ θα είναι Αφορολόγητες . Μείωση και του ειδικού φόρου στο 50% στα καύσιμα.
• Επέκταση όμοιας πολιτικής και στην αλιεία . Ανάπτυξη επιλεγμένων Κόλπων και οριοθέτησή τους ανάλογα με την καταλληλότητά τους , ως αλιευτικοί Εθνικοί Τόποι (Βλέπε Αμβρακικός ) .
• Εφαρμογή Ειδικής Ξενοδοχειακής Φορολογικής Πολιτικής . Στις ξενοδοχειακές μονάδες όλης της Χώρας , το ΦΠΑ δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5% , ειδικά στις υπηρεσίες διαμονής και 8% στις υπηρεσίες διατροφής και άλλων υπηρεσιών .
• Αντίθετα , υποχρέωση όλων των καταστημάτων σίτισης και όλων των Ξενοδοχειακών μονάδων της Χώρας , στη καθιέρωση προσφοράς 1 γεύματος , με Ελληνικά Ψάρια , Ιχθυοτροφείου ή αλιευμάτων , με διατίμηση στα 5 ευρώ η μερίδα .

Κολιός Ζώης..
Οικονομολόγος  www.epixirimatias.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template