Σε νέα ρεκόρ οδήγησαν οι τεχνολογικές μετοχές Dow και S&P 500

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Με άνοδο έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Δευτέρα, με τον τεχνολογικό τομέα να ηγείται των κερδών, οδηγώντας τους Dow και S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά, συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία που ακολούθησε κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων.
Ο Dow σημείωσε κέρδη +154 μονάδες ή 0,87% στις 17.959 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,40% στις 2.079 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,33% στις 4.781 μονάδες.
Παρά τον σχετικά χαμηλό όγκο συναλλαγών – σε σύγκριση με τα δεδομένα της αμερικανικής αγοράς – λόγω των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων, οι επενδυτές εμφανίζονται βέβαιοι ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και ως εκ τούτου διατηρούν τις θέσεις τους στις μετοχικές.

«Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται στον δρόμο της ανάπτυξης, με την αγορά εργασίας να βελτιώνεται και τη βιομηχανική παραγωγή να ενισχύεται. Η ανεργία έχει υποχωρήσει χαμηλότερα από το 6% για πρώτη φορά μετά την κρίση. Η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων, κυρίως στο πετρέλαιο, “αφήνει” αρκετά χρήματα στα πορτοφόλια των καταναλωτών”, υποστηρίζει στο CNBC, ο Bill Stone, στρατηγικός αναλυτής της PNC Asset Management.

Σε επίπεδο μετοχών σημαντικά κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της American Apparel, μετά από φήμες για πιθανή εξαγορά της, με το αντίτιμο να διαμορφώνεται μεταξύ 1,30 και 1,40 δολαρίων ανά μετοχή. Ράλι για τη μετοχή του Facebook, που ξεπέρασε τα 81 δολάρια, φθάνοντας σε επίπεδο ρεκόρ και “ανεβάζοντας” την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να φθάνει στα 227,7 δισ. δολάρια.

Το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών φθάνει στο δύο προς ένα, με 323 εκατ. μετοχές να έχουν διαπραγματευθεί μέχρι στιγμής.

Απώλειες για το δολάριο έναντι των περισσότερων νομισμάτων των κυριοτέρων εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε στο 2,1558%, με πτώση μία μονάδα βάσης.

Πτώση 16,20 δολαρίων ή 1,4% για τον χρυσό στα 1.179,8 δολάρια η ουγγιά και απώλειες 79 σεντς για το αργό ή 1,4% στα 56,31 δολάρια το βαρέλι.

Η Intel ενισχύθηκε 2,31%, η International Business κατέγραψε άνοδο 1,85%, η Cisco Systems σημείωσε κέρδη 1,62%, η Boeing κέρδισε 1,58%, ενώ η Home Depot έκλεισε υψηλότερα 1,54%.

Η Priceline Group ενισχύθηκε 3,6%, η KLA-Tencor σημείωσε άνοδο 3,5%, η Raytheon έκλεισε υψηλότερα 2,9%, η Legg Mason κέρδισε 2,7%, η Chipotle Mexican Grill κατέγραψε άνοδο 2,5%. πηγη

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template