Ζ.ΚΟΛΙΟΣ: Κιότης ο Ελληνικός λαός..

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ας δούμε τα τελευταία 40 χρόνια στην χώρα μας τι έχει συμβεί .
1974-81
Η χώρα μας , βγαίνει από μια 7 ετία δύσκολη , αλλά μετρημένη οικονομικά και προσεγμένη χρηματοοικονομικά .
1981 – 1990Στην Ελλάδα , ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα !!!! Την ανακάλυψε ο μέγιστος Αντρέας μας . Ο Αντρέας του λαού . Ο Αντρέας του «έξω οι βάσεις του Θανάτου» , ο Αντρέας του «έξω το ΝΑΤΟ» , ο Αντρέας του «μαζί θα προχωρήσουμε» , ο Αντρέας του «Κοινωνικού συμβολαίου με το λαό». Μόνο που τα «ψηλά γράμματα» του συμβολαίου αυτού , όπως και με τα Τραπεζικά συμβόλαια , ο λαός δεν μπορούσε να τα διαβάσει . Απολάμβανε μόνο τις παροχές , τον λογαριασμό θα τον έστελναν πολλά χρόνια μετά , με τους νόμιμους τόκους και προσαυξήσεις.
Γνωρίζουμε τον συνδικαλισμό , την κατάλυση των θεσμών (οικογένεια , σχολείο (η απαγόρευση των ομοιόμορφων εμφανίσεων ήταν καταλυτικός φορέας ισότητας) , σεβασμού στους μεγαλύτερους κλπ ) , και γενικά αρχίζουμε να βάζουμε υποδομή για το πάρτι .

Επικρατεί το σύνθημα «Τζοβόλα , δώστα όλα» , που εννοούσε το σήμερα(τότε) , αλλά υποθήκευε το αύριο (σήμερα).
1990- 2004
Το πάρτι συνεχίζεται , κάνει ένα τριετές διάλειμμα το ΠΑΣΟΚ και ξανά προς την δόξα τραβά , με τους Έλληνες να ξοδεύουν από τα “ξένα” , το Κράτος να δανείζεται από έξω και εισόδημα να μην ΠΑΡΆΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ , μεν , αλλά οι περισσότεροι να είναι ΠΛΟΎΣΙΟΙ !!!!
2004-2009

Το πάρτι είναι στο απόγειο του , πλούσιοι άνθρωποι κυκλοφορούν σε μια χώρα , ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΆΓΕΙ ΤΊΠΟΤΕ , μα ΤΊΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ . Για να πας στα μπουζούκια , έπρεπε να είχες κλείσει τραπέζι 3 μήνες πιο πριν (καθημερινές εννοείται ) και στην Ψαρού στη Μύκονο οι ξαπλώστρες στοίχιζαν 20.000 ε , με ετήσιο ενοίκιο . Η χώρα , ΣΥΝΈΧΙΖΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΆΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, δανείζεται συνέχεια όλο και περισσότερο και οι Έλληνες ήταν πάμπλουτοι , με ποσοστό 80% να είναι ιδιοκτήτες τουλάχιστον ενός ακινήτου , 2 αυτοκίνητα κατά μέσο όρο η κάθε οικογένεια , με κύριο ΌΠΛΟ τον άκρατο δανεισμό από τις Τράπεζες.
Οι οποίες Τράπεζες , συμμετείχαν πρώτες στο πάρτι, για την πάρτη τους και απολάμβαναν ασυλία ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ . Ποιος να ξεχάσει τα δάνεια αγοράς κατοικιών , που τα έβγαζαν στην εμπορική αξία πχ 300.000 ε , τα συμβόλαια γινόταν στην αντικειμενική αξία πχ 65.000 ε ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ ΟΙ ΦΌΡΟΙ , και τη διαφορά την λέγαν ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ή ΜΑΎΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΆΒΟΥ ; Τα ξεχάσαμε αυτά ;;;; Ποιος θα ξεχάσει τις επιστολές με απλό γράμμα των ΕΛΤΑ , που σου είχαν προ εγκρίνει το ποσό από 15 – 30.000 ευρώ , με την επίδειξη μόνο ..της Ταυτότητάς σου!!!!! Τα εορτό-δάνεια , τα φοιτητό-δάνεια , τα διακοπο-δάνεια , την ταχυδρομική αποστολή Πιστωτικών καρτών , τα ξεχάσαμε;
2009 – Σήμερα
Ψέλλισε ο Καραμανλής , ότι τα πράγματα στη χώρα δεν πάνε καλά και ότι η Ελλάδα έφυγε από το δρόμο της και η ΝΔ έγραψε ιστορικό χαμηλό στις εκλογές 31% . Παρεδόθη η χώρα στον Γιωργάκη , που ΉΞΕΡΕ , πως λεφτά υπάρχουν , να τα βρει και να τα δώσει στους Έλληνες , που τρόμαξαν από τον Καραμανλή , και έχουμε τα πρόσφατα αποτελέσματα .
Τότε , ήρθαν οι δανειστές . Αυτοί οι μισητοί δανειστές , που βάζουν μνημόνια και παρά-μνημόνια και όρους και νόμους και διατάξεις .
Το πάρτι έλαβε τέλος .
Αλλά να σας πω κάτι που μου κάνει τεράστια εντύπωση ;
Αντί αυτός ο λαός , να κοιτάξει το αύριο με κουράγιο και με δύναμη , να κοιτάξει μπροστά με όραμα , να αλλάξει τους «κακούς» 
Πολιτικούς που τον έφεραν με τις επιλογές τους σε αυτή την κατάσταση , αυτός ο Περήφανος Λαός , κιότεψε, και ζητάει πάλι βοήθεια από άλλους αστέρες της Πολιτικής να τον σώσουν .
Και δεν ζητάει από κάποιους που να του λένε κάτι συγκεκριμένο , αλλά που να του αφήνουν να εννοείται κάτι γενικό και αόριστο.
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος) .
Σ αυτόν τον λαό τι να πεις
Game over ;

*Ο Ζώης Κολιός είναι ΟΙΚΟΝΟΜΛΟΓΟΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ αντιπρόεδρος του Οικονομικού επιμελητηρίου Ελλαδας και πετυχημένος επιχειρηματιας .(ΣΤΑΤΗΡΑΣ)
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template