Παράτησε την αντιπροεδρία της Goldman για... φορέματα και αξεσουάρ αξίας 750 εκατ. δολ.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η Camille Fournier έχει συνηθίσει να τη ρωτάει ο κόσμος τι ακριβώς κάνει στη ζωή της. Μέχρι πρότινος ήταν αντιπρόεδρους του τομέα τεχνολογίας της Goldman Sachs, θέση που άφησε για να αναλάβει επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας σε μια startup, τη Rent The Runway, που δραστηριοποιείται στην ενοικίαση φορεμάτων και αξεσουάρ που φέρεται να εξετάζει την άντληση 750 εκατ. δολαρίων.

Η Fournier μίλησε για τη νέα σελίδα στην καριέρα της στο Business Insider και θυμήθηκε πώς μπήκε στον κόσμο του προγραμματισμού, ενώ ανέλυσε και τις διαφορές μεταξύ του να είσαι CTO και επικεφαλής του τεχνικού τμήματος .

Όπως λέει ανήκε στο δυναμικό της Goldman για πολύ καιρό. Νωρίτερα είχε εργαστεί στη Microsoft στο Σιάτλ για ενάμιση χρόνο. Ήταν 22 χρονών και δεν ήξερε τι θα κάνει στη ζωή της. Οπότε έκανε αυτό που κάνουν όλοι όσοι δεν έχουν αποφασίσει τι θέλουν και τι όχι: πήγε στο πανεπιστήμιο και πήρε Μάστερ στην επιστήμη των υπολογιστών.

Μετά, αποφάσισε πως θα ήθελε να ζει στη Νέα Υόρκη. Κι όταν μια κολλητή της μπήκε στη Google, εκείνη “βρήκε άκρη” στη Goldman. Η δουλειά της εκεί ήταν σπουδαία, όπως λέει και η ομάδα καταπληκτική, οπότε παρέμεινε για τα επόμενα 6,5 χρόνια. Εργαζόταν πάνω στο λογισμικό πιστωτικού κινδύνου και στα big data, όμως προς το τέλος άρχισε να συνειδητοποιεί ότι ήθελε μια μεγαλύτερη ευκαιρία να ηγηθεί στον τομέα της. Στη Rent the Runway βρέθηκε λόγω μιας φίλης που εργαζόταν ήδη εκεί. Στην αρχή αναρωτήθηκε για το κατά πόσον η ενοικίαση ρούχων θα έχει μέλλον, αλλά μετά γνώρισε τη CEO της εταιρείας, την Jenn Hyman, η οποία, όπως λέει, είναι μια από τις πιο έντονες προσωπικότητες που έχει γνωρίσει.



Μίλησε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο δουλειάς. “Μου αρέσει που οι συνιδρύτριες είναι γυναίκες. Όλοι φαίνονταν πραγματικά έξυπνοι, ωστόσο το τμήμα τεχνολογίας που είδα πριν τρία χρόνια ήταν μια πραγματική καταστροφή”. Όπως λέει, τότε ήταν πολύ χαμηλά στην ιεραρχία, τώρα, τρία χρόνια μετά κατάφερε να γίνει CTO και έχει υπό τις εντολές της 55 άτομα.
Στο μεταξύ, έμεινε έγκυος παντρεύτηκε και γέννησε. Πώς τα καταφέρνει όλα; Όπως λέει, πολλές εργαζόμενες είναι μητέρες και η εταιρεία είναι πολύ φιλική με την ιδιότητα του γονέα. Όσο για το πώς ασχολήθηκε με τον τομέα της τεχνολογίας; “Παό μικρή ήμουν αυτό που λέμε 'σπασικλάκι'. Είμαι ο κλασικός τύπος που του άρεσαν τα μαθηματικά και οι επιστήμες. Ωστόσο αγαπώ επίσης τη φιλολογία και τη μουσική”. Στο να ασχοληθεί επαγγελματικά με την τεχνολογία την ενθάρρυνε πολύ η γιαγιά της, η οποία της έλεγε πως όλα τα άρθρα στις εφημερίδες έγραφαν πως υπάρχουν πολλές δουλειές στον τομέα αυτό.

Οι γονείς της πάλι της έλεγαν: “σου αρέσει η γλώσσα και η μουσική, σου αρέσουν όμως και τα λεφτά. Άρα μάλλον θα πρέπει να πας σε κάποιον τομέα που θα μπορείς να βγάλεις χρήματα”. Αν η οικογένειά της ήταν της άποψης ότι τα κορίτσια δεν έχουν καμιά δουλειά με την τεχνολογία, θα ήταν μια “δυστυχισμένη δικηγόρος”, όπως λέει η ίδια. πηγη

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template