Ed Hale: Το πρωί τραπεζίτης... το βράδυ πράκτορας της CIA

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ed Hale: Το πρωί τραπεζίτης... το βράδυ  πράκτορας της CIA.Οι περισσότεροι, “καθημερινοί” τραπεζίτες περνούν τη μέρα τους φτιάχνοντας οικονομικά μοντέλα στα φύλλα εργασίας του Excell στον υπολογιστή τους και δίνοντας εντολές.
Στην περίπτωση όμως του Ed Hale τα πάντα ήταν διαφορετικά, καθώς οι κρυφές ασχολίες του θυμίζουν κάτι από James Bond.
Ο άνθρωπος αυτός είναι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της First Mariner Bank και, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο WJZ, για μια δεκαετία και συγκεκριμένα από το 1991 έως το 2001 ζούσε διπλή ζωή ως πράκτορας της CIA. Ως πρόεδρος της συγκεκριμένης τράπεζας είχε πρόσβαση σε πλοία και φορτηγά που ταξίδευαν σε όλον τον κόσμο.
“Ημουν η ιδανική περίπτωση μυστικού πράκτορα, γιατί μπορούσα να μεταφέρω κάποιον τόσο μακριά όσο το Αφγανιστάν και το Ουζμπεκιστάν με τα πλοία και τα φορτηγά μου”, εξηγεί.
Είχε μάλιστα ο ίδιος εμπλακεί από νωρίς και στο ανθρωποκυνηγητό κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν, λίγο πριν λήξει η συνεργασία του με τη CIA, εξομολογήθηκε στο WJZ.
“Εστελνα ανθρώπους σε μέρη όπου θα μπορούσαν να βρουν ίσως ίχνη του οσάμα Μπιν Λάντεν τη δεκαετία του '90. Είχα ακούσει το όνομα του τρομοκράτη από πολύ νωρίς. Στην αρχή δεν ήξερα ποιος ήταν. Δεν ήταν τότε ο διαβόητος καταζητούμενος που έγινε αργότερα”.
Σήμερα, πάντως, οι “σκοτεινές” ημέρες του Hale έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αποσύρθηκε από τις αποστολές της CIA εδώ και πάνω από 14 χρόνια, λίγο μετά την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου.
Πέραν από τη δουλειά του ως CEO τράπεζας και πράκτορας της CIA, o Hale δραστηριοποιείται και στον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού είναι ιδιοκτήτης της επαγγελματικής ομάδας Baltimore Blast.Η ιστορία του Hale είναι σίγουρο ότι θα εξέπληξε πολύ κόσμο. Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να φανταστείς τον καθωσπρέπει κουστουμαρισμένο πρόεδρο τράπεζας να ντύνεται στα χακί, να ζώνεται με βαρύ οπλισμό και να κυνηγάει τον Μπιν Λάντεν στα κρησφύγετα του. Μόνο ένας άνθρωπος δεν έπεσε από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις. Κι αυτή, παραδόξως ήταν η μητέρα του.
Πριν 5 χρόνια όταν της αποκάλυψε τη διπλή του ζωή, εκείνη ατάραχη του είπε απλώς: “Μπορείς παιδί μου να μου δώσεις το μπρόκολο;”
Όπως είναι φυσικό, η CIA δεν έχει επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Hale για τον ρόλο του στην υπηρεσία και , για ευνόητους λόγους, ούτε πρόκειται...
Χ.Ρ. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template