Τζέσικα Άλμπα: Billion dollar babe!

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Του Παναγιώτη Γκρουμούτη
Η σταρ του Χόλιγουντ, εκτός από αγαπημένη ηθοποιός και μητέρα δύο παιδιών, είναι και επιτυχημένη επιχειρηματίας αφού η αξία της online εταιρείας πώλησης παιδικών προϊόντων αποτιμάται σε 1 δισ. δολάρια.
Είναι μόλις 33 ετών. Εκθαμβωτική ως παρουσία, με πρόσωπο και κορμί που την ανέδειξαν πολύ νωρίς ως μία από τις αγαπημένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ και λατρεμένη κάθε κινηματογραφικής κάμερας. Γρήγορα μετεξελίχθηκε σε σταρ πρώτου μεγέθους και σε απόλυτα επιτυχημένη ηθοποιό. Παντρεύτηκε σχετικά νωρίς και είναι ήδη μητέρα δύο παιδιών.
Ολα αυτά συνθέτουν ένα πολύ τυπικό success story για ένα επιφανές μέλος του αμερικανικού τζετ σετ. Εκείνα που μπορούν να χαρακτηριστούν κάθε άλλο παρά τυπικά είναι ο χαρακτήρας, η επιμονή, το όραμα και το ταλέντο της Τζέσικα Αλμπα. Οχι το υποκριτικό της ταλέντο, αλλά το επιχειρηματικό της δαιμόνιο. Αυτό που μόλις την περασμένη εβδομάδα την οδήγησε σε μια ακόμα βράβευση της εταιρείας της και, το κυριότερο, στην αποτίμηση της αξίας της σε πάνω από 1 δισ. δολάρια! Ναι, η Τζέσικα Αλμπα δεν είναι μια απλή ηθοποιός. Είναι το νέο «Billion dollar babe» στις ΗΠΑ...

The Honest Company

Ηταν Αύγουστος του 2011 όταν η νεαρή Τζέσικα γινόταν για δεύτερη φορά μητέρα. Ερχόταν για δεύτερη φορά αντιμέτωπη με τις ανάγκες ενός μωρού και παράλληλα με τις προσωπικές της εμμονές και ανησυχίες για το περιβάλλον, τη διαχείριση των φυσικών πόρων και τη διαφύλαξη της υγείας και της ευεξίας των μωρών της καθώς και κάθε ανθρώπου.

Ηδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 η Τζέσικα Αλμπα είχε αναπτύξει έντονη δράση, ήταν μια ενεργή ακτιβίστρια στον αγώνα για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την προώθηση προγραμμάτων προάσπισης της υγείας. Τότε σκέφτηκε για πρώτη φορά να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα τη δράση της, υποστηριζόμενη από μια ομάδα φίλων της που έμελλε τελικά να γίνουν και συνεργάτες της. Με τη βοήθεια του πρώην στελέχους της AOL και πρώην διευθύνοντος συμβούλου του φιλανθρωπικού οργανισμού Healthy Child - Healthy World Κρίστοφερ Γκάβιγκαν και με αρχικό κεφάλαιο ελάχιστων χιλιάδων δολαρίων που έβαλαν από κοινού οι δυο τους ως συνιδρυτές, η διάσημη ηθοποιός ξεκίνησε την εταιρεία The Honest Company με αντικείμενο τις online πωλήσεις παιδικών προϊόντων (πάνες, μωρομάντιλα, παιδικά αφρόλουτρα και σαμπουάν, καθαριστικά, σαπούνια, πετσέτες και ρούχα) όλα φτιαγμένα από υποαλλεργικά και άκρως φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Ο,τι πουλάει -αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου- η The Honest Company είναι κατασκευασμένο με ειδικά υλικά, βιοδιασπώμενο ή ανακυκλώσιμο και έχει φτιαχτεί σε εγκαταστάσεις που με τη σειρά τους δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον!

Την αρχική ομάδα στελέχωσαν από την πρώτη στιγμή και οι σταρ των ιντερνετικών startup Σον Κέιν και Μπράιαν Λι, οι οποίοι με την εμπειρία τους έτρεξαν την εταιρεία και οργάνωσαν ένα πρωτότυπο crowd funding, αντλώντας κεφάλαια 122 εκατ. δολαρίων από 6 μεγάλους επενδυτές (funds). Μέσω του Διαδικτύου η εταιρεία είδε τις πωλήσεις της να εκτινάσσονται, ιδίως από τη στιγμή που η λαμπερή σταρ-συνιδιοκτήτριά της άρχισε να φιλοξενείται σχεδόν απ’ όλες τις μεγάλης τηλεθέασης εκπομπές της αμερικανικής τηλεόρασης. Παράλληλα η εταιρεία πέτυχε να εγγράψει σταθερούς πελάτες-μέλη, στους οποίους παρέχει εκπτώσεις και προνομιακές προσφορές αρκεί αυτοί να γίνουν μέλη του site της The Honest Company και να πληρώνουν μια μικρή, πλην μηνιαία, συνδρομή. Το κόλπο που έβαλε την εταιρεία στην καρδιά των Αμερικανίδων μητέρων ήταν η απόφαση της Τζέσικα Αλμπα να αποδίδει ένα ποσοστό των κερδών της στον φιλανθρωπικό οργανισμό Baby2Baby.org.

Το απόγειο της πορείας της επιχειρηματικής και της προσωπικής επιτυχίας της διάσημης ηθοποιού ήταν η βράβευση της εταιρείας ως κορυφαίας του είδους της κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης των διαφημιζόμενων εταιρειών των ΗΠΑ, της AdWeek Conference στη Νέα Υόρκη. Η The Honest Company βραβεύτηκε ως η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε με crowd funding και ξεπέρασε σε τζίρο το 2013, μόλις στον τρίτο χρόνο λειτουργίας της, τα 150 εκατ. δολάρια, ενώ υπολογίζεται πως σύντομα θα αποτιμάται σε πάνω από 1 δισ. δολάρια!

Τα μίντια ερωτεύτηκαν εκ νέου την Τζέσικα Αλμπα, αποδίδοντάς της χαρακτηρισμούς και τίτλους όπως «μαμά-Κροίσος» (mommy mogul) και «μωρό του ενός δισ. δολαρίων» (billion dollar babe). Οι φωτορεπόρτερ, πάντως, τρελάθηκαν όταν η σέξι Τζέσικα βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι συζήτησης με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Yahoo! Μαρίσα Μέγιερ και αντάλλαξαν δημοσίως απόψεις για το πώς μπορεί μια σύγχρονη γυναίκα να συνδυάσει καριέρα σε υψηλές θέσεις, οικογένεια και μητρότητα. Για του λόγου το αληθές, η διευθύνουσα σύμβουλος της The Honest Company αποκάλυψε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα για συνολικά τέσσερις νέες ταινίες!

Η Τζέσικα Αλμπα με τον σύζυγό της Κας Γουόρεν και την πρώτη τους κόρη στο Κανκούν. Μετά τη γέννηση της δεύτερης κόρης της, ή μάλλον εξαιτίας αυτής, η γνωστή ηθοποιός έγινε, εκτός των άλλων, και επιχειρηματίας ολκής

Η νεαρή καθολική που μετατράπηκε σε sex symbol των ΗΠΑ

Η Τζέσικα Μαρί Αλμπα γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1981 σε μια αυστηρή καθολική οικογένεια, με πατέρα στρατιωτικό, ιπτάμενο στην αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, τις... αντοχές του οποίου αποφάσισε να δοκιμάσει από πολύ νωρίς. Η λαμπερή, διάσημη σταρ και businesswoman ξεκίνησε την πορεία της προς την απόλυτη επιτυχία από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών, όταν με τη «συμπαιγνία» της μητέρας της εμφανίστηκε σε ένα δοκιμαστικό για διαφήμιση και τελικώς πέτυχε να γίνει η πρωταγωνίστρια σε δύο διαφορετικές καμπάνιες για τις εταιρείες Nintendo και JCPenney. Το επόμενο «χτύπημά» της έγινε το 1994, όταν πρωτοεμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σίριαλ. Κινηματογραφικά το ντεμπούτο της σε ανεξάρτητες παραγωγές έγινε το 1999, πλην όμως η εκτίναξή της στον γαλαξία των μεγάλων σταρ έγινε όταν ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον την επέλεξε ανάμεσα σε 1.200 υποψήφιες για τον ρόλο της γενετικά μεταλλαγμένης πολεμικής μηχανής ονόματι Max Guevara στην τηλεοπτική σειρά «Dark Angel». Η επιτυχία της σειράς ήταν τέτοια ώστε πάιζοταν δύο σεζόν (2000-2002), πάντα με πρωταγωνίστρια την Αλμπα, η οποία για την ερμηνείας της κέρδισε και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα το 2002.

Αυτή ήταν μία μόνο πτυχή των αλλεπάλληλων επιτυχιών της σέξι Τζέσικα. Γιατί μέχρι το 2002 καθιερώθηκε ως το απόλυτο σεξι σύμβολο στις ΗΠΑ, αφού ενδεικτικά αναδείχθηκε η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο από τα περιοδικά «Maxim», «FHM», «Stuff», «TV Guide» και «Playboy» διαδοχικά τις χρονιές από το 2005 έως το 2008. Το ότι δεν ήταν μόνο όμορφη αλλά και έξυπνη επικυρώθηκε από μια άλλη βράβευση: ήταν μόλις το 2005 όταν κάποιοι διορατικοί συντάκτες του περιοδικού «People» συμπεριέλαβαν τη νεαρά Τζέσικα Αλμπα στη λίστα με τις 50 πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του κόσμου!

Πάντως κάποιος άλλος είχε δει όλα αυτά τα στοιχεία της Τζέσικα πολύ πιο νωρίς. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Κας Γουόρεν, γιο του ηθοποιού Μάικλ Γουόρεν, ο οποίος συνάντησε τη νεαρή σταρ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Fantastic Four» το 2004. Επί τέσσερα χρόνια ο υιός Γουόρεν πολιορκούσε την Τζέσικα και τελικώς κέρδισε τη «μάχη». Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Λος Αντζελες τον Μάιο του 2008 και λίγους μήνες αργότερα ήρθε στη ζωή η πρώτη κόρη του ζεύγους, η Ονορ Μαρί. Η δεύτερη κορούλα τους, η Χέβεν Γκάρνερ γεννιέται το 2011 και, πέραν όλων των άλλων, θα δώσει στη μητέρα της την ευκαιρία να μετατραπεί ΚΑΙ σε επιχειρηματία ολκής... πηγη

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template