Apple: Έτοιμη να ξεπεράσει ακόμα και το ΑΕΠ της Αργεντινής

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Apple: Έτοιμη να ξεπεράσει ακόμα και το ΑΕΠ της Αργεντινής .
Κοντά στα 1,2 τρισ. δολάρια προβλέπει ο δισεκατομμυριούχος Καρλ Αϊκαν ότι θα φθάσει η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, δηλαδή σε διπλάσια από τα σημερινά επίπεδα. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του για την πορεία της τιμής των μετοχών της Apple, τότε η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας θα ξεπεράσει ακόμη και το ΑΕΠ της Αργεντινής.
Ο δισεκατομμυριούχος ακτιβιστής εκτιμά ότι οι μετοχές της Apple θα πρέπει να διαπραγματεύονται στα 203 δολάρια η μία, δηλαδή σε διπλάσια επίπεδα από τα σημερινά. Εάν αυτό γίνει, τότε η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας μπορεί να ανέλθει στα 1,2 τρισ. δολάρια.
 Θέλει μάλιστα να φτάσει η τιμή στα επίπεδα αυτά παρά το γεγονός ότι οι μετοχές της Apple έχουν ήδη ενισχυθεί 3.500% την τελευταία δεκαετία. Πριν από δύο χρόνια η Apple έγινε η εταιρεία με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο.
Ο Αϊκαν βασίζει τις φιλοδοξίες του στις προβλέψεις για τα κέρδη της εταιρείας που εδρεύει στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας. Εάν αυξηθεί ο λόγος της τιμής της μετοχής προς τα κέρδη της εταιρείας στον μέσο όρο του Χρηματιστηρίου του Nasdaq, η τιμή της μετοχής της Apple μπορεί να φτάσει στα 147 δολάρια και η κεφαλαιοποίησή της τα 880 δισ. δολάρια.
Εάν εξεταστούν τα ιστορικά στοιχεία, βέβαια, αυτό μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο.
«Αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά» λέει ο Τζον Μπάρναμ που είναι διαχειριστής κεφαλαίων στην Burnham Asset Management Corp, η οποία επιβλέπει επενδύσεις περίπου 2 δισ. δολαρίων, περιλαμβανομένων και μετοχών της Apple. Την ίδια στιγμή, πάντως, ο ίδιος προσθέτει ότι «πρόκειται για πολύ φθηνή μετοχή με βάση τα κέρδη και τα έσοδα της εταιρείας ή με βάση οποιαδήποτε άλλα στοιχεία θέλει κανείς να το εξετάσει. Την έχω στο χαρτοφυλάκιό μου και περιμένω να βγάλω πολύ περισσότερα χρήματα μέσα στα επόμενα χρόνια, επομένως συμφωνώ με οτιδήποτε έχει ειπωθεί».

Μόνο μια εταιρεία έχει καταφέρει να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση. Πρόκειται για την PetroChina που τριπλασίασε την αξία της μετά την είσοδό της, τον Νοέμβριο του 2007, στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Η PetroChina κατάφερε να ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση του 1 τρισ. δολ. για ακριβώς μία ημέρα.
Αναλυτές με τους οποίους μίλησε το Bloomberg προβλέπουν ότι οι τιμές των μετοχών της Apple θα ανέβουν 10% μέσα στους επόμενους 12 μήνες, πρόβλεψη που εάν επιβεβαιωθεί θα οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 669 δισ. δολάρια.
Το παγκόσμιο ΑΕΠ ανέρχεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε 74,9 τρισ. δολάρια.
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στην Κίνα, η PetroChina, έφτασε να έχει κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολάρια για μία μόνο ημέρα, στις 5 Νοεμβρίου 2007. Εκτοτε οι μετοχές έχουν χάσει περίπου τα τρία τέταρτα της αξίας τους. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template