ΖΩΗΣ ΚΟΛΙΟΣ: Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος «ZK GROUP” τολμά εν μέσω κρίσης

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014


Ο Πρόεδρος του ομίλου εταιρειών «ZK GROUP” Ζώης Κολιός είναι γέννημα θρέμμα Ηπειρώτης. Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής
Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο πενηντάχρονος σήμερα επιχειρηματίας, σε ηλικία 25 μόλις ετών, ήταν ήδη ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου στην Αθήνα.
Το «μότο» του, το απόφθεγμα του Αμερικανού συγγραφέα Alvin Toffler: «Οι αναλφάβητοι του 21ου αιώνα δεν θα είναι εκείνοι που δεν ξέρουν γραφή και ανάγνωση, αλλά εκείνοι που δεν θα μπορούν να μάθουν, να ξεμάθουν και να ξαναμάθουν.»

Θωρακίζοντας συνεπώς και συνεχώς το επιχειρηματικό του προφίλ με σεμινάρια: Γενικής λογιστικής, marketing, management, τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, την αναλυτική λογιστική, την κοστολόγηση, την ελεγκτική και πολλά άλλα. Μετέχοντας σε ετήσια βάση και σε 8-10 νέα σεμινάρια. Καθηγητής, σύμβουλος, οικονομικός αναλυτής ρίσκου και αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος μεταξύ των άλλων.

Οι εταιρείες του ομίλου του ιδρύθηκαν σε εποχές ύφεσης στην πλειοψηφία τους δημιουργώντας θέσεις εργασίας και δίνοντας ευκαιρίες, σε όσους ασπάζονται τη ρήση του Ιερού Αυγουστίνου: «« Η κοινωνική ελεημοσύνη δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο μιας δικαιοσύνης που δεν αποδόθηκε»
Σε εποχές μιας παρατεταμένης ύφεσης που η χώρα περνά ο Ζώης Κολιός τολμά να ''διαβεί τον δικό του Ρουβικώνα'' επιστρατεύοντας όλες του τις δυνάμεις εφαρμόζοντας στην πράξη την περίφημη φράση του Αννίβα του Καρχηδόνιου: ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ... ανοίγοντάς τον.

Ενδεικτικά άλλωστε και τα επιχειρηματικά/επιχειρησιακά αντικείμενα των εταιρειών του:
Α. «ΣΤΑΤΗΡΑΣ ΑΕ» ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟϊΟΝΤΩΝ ΑΕ 

Β. «YOU SECURE» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ Ι.Κ.Ε.
 Γ. “GENTΕ FAMOSI IKE” ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
Δ. «Ζ.ΚΟΛΙΟΣ FINANCIAL SERVICES» Ο.Ε. Ε. 
Ε«GAS GO AE» ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ και άλλες.
Με πολυσχιδή πολιτική και συνδικαλιστική δράση, εγκατέλειψε την πολιτική απ΄τη στιγμή που τα μνημόνια, επέβαλαν την αφλογιστία στο πολιτικό προσκήνιο. Μιας και το πιστεύω του είναι : « Ο πολιτικάντης ψάχνει μια θέση για να γίνει κάτι ενώ ο πολιτικός διεκδικεί την ίδια θέση για να φτιάξει κάτι.» Στην ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας, η απάντησή του είναι ενδεικτική: Δεν έχει καμιά απολύτως χρησιμότητα, το να είναι κάποιος …αθεράπευτα απαισιόδοξος! 
Ξανά λοιπόν θα σταθώ την αισιόδοξη διάσταση του θέματος, με ένα απόφθεγμα του Κινέζου φιλόσοφου Λαό Τσε, διατυπωμένο 6 αιώνες πριν το Χριστό: «Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει: πεταλούδα»

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template