Με ντολμαδάκια και γύρο κατακτούν το Λος Άντζελες

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014


Με ντολμαδάκια και γύρο κατακτούν το Λος Άντζελες.
Με αναφορές στην ελληνική κουζίνα, δύο Ελληνες, αδέλφια, εμπνεύστηκαν στο Βερνόν του Λος Αντζελες το νέο hot spot της πόλης: στο «Alexander’s Greek Kitchen» οι πελάτες δοκιμάζουν γύρο, ντολμαδάκια και τζατζίκι και ξεδίνουν με τους έντονους ρυθμούς της πανκ μουσικής. Το concept άρεσε και μέσα σε τρεις μήνες έπεσε σύρμα στην πόλη

Της Ευλαμπίας Ρέβη

Oι ελληνικές μυρωδιές από το «Alexander's Greek Kitchen» -ελληνιστί «Ελληνική Κουζίνα του Αλέξανδρου»- στην καρδιά της βιομηχανικής πόλης του Βερνόν πλημμυρίζουν καθημερινά τους γειτονικούς δρόμους. Τζατζίκι, φέτα, γύρος, ντολμαδάκια, τυροκαυτερή και σαγανάκι είναι μερικά μόνο από τα εδέσματα που μπορεί να απολαύσει κανείς στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Πίσω από την πολλά υποσχόμενη επιχείρηση βρίσκονται δύο νεαρά σε ηλικία αδέλφια: ο 22χρονος Αλέξανδρος και ο 21χρονος Κωνσταντίνος Σωτήρχος με σπουδές στα Οικονομικά, που τόλμησαν να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στο δικό τους αμερικάνικο όνειρο. Στους λιγοστούς μήνες λειτουργίας του το εστιατόριό τους έγινε ήδη talk of the town, ενώ αρκετά τοπικά μέσα αναφέρονται σε αυτό με διθυραμβικά σχόλια. Όχι μόνο για την ελληνική κουζίνα και την απόλαυση που προκαλούν στον ουρανίσκο τα εδέσματα που σερβίρονται στα πιάτα του «Alexander’s Greek Kitchen», αλλά και γιατί το δικό τους εστιατόριο είναι το νέο πιο «πανκ» μαγαζί στο Λος Αντζελες.

Και ενώ δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει το μουσικό είδος που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη δεκαετία του ’60, στον χοιρινό γύρο που σιγοψήνεται καθώς γυρνάει πάνω από τη φωτιά, ούτε το Βερνόν είναι γνωστό για τη γαστρονομία του, αυτοί οι δύο νέοι κατάφεραν με τον ευφάνταστο συνδυασμό τους να προσφέρουν κάτι το νεωτεριστικό στην περιοχή δημιουργώντας έναν πόλο έλξης για όσους εργαζόμενους θέλουν να κάνουν -παράλληλα με το γεύμα τους- ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα. Από την είσοδο κιόλας του μαγαζιού ακούγονται ροκιές από εναλλακτικές κιθάρες. Οπως εξηγούν ο Αλέξανδρος και ο Κωνσταντίνος, οι οποίοι είναι αμφότεροι λάτρεις της πανκ μουσικής, «πολλά γκρουπ και καλλιτέχνες που ακούμε βγάζουν τη μουσική τους μόνο σε κασέτες και με αυτόν τον τρόπο παίζουμε τη μουσική μας στο εστιατόριο».



Εννοείται πως εκτός από ιδιοκτήτες, τα δύο αδέλφια εκτελούν και χρέη DJ στο εστιατόριο. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που δέχτηκαν να πληρωθούν σε... είδος, δηλαδή με μια κασέτα. Διευκρινίζουν ωστόσο πως αυτό δεν αποτελεί πάγια πολιτική του μαγαζιού, αλλά την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Βέβαια, όταν μέσα σε μία κασέτα υπάρχει η δουλειά ενός καλλιτέχνη τη μουσική του οποίου θαυμάζουν, τότε είναι δύσκολο να αντισταθούν. «Εχουμε ανταλλάξει κασέτες με φαγητό με αρκετούς ανθρώπους, αλλά αυτό έχει γίνει για καλλιτέχνες των οποίων τη δουλειά πραγματικά σεβόμαστε», τονίζουν.

Πώς, όμως, γεννήθηκε η ιδέα να ανοίξουν το συγκεκριμένο εστιατόριο; Οπως εξηγούν, οι γονείς τους είχαν εργαστεί για πολλά χρόνια στη διανομή τροφίμων γεμίζοντας με προϊόντα την κουζίνα πολλών εστιατορίων στο Βερνόν, τα οποία σέρβιραν ως κυρίως πιάτο τα μπέργκερ. «Το θεωρήσαμε καλή ιδέα από την αρχή επειδή, αν και πολλοί Ελληνες είναι ιδιοκτήτες καταστημάτων μπέργκερ, κανένας από αυτούς δεν τρέχει ένα αυθεντικό ελληνικό εστιατόριο. Επίσης, οι περισσότεροι που έχουν ανοίξει ελληνικού τύπου εστια­τόρια στην περιοχή είναι από τη Μέση Ανατολή. Θέλαμε αυτό το εστιατόριο που θα φτιάξουμε να είναι εξ ολοκλήρου ελληνικό. Για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει χούμους ή φαλάφελ στο μενού μας. Θέλουμε να μείνουμε πιστοί στην ελληνική κουζίνα», επισημαίνουν ο Αλέξανδρος και ο Κωνσταντίνος - και προσθέτουν: «Οταν επισκεφτήκαμε την Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί όλοι στις Ηνωμένες Πολιτείες φτιάχνουν γύρο με κρέας από μοσχάρι ή από αρνί όταν ο παραδοσιακός ελληνικός φτιάχνεται με χοιρινό κρέας. Εχοντας αυτό ακριβώς κατά νου, είδαμε την ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε και αποφασίσαμε να την αρπάξουμε».

«Το Βερνόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρωτεύουσα του κρέατος στο Λος Αντζελες...», λέει ο Κωνσταντίνος σχετικά με την πόλη στην οποία αποφάσισαν να επενδύσουν, ενώ ο Αλέξανδρος συμπληρώνει: «...ή πρωτεύουσα της διανομής και της παραγωγής σε γενικές γραμμές. Τα πάντα -από τις συσκευασίες, τα δοχεία, τα πουλερικά και το ψάρι ως το κρέας- γίνονται εδώ. Δεν είναι μια πόλη για καλοφαγάδες. Ο καθένας έρχεται εδώ για να εργαστεί και τρώει απλώς γιατί πεινάει». Αυτό ακριβώς είναι το δεύτερο κενό που εντόπισαν τα δύο αδέλφια και αντί να ανοίξουν το εστιατόριό τους σε κάποιον πολυτελή και πολυσύχναστο δρόμο του Λος Αντζελες, αποφάσισαν να ρισκάρουν και να συστήσουν το ελληνικό «fast food» στους εργαζομένους στο Βερνόν.

Αν και τα σχόλια που διαβάζουν στον αμερικανικό Τύπο για την Ελλάδα δεν είναι τα καλύτερα, τα δύο αδέλφια -τα οποία λένε ότι απλώς έτυχε να γεννηθούν στην Καλιφόρνια- δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. «Ο πατέρας μας έφυγε νέος από την Ελλάδα αναζητώντας μάλλον μία αλλαγή. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας του πατέρα μας ζουν ακόμη στην Ελλάδα και ίσως μία μέρα να ζήσουμε και εμείς μόνιμα. Οι ρυθμοί ζωής στην Ελλάδα μάς φαίνονται πολύ ελκυστικοί», σημειώνουν ο Αλέξανδρος και ο Κωνσταντίνος. Αυτό το όνειρο, πάντως, μάλλον φαντάζει ακόμη μακρινό, αφού προς το παρόν στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων των δύο νεαρών βρίσκεται το εστιατόριο που άνοιξαν και το οποίο μέ­ρα με τη μέρα κερδίζει ολοένα και περισσότερους Αμερικανούς. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template