Δύο φίλοι έλυσαν το πρόβλημα των ανδρών που αναζητούν το ιδανικό- και οικονομικό-παπούτσι

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014


Ο Lane Gerson και ο Ariel Nelson προσπαθούσαν μάταια να βρουν παπούτσια για ένα γάμο...Tελικά, εγκατέλειψαν τις δουλειές τους και δημιούργησαν το δικό τους brand.“Ηταν τρελό”, λέει ο Gerson στο Business Insider. "Δεν μπορούσα πληρώσω τίποτα από αυτά που υπήρχαν στην αγορά. Ακόμη και αυτά που δυνητικά θα μπορούσα να πληρώσω, ήταν της τάξης των 400 έως 600 δολαρίων, τα οποία δεν θα έπρεπε να είναι εντός του προϋπολογισμού μου και έλεγα στον εαυτό μου ότι ήταν πολύ στιλιζαρισμένα και “γκλαμουράτα”. Πού πήγαν τα απλά ανδρικά παπούτσια;”
Οι δύο άνδρες διαπίστωσαν ότι οι εταιρείες διαθέτουν στην αγορά παπούτσια, που κοστίζουν από 500 έως 1000 δολάρια. Τα περισσότερα από αυτά ανταποκρίνονται στην τελευταία μόδα που θέλει τα υποδήματα να φέρουν την υπογραφή σχεδιαστή και μόνο τα brands που ανεβάζουν την τιμή πάνω από 1000 δολάρια έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση για να προσφέρουν απλά σχέδια.
Ο Gerson και ο Nelson ήταν σίγουροι ότι θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό, δημιουργώντας ένα καλό και απλό παπούτσι, που θα τους κόστιζε 100 δολάρια και θα το πουλούσαν 200 δολάρια.
Ετσι, εγκατέλειψαν τις δουλειές τους — ο Gerson ήταν λογιστής και ο Νelson εργαζόταν στη διανομή ποτών- και ξεκίνησαν την Jack Erwin, ένα online brand που πουλάει κλασικά ανδρικά υποδήματα σε τιμές που κυμαίνονται από 95 έως 210 δολάρια.
Οι δύο “κολλητοί” πέρασαν ολόκληρο το καλοκαίρι του 2012 κάνοντας έρευνα στο Διαδίκτυο στην προσπάθειά τους να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για τη βιομηχανία υποδημάτων.



Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε τον Αύγουστο του 2012 όταν ο Nelson αποφάσισε να ξυρίσει εντελώς το κεφάλι του. Ο άνδρας, που καθόταν δίπλα του στο κουρείο, συζητούσε για το ότι βρισκόταν στη βιομηχανία των υποδημάτων επί 20 χρόνια και ότι είχε δουλέψει πάνω σε γραμμές brands δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ουδέποτε ένιωσε ότι του ανήκε κάτι από όλα αυτά. Ο...απογοητευμένος αυτός άνδρας ήταν ο Bertrand Guillaume, υψηλό στέλεχος στον τομέα υποδημάτων του Ralph Lauren πριν γίνει διευθυντής στο πολυκατάστημα Saks Fifth Avenue.

Ο Νelson δεν έχασε την ευκαιρία. Του συστήθηκε και ύστερα από πολύωρη συζήτηση, ο Guillaume εντάχθηκε στην Jack Erwin.



Στις 4 Οκτωβρίου του 2013, άρχισε να λειτουργεί η ιστοσελίδα Jack Erwin, έχοντας διαθέσιμο στοκ από 3.000 ζευγάρια. Μέσα σε δύο μήνες, τα παπούτσια ήταν sold out και περίπου 4.000 άνθρωποι βρίσκονταν σε λίστα αναμονής.
Ολα αυτά, χωρίς μάρκετινγκ ή διαφήμιση. Το μόνο που έκαναν οι Gerson και Nelson ήταν να στείλουν απλώς ένα email σε φίλους και συγγενείς. Και τα νέα δεν άργησαν να διαδοθούν.



Καθώς άρχισε να γίνεται ντόρος γύρω από την εταιρεία, η επενδυτική Crosslink Capital προσφέρθηκε να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της επιχείρησης. Οι Shasta Ventures και Menlo Ventures θέλησαν επίσης να ρίξουν κεφάλαια στην Jack Erwin. O πρώτος γύρος χρηματοδότησης ολοκληρώθηκε με κεφάλαια συνολικού ύψους 2 εκατ. Δολ.
Σήμερα, η Jack Erwin ανακοίνωσε νέο γύρο χρηματοδότησης, ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων, του οποίου ηγείται η Brown Shoe, ενώ συμμετέχουν επίσης οι CrossLink Capital, Shasta Ventures, και FundersGuild.

Είναι η πρώτη φορά που Brown Shoe επενδύσει σε startup, ενώ έχει ήδη στην κατοχή τις Famous Footwear, Naturalizer, και Dr. Scholls.

Παρά την αναμφισβήτητη επιτυχία τους, οι Gerson και Nelson επέλεξαν να ζουν στα γραφεία τους στο Σόχο.



Συχνά, διπλώνουν τα ρούχα από το πλυντήριο ή σιδερώνουν τα πουκάμισα τους, κάνοντας ταυτόχρονα σύσκεψη με τους έξι υπαλλήλους τους. Οπως πιστεύουν, το σκηνικό αυτό δίνει ένα φιλικό και οικογενειακό χαρακτήρα στην ατμόσφαιρα του γραφείου.



Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς από τους υπαλλήλους δεν τηρεί το ωράριο. Ολοι κάθονται παραπάνω, πίνουν μία μπύρα ή απλώς χαλαρώνουν. Ισως νιώθουν άβολα να πάνε σπίτι τους τη στιγμή που τα δύο αφεντικά δεν εγκαταλείπουν ποτέ το γραφείο. πηγη



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template